OKB yüzünden eşime karşı soğuma yaşıyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
226 göst.
Diğer kategorisinde (643 puan) tarafından

Hayirli geceler kizlar ole icimi dokmek icin girdim yaziyorum 9 sene oldu vesveselerle dusuncelerle doktor okb dedi ilac tedaviside gordum ama yok bi duzelemedim her sene farkli takintimi denir ne denir biseyle ugrasiyorum olmaynlan seyleri olmus gibi hissetmek dusunmek daha neler neler ama en cok tuhafima giden bi dusunceyle esime akrsi gelen soguma hissi  yillar once yasadim bunu ve yillar surdu ozaman ikindi vakti uyuyodum uyandigimda tuhaf beni rahatsz eden bi hisle uyandim ve ozaman tam ne dusundum hatirlamiyorum ama bianda icime esimle ilgili hsiler geldi neyse tabi benim aklimda yillarca ikindi vakti uyursam kotu bisey olcak yine esime karsi ayni seyler olcak korkusu girdi ve ben inanirmisiniz kac yildir hastada olsam mecburda olsam ikindi vakitleri icinde uyumadim ne kadar zor bisey dusunebiliyomusunuz hastayim gozumu acamiyorum ama bu korku dusunce yuzunden hasta halimle ayakta durdum uyumamak icin 😔 taki iki ay oncesine kadar yine ikindi vakti oturuyodum ve bianda acaba ben uyudummu uyumadimmi diye bi dusunce gekdi aklima ve uyumus gibi hissettim ve o anda gecmiste esime karsi uasadigim olay geldi aklima ve bianda tak diye yine esime akrsi soguma duygusu. Hissi geldi  bunu okuyunca yok artik diceksiniz biliyorum ama yasayan bilir ya rabbim biliyo ben biliyorum ne yasadigimi sizi haksız goremem ben bile yok artik diyorum yasadikalrima neyse iki ay oldu iki aydir yine bu duyguyla cebellesiyorum yıprandım tukendim doktora git demeyin gittim defalarca doktor bile bunun ne oldugunu bilemedi net bsiey diyemediki kronik okb diyip yolladi cok zor arkdaslar cok zor rabbim yardim etsin yaşamayan bilemez ki rabbim kimseye yasatmasin da ama uasadiklarimi dusununce kafayi yicek gibi oluyorum ole yazdim icimdekilerin bi kismini cunku kimseye anlatamiyorum kendim tek basima savasiyorum savasmaya calisiyorum

3 Cevaplar

0 oy
tarafından

Sana tek soracağım şey , eşinden soğuyacak kadar büyük bir hata yapti mi eşin ?

(643 puan) tarafından

Yazdığım gibi gayet normalken aklima gelen herheangi bi dusunceyle korkuyla tetiklenmeyle yasiyorum bunlari

tarafından

Canım vesvese bu, şeytan en çok yuva yıkmayı sever. Bol bol dua et zikir Çek , ibadetlerini olabildiğince yapmaya çalış.  Ayrıca evde bakara suresini okuyabiliyorsan oku sesli bir şekilde. Okuyamıyorsan aç TV'den sesli dinle . Camları aç evi havalandir  evine bereket girsin. Özellikle kapı esiklerini Ayetel Kürsi okuyarak sirkeli suyla sil . Nazar duaları oku Allah'ın izniyle hiç birşey kalmaz canım . Özellikle stresten uzak dur. Hekimler çare bulamadiysa en büyük şifa Allah'tır ❤️

-Reklam-
0 oy
(1,001 puan) tarafından

Canım burada kimseye büyu demem ama bana büyü gibi geldi ya bizim halk sever böyle işleri etrafinizda iki ayakli seytan varsa olabilir iyi bir hoca araştir derim ama şarlatan olmayanlardan. Okb olsa sadece esine soguma olmaz ki baska takintilar da olur.

0 oy
(1,852 puan) tarafından

Yine aynı konu verilen tavsiyeleri hiç dikkate almamak, ısrarla konu açmak.Ben senin doğru düzgün ilaçlarını kullandığını düşünmüyorum.İlaç işe yaramadıysa değiştir başka ilaç versinler bu dirençli okb.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

OKB hastasıyım, eşime karşı hissettiğim soğuma duygusu gerçek mi?
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) süreçlerinde yaşanan duygusal hissizlik veya soğuma, genellikle zihnin ürettiği takıntılı düşüncelerin yarattığı geçici bir yanılsamadır. Bu durum gerçek sevginin azaldığı anlamına gelmez; aksine, 'ya öyleyse' şüphesiyle tetiklenen bir kaygı döngüsüdür. Beyin, yoğun kaygı anında duyguları bloke ederek kişiyi korumaya çalışabilir, bu da eşe karşı hissedilen duyguların değiştiği yanılgısına yol açar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Belirli bir saatte uyumaktan korkmak OKB belirtisi midir?
Gün içinde belirli bir saatte veya durumda uyumanın kötü sonuçlar doğuracağına dair korku beslemek, OKB'nin 'büyüsel düşünce' veya 'korku merkezli ritüel' kategorisine giren tipik bir belirtisidir. Kişi, zihninde o vakti uykuyla eşleştirerek olası bir felaketi önlemeye çalışır. Bu kaçınma davranışı, takıntının gücünü artırır ve zamanla günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde kısıtlayan bir döngüye dönüşür.
Takıntılı düşüncelerle kendi başıma nasıl baş edebilirim?
Takıntılı düşüncelerle baş etmede en etkili yöntemlerden biri, düşünceyi durdurmaya çalışmak yerine onu bir 'zihin gürültüsü' olarak kabul edip bırakmaktır. Düşünceyle savaşmak veya onu analiz etmek, beynin bu konuya daha fazla odaklanmasına neden olur. Gün içinde nefes egzersizleri uygulamak, düşünce geldiği anda dikkati somut bir işe (yürüyüş yapmak, temizlik, kitap okumak gibi) odaklamak ve düşüncenin sadece bir 'düşünce' olduğunu, gerçekliği yansıtmadığını kendine hatırlatmak önemlidir.
Kronik OKB tedavisinde ilaç dışı hangi yöntemler etkilidir?
Kronik OKB tedavisinde ilaç tedavisiyle birlikte uygulanan Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve özellikle Maruz Bırakma ve Tepki Önleme (ERP) yöntemi en yüksek başarı oranına sahip yaklaşımlardır. ERP yöntemi, takıntılı düşüncenin yarattığı kaygıyla yüzleşip ritüelleri yapmamayı öğrenmeyi hedefler. Uzman kontrolünde uygulanan bu yöntem, zamanla beynin o düşüncelere karşı duyarsızlaşmasını sağlar ve takıntıların şiddetini kademeli olarak azaltır.
İstem dışı gelen olumsuz düşünceler beni suçlu hissettiriyor, ne yapmalıyım?
İstem dışı gelen olumsuz düşünceler kişinin karakterini veya gerçek duygularını yansıtmaz; bu durum tamamen biyolojik ve psikolojik bir süreçtir. OKB, 'istenmeyen düşüncelere aşırı anlam yükleme' hastalığıdır. Bu nedenle, kendinizi bu düşünceler yüzünden suçlamak sadece kaygı seviyenizi artırır ve takıntının beslenmesine zemin hazırlar. Düşüncelerinizin sizin kontrolünüzde olmadığını ve onların birer 'hastalık semptomu' olduğunu kabul etmek, suçluluk duygusuyla başa çıkmanın ilk adımıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 118 göst.
23 Aralık 2025 Ev & Yaşam kategorisinde KRC (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 431 göst.
0 oy
3 cevap 228 göst.

Kategoriler

1,513,995 soru

24,690,969 cevap

368,321 kullanıcı