+2 oy
794 göst.
önce Moda kategorisinde (18 puan) tarafından

Kizlar iyi akşamlar tesettür ne yöne gidiyor gerçekten artık anlam veremiyorum ?

Geçen gün yolda yururken iki genç kız gördüm anneleri yanında ikiside kulaklarına halka kupe takmış kocaman şalı kulak arkasına kadra açmıştı. Birde zaten klasik kısa üst Kazak pantolon giymislerdi. 

O gitti bu sefer daha tuhaf biri geçti önümden kısacık bir üst tuhaf topuz başörtü altına yine pantolon.

Bir digeride saçı yarıya kadar şal altta yine dar kısa üst birde pantolon.

Ha birde ultrasi var beyaz pantolon takım üstüne şal.

Ya cidden benim kafamdami sorun var birtek babamı tuhaf geliyor bu ne tesettür mü yani ?

Yada aileler buna normal mi diyor şimdiki genclikmi yaptı bunu ben anlamadım. Hadi gençler faciada ya yaşı 30 dan sonrasi özellikle giyinenler ?

Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun bu tesettür mü ben artık istemsiz gülüyorum bu yoldan yanimdna geçenleri görünce güldüm şaka gibi elestirmiyorum ama lütfen böyle kapanmayin palyaço gibi ya açılın ya tam kapanın tesettür bu değil. 

Sizce normal mi ?

Kimseye karismiyorum yargılamiyorum sadece fikir alışverişi yanlışı düzeltmek istiyorum fikir olarak bile olsa.

24 Cevaplar

0 oy
önce (3,778 puan) tarafından

Bizi ilgilendirmiyor herkes egri, dogruyu idraak edecek yasta kendi nefis meselesi kınayınca elimize ne geçiyor hayır yani

Kimsenin kişisel alanına saygimiz yok cidden tesetturlu olarak konusuyorum asın su sekilciligi oturup ahlaktan konusalım birinin örtusu giyinisi takildık 

Ahlak elden gitmis begenmediginz gayrimüslimlerde is ahlakı, sınır, saygi daha fazla var biraz oturup bunlar konusulsn

Bugun torpilsz en ufak is yürütülmüyo bes vakıt namaz kılan insanlar yapıyo bide Allah ın kimsenim sekilciligine ihtiyacı yok 

Yalan dolan peynir ekmek olms 

Zorbalama bugun iftar sofrasına davet ettiginiz kişiler sizi tekrar cagırabikecek kişilerden oluyo kımsenin sofrasında fakir görmedim daha birbirlerine ödunc iftar davetindeler envaiii ceşit 

Allahın bu sekilcikige mi ihtyacı var herseyn ici bosldi 

Bırakın örtüye giyime karısmayi herkes herseyi en az sizin kadar biliyo tasalanmayin konuslacak cok sey var hala sekilcilik pesindeyiz 

Lincleyen linclesin 

-Reklam-
0 oy
önce (318 puan) tarafından

Tesettürlü bir kadınım bu yaşıma kadar ne ergenligimde ne yetiskinligimde düğünüm hariç hiç makyaj yapmadım ilerde yaparsamda (oğlumun sünneti olur bir yakın düğünü nişan fln olur) neredeyse yok denecek kadar yaparım 

Açıkçası sevmiyorum tesettürlü olup abartı makyajı ha herseye dört dörtlük dikkat ediyormuyum (çarşaf sufle vücudu komple örten kiyafetleri kastediyorum) etmiyorum ama dar pantolon giyip popoyu açma pantolon giyip üstte dar yada kısa ceket asla giymem 

Pantolon giyersem üstte muhakkak uzun birşey giyerim 

Saç altta gözüküyor ise kalça hatları gözüküyor dar giyiliyor ise bence kapanmanin anlamı yok aç başını gitsin ne gerek var şahsi fikrim bu 

Nihayetinde her koyun kendi bacağından asılır çok fazla takmıyorum bunları görünce alıştık artık göre göre 

0 oy
önce (162 puan) tarafından

Ben yıllar önce bir fenomene yorum yazmıştım ve demiştim ki lütfen bu şekilde kapanmayin tesettür bu değil  bana sana ne ben istediğimi giyerim demişti bende ona tm istediğini giyin ama basindakini malzeme etme bk gençler sana bakıp senin gibi kapanabilir demiştim sizi ürnek alıyorlar demiştim gerçekten de öyle oldu o zaman bnde daha yeni kapanmistim ve çok şükür hiç çizgimden kaymadim yani demem o ki artık insanlar tesettürü nur süresinden değil fenomenlerden alıyor 

0 oy
önce (8,408 puan) tarafından

Son cümlenizde kimseyi yargılamıyorum diyerek vicdanınızı rahatlatmaya çalışmayın. Yaptığınız çok yanlış. Tesettür sadece bedene inmedi sonuçta, dilin de tesettürü vardır.

O insanların çoğu kendi isteği dışında tesettüre yöneltilmiş kişiler. Öyle gördüğünüz zaman dua edebilirsiniz gülmek yerine. Burada birçoğumuzun evladı var, dikkat edin, boyunuzdan büyük laf etmeyin, döner dolaşır sizi bulur. 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 647 göst.
23 Temmuz 2021 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 937 göst.
4 Ocak 2021 Moda kategorisinde Aycann56 (649 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 625 göst.
18 Mart 2020 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 561 göst.