Kizlar iyi akşamlar tesettür ne yöne gidiyor gerçekten artık anlam veremiyorum ?
Geçen gün yolda yururken iki genç kız gördüm anneleri yanında ikiside kulaklarına halka kupe takmış kocaman şalı kulak arkasına kadra açmıştı. Birde zaten klasik kısa üst Kazak pantolon giymislerdi.
O gitti bu sefer daha tuhaf biri geçti önümden kısacık bir üst tuhaf topuz başörtü altına yine pantolon.
Bir digeride saçı yarıya kadar şal altta yine dar kısa üst birde pantolon.
Ha birde ultrasi var beyaz pantolon takım üstüne şal.
Ya cidden benim kafamdami sorun var birtek babamı tuhaf geliyor bu ne tesettür mü yani ?
Yada aileler buna normal mi diyor şimdiki genclikmi yaptı bunu ben anlamadım. Hadi gençler faciada ya yaşı 30 dan sonrasi özellikle giyinenler ?
Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun bu tesettür mü ben artık istemsiz gülüyorum bu yoldan yanimdna geçenleri görünce güldüm şaka gibi elestirmiyorum ama lütfen böyle kapanmayin palyaço gibi ya açılın ya tam kapanın tesettür bu değil.
Sizce normal mi ?
Kimseye karismiyorum yargılamiyorum sadece fikir alışverişi yanlışı düzeltmek istiyorum fikir olarak bile olsa.
O halka küpe olayı komik duruyor ya bunu biri söylemeliydi. Diğerleri de tesettür değil setr kısmını sadece avreti üstten örtme algısı maalesef. Haddim değil açık bir kadınım nefsim galip geliyor maalesef bu noktada fakat gözlemlediğim kadarıyla birçok örtülü (tesettür demek istemiyorum) hanımkız özellikle yeni jenerasyon tam manasıyla bilmiyor neyin ne olduğunu. Daha dikkat çekici bir hal alıyor. Benim geçtiğim sokakta o da yürüse bana dönüp bakmaz çoğu kez insanlar ama ona dönüp dönüp bakıyorlar. Bakanlar sadece erkek de değil hanımlar bile bu ne şimdi diye dönüp bakıyor. Umarım kimseyi incitecek bir şey yazmamışımdır mevzu hassas çünkü biraz.
Ben kısaca o şekilde giyininlere süslüman diyorum
Kuran birdir fakat herkesin yorumu, anladığı, uyguladığı farklıdır. Çevresel faktörler de var. Zorla kapatılanlar, baskı ile tesettüre girenler var. Bunu gülünç bulmak bile bana göre yanlış. Her koyun kendi bacağından asılır.
Kendi yaşadığım bir durum olduğu için zorla kapanmış olabilir dedim. Kendim daha çok gençken arkadaş çevrem ve onların ailesinden ötürü hep dini (din içerikli, muhafazakar) konuşmalara maruz kalırdım. Aldığım eleştirileri hiç söylemiyorum bile. O dönem içimden kapanma isteği geçti biliyor musun, halbuki hiç gönlümde yoktu. Bunu demek istiyorum, tercihen bulunulan ortama, yine kendi tercihinle ayak uydurmak farklı, ortamdaki dışkanmışlıktan ötürü bir karar almak çok farklı.
Mağazalardaki kıyafetlerin de toplumun dini bütün inancından daha çok, devletin izlediği politikalar belirliyor. İmam hatip liselerinin sayısını baz alıp, herkes müslüman demek ne kadar hatalıysa, mağazada satılan tesettür kıyafetlerinin de aslında bir siyasi amaca hizmet ettiğini bilmemek de o kadar yanlış.
Peki TÜİK gibisiniz dediginiz olsun ne diyim 👍👍👍👍👍👍👍
Bunun devlet politikasıyla alakası yok küresel güçlerin elinde moda. Öyle kıyafetleri tesettür adı altında vitrinlerde, reyomlarda sergilşyorlar ki algı bozuluyor ve normalleşiyor o kapalı olmayan kıyafetleri kapalı sanıyorsun. Biri bir post açmış kot bir takım için fikir soruyor. Yorumlarda bu mu tesettür diye yazmışlar hep. Bana kalırsa ben de aynı fikşrdeyım ama artık daha normal görüyorum mesela göre göre. Anlatabiliyor muyum? Modayı elinde tutanların bilinçli yön vermelerinin sonucu bu. Herkes o modaya ayak uyduruyor bir yerde de zorunda kalıyor. Çünkü moda neyi pazarlarsa onu alıyorsun giyıyorsun. Kimse kendine terziden kıyafet diktirmiyor neticede.
Bu son dediğin noktada hemfikiriz, orası tartışılmaz. Moda dünyasına 'yön verenlerin' elinde bu saçma kıyafetler. Sadece tesettürde değil, açık giyimde de aynı sorun var. Normal boy, göbek açık olmadan, saçma baskılar bulunmayan kısa kollu beyaz tişörte hasretiz.
Benim dediğim, her yerde tesettür kıyafet olması devletin istediği bir yöntem. Kıyafetlerin cismi, biçimi moda dünyasından geliyor sadece.
Devletin/hükümetin bu konuda bir müdahalesinin veya yön vermesinin olduğunu sanmıyorum. O da senın yorumun 😊
Farz olduğu için değil tarz olduğu için takanlar onlar
Tesettur dedigin sey ic belli etmeyecek kadar kalin hatlari belli etmeyecek kadar genis cilbabla baslar omuzlardan dokulur gogusu orter evde bile dogru tesettur dedigin bu sekilde olmalidir zaten o yuzden robali elbise giymek sunnettir mesela eeee simdi bunlari yapanlara tam tesettürlü ama etek buluz giyenlere esarbini arkadan baglayanlara sen kapali degilsin aciksin demek dogru mudur herkes nefsiyle savasiyo keske hepimiz tesetturun hakkini verebilsek senin o gorduklerinde zaten Allah rizasi icin degil guzel olmak icin yapiyolar ha sacini basini acmis ha oyle giyinmis ayni sey amac Allah rizasi degil ki moda icin yapiyolar yargilamiyorum tercihine saygi duyuyorum yapanin senin huznunu de anliyorum hak veriyorum tesettur bu degil diye uzuluyosun haklisin ama dedigim gibi amac tesettur degil zaten
Hocam şu bone altından saçını açıp ta bu tesettür diyen mahlukatlara ne dersiniz
Kulağa küpe olsun lütfen yazınız
Bu konuda gerçekten sinirliyim
Oncelikle ben hoca degilim ama sacinin teli bile gorunse haramdir bu sekilde gostererek ben tesetturluyum dogru tesettur budur ben bone takmam sacimin ordan goruneni beni rahatsiz etmiyo diye kusura bakmasin tesetturlu degildir ayeti inkar ettigi icinde kafir olur hele o kupeler boyun yari yere kadar acik ki boyun ve bilekler sactan daha dikkat cekicidir tesetturdeki amac dikkati dagitmak degerli olani saklamak olduguna gore buna ramen acip gosteriyosa tesettur degildir hem yapip hem inkar edenlere bende cok uzuluyorum ama inkar etmeden moda olsun diye yapanlara bile bile yapiyo inkar etmiyo sadecr gunahkar olur Allah hidayet versin hakkiyla ortunmek nasip olsun diye dua edebilirim sadece
Amin inşallah 💞 teşekkür ederim canım
Birde bone alttan saçı gözüküyor ve bunu bilerek açıyor iğrenç insanlar bunlar
O Zaman ne halt diye başını kapadın
Birini uyardım dedim canım bone kaymış saçın gözüküyor dedim
Bana bakıp biliyorum moda bu tesettürde dedi
Yüzüne tükürmemek için kendimi Zor tuttum
İyi oldu bu postu açman buradan söylüyorum
Lütfen böyle tesettüre girmek istiyorsanız çıplak kalın daha iyidir
Burada da görüyoruz resim atıyorlar sözde tesettürlü başında şal örtü ama saçı ortada
Bu konuda aşırı sinirliyim
Sizin yakınızda varsa böyleleri lütfen onlara söyleyin o şalı boşuna takmasın
Her koyun kendi bacağından asılınca mahalleyi koku basıyor , tarz degil farz, ortulu cıplaklar Allah hidayet versin.
Moda olmuş işte 🥴 küpe olayı zaten en saçma açıl o zaman
Markette geçen gördüm evet bakınca kafası kapalı ama bı ruj sürmüş aman Allahım dedim içimden tesettür başka bişey her kafası kapalı olan tesettürlü değil malesef
Altına giymiş daracık tayt bide tunik er kapalimi evet bence bu bize hakaret Allah doğru yola getirsin.
Kimseyi kınamam başıma gelir benim ailem hepsi açık ben sadece tesettürlüyüm çokta memnunun konu başkasını kınamak değil ama doğru bu degil
Şimdi kafası bile açık önde saçı gözüküyor olduğu gibi
Neymiş tesettür buymuş
Çıplak kal daha iyi diyesım geliyor
Malesef
Güzel olduklarını düşünmelerine daha çok şaşırıyorum ben kafası yarıya kadar açık inanılmaz itici duruyor hele birini görmüştüm şalının altından perçem bırakmış şok olmuştum. Bende pantolon giyiyorum ama asla yapışmaz üstüme ve uzun bi gömlek falan giyerim bende çok uygun giyinmiyorumdur ama asla dikkat çekmem trençkot falan giyerim şimdi neye nasıl özeniyolar anlamıyorum açılsalar daha az dikkat çekerşer
Canım bende tesettür lü bir insanım ama
Tayt ve dar kot giymem
Üstüme illa tunik bişey alır gömlek kazak giyer pardesü ile eşarp ile cıkarım.
Sıfır makyaj hayatta yapmadım yapmam çünkü doğal olmaktan yanayım.
Dini boyutunu geçtim de keşke ne kadar avam ne kadar ucuz ve çirkin göründüklerinin farkında olsalar.
Etraflarında tek bir dost abla arkadaş yok mu uyaran acaba
Açıkta olsa kapalı da olsa toplumda çok dikkat çekici absürt şeyler var. Bu değişmiyor, değişmezde. Bir ara Suriyeliler gelince , bizimkiler benzememek için ciddi bir tarz degisikligine gitmişlerdi. O dönem magzada çalışıyordum ordan biliyorum
Bende şaşırıyorum bazen kalçalar ayrı oynuyor yürürken surat desen makyajdan ampul gibi parlıyor bende nefret ediyorum öyle insanların giyimden
Bazıları uçlarda yaşamayı seviyor. İtidalli olmak her insanın harcı değil. Onlarin yanında bazı açıklar daha tesettürlü gerçekten Ben görünce elhamdülillah halime diyorum. Allah hidayet versin diyip geçiyorum.
Normal değil oldukça anormal bir durum. Ama işte normallestirdiler sosyal medya vs yoluyla birbirlerine özenerek o hale bürünüyolar ve gerçekten güzel olduklarını düşünüyorlae bu daha vahim cidden
Allah'a çok şükür bonemi takarım dışarı çıkarken yaz kış üzerime trenckotum var kolay giyilen uzun onu giyerim alta Spor ayakkabı
Makyaj dahi yapmam çıkarım artık nefsim alıştı trençkot kap falan giymesem çıplak hissediyorum
İmam hatip mezunuyum okulda bizim sınıfta sadece bir arkadaşımız hakkı ile örtüsünü takıyordu örtüsünü arkaya uzatır göğüs kısmını örtü ile örterdi..
kışın okulda polar giyerdik polarlarını daraltıyorlardı tam vücuda yapışıyordu.
Ben açığım okula da öyle gidiyordum bazı haddini bilmezler sanki hakkı ile başlarını örtmüş gibi bana neden kapanmıyorsun diyorlardı☺️
Benim evin yanında 3 harfli bir market var günahı boynuma girmesin yani bir tesettürlü personel var yani iki üç ay olmuş oraya geleli kasaya bakıyor yani sözde tesettürlü saçını ortadan ikiye ayırıp kahkülünü sağ soldan çıkarıyor üstüne şal bağlıyor ama sözde kapalı ben hiçbir şey anlamadım umarım anlatabilmişimdir nasıl bir tesettür olduğunu İlk başlarda aksesuar olarak kullanıyor sandım bir şeyler lazım oldukça oraya gidiyor olmuyor kız bildiğin tesettürlü yani ben sözde kapalı onu görünce ben de çok şaşırmıştım dört dörtlük belki ben de kapanmıyorum ama elimden geldiği kadar muhafaz etmeye çalışıyorum kendimi yani bilemedim gerçekten tesettür insanlarımızın elinden almış boşuna gidiyor
Şalı az geriden yapıp o saç gosterme olayına geldiyse çok değil yakın zaman da gotunuu başını açar ön hazırlık o . Eskiden bizde şal yapardık esarbin önünü değişik bı çatı olirdu dikerrdim önünü esarbin şimdi gülüyorum o halimiz neydi Allah'ım diye . Ya özenti bı gençlik var yada açılmak istiyorlar acilamiyorlar giyinmiş ciplak olalım en iyisi diyorlar başka açıklaması olamaz bunun..İran'ı görmediniz mi hamaney öldü diye millet soyunmaya geçti gotlerrini baslarini açtı kadının biri peçeli peceyi açıyor altında mini etek saç açık savuruyor babam savuruyor . Bu anı bekliyorlarmjs peceyi çıkarıp eşarpları ateşe verdiler sonumuz hiç iyiye gitmiyor .
Maalesef artık nefislere agir geliyor. Insan nefsine ne hoş geliyorsa o tarafa sürüklüyor o nefis. Geçen internette bir kız gördüm. Bildiğin düğüne gider gibi elbise, üzerine parlak goz alıcı bir şal, onun üzerine de inciden aksesuarlar takıyor. Ve bolca makyaj. Yorumları okudum herkes hayran. E buda resmen tesettur üzerinden prim kasıyor. Estetiksiz halini gördüm şok oldum. Şimdide burun estetik, dudaklar şiş. Herkes işine geldiği gibi yapıyor. Ne kadar acı verici. E hele adamsan makyajsız çık bak senin suratına kim bakiyor. Din iman para olmus
1,501,319 soru
24,515,175 cevap
359,150 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın