Komşuya plastik tabakta yemek ikram etsem ayıp olur mu?

0 oy
802 göst.
Diğer kategorisinde (9,113 puan) tarafından

Kızlar karşı dairemde 3 kardeş kalıyor 2si kız çalışıyor oğlan sanırsam hala okuyor.çok naif efendi çocuklar . İftarda birşeyler vermek istiyorum kaç defa verdim Ramazan haricide veririm. Ama çocukların terbiyesinden maşallah hiç tabağı boş vermiyorlar evde yapamadıklarını biliyorum sırf dolu vermek için aşağıda pastaneden birşeyler alıyorlar.

Haftanın nerdeyse 3 günü dışardan söylüyorlar birazda ev yemeği yesinler diyorum ama sırf tabağı dolu verecekler die vermeyi kestim . Her defasında söyledim ablam gerek yok boş verin die ama veriyorlar. Nys ben plastik tabakta versem ayıp olurmuki onu sorayım dedim 😅 geçen patatesli bazlama yaptım poşete koydum mecbur 

16 Cevaplar

+4 oy
(1,563 puan) tarafından

Plastik tabakla verirkrn söyle ben size tabağı geri verirken dolu vermeyin diye dinlemediniz bende çözümü böyle buldum içten bi gülüş at bu kadar

(9,113 puan) tarafından
+1

Evet böyle yapacam sonunda 😄

(1,568 puan) tarafından

En mantikli yorum

-Reklam-
+3 oy
(17,469 puan) tarafından

Yan dairemizde ki güzel yürekli teyze de bize sürekli çorba tatlı getiriyor 

Kapıda bekliyor tabağı boşalt öyle giderim diyor ☺️

Sende öyle yap ☺️

0 oy
(14,364 puan) tarafından

yok ya niye olsun, evd misafirim vardı tabak ayarlayamadım falan de olmazsa 😅

(9,113 puan) tarafından

Valla ya sırf bu çocuklar için plastik tabak alacam eve 😅

0 oy
(359 puan) tarafından

Okumamışım pardon kapıya bırak kaç mesaj yaz ya da ara kapıya bırakkk🤪🤣

(9,113 puan) tarafından

Benim için masrafa giriyorlar ben ona takılıyorum. Ozaman yaptığımında hayrı kalmıyor

(359 puan) tarafından

Ha ben tam okumadım canım o zaman yap ama plastiğe de gönderirler niye atsınlar kız 

(9,113 puan) tarafından

Atılan tek kullanımlık olanlardan 

(359 puan) tarafından

Olur o zaman

0 oy
(1,362 puan) tarafından

Ya öyle yap ya da de ki tabağı boşaltıp verir misiniz de maşallah Allah hayrını kabul etsin 

0 oy
(2,665 puan) tarafından

Cokta güzel olur en iyisi plastik tabak 

(9,113 puan) tarafından

Aynn canım 🤭

0 oy
(62 puan) tarafından

Tabağı verdikten sonra tabağı alabilir miyim de bir şeye boşaltıp yıkayıp verirler

(9,113 puan) tarafından

Onuda sevmiyorum canım ya kapıda beklemeyi . 

0 oy
(1,255 puan) tarafından

Ev yemeği onlar için şimdi altındır Allah yardımcın olsun maşallah sana

(9,113 puan) tarafından

Evet bende öyle düşünüyorum. Anne babası köyde yaşıyor.yazın gelirler birsürü şeyler verir kadın Allah razı olsun. 

(1,255 puan) tarafından

Rabbim sana onları sevap kazanmak için göndermiş 

0 oy
(1,809 puan) tarafından

Yoo olmaz olmadi tabagini geri iste doldurmazlar o zaman 

(9,113 puan) tarafından

Ya kapıda beklemeyi sevmem bide bazen oğlan çıkıyor hemen verip geri dönüyorum. 

0 oy
(1,535 puan) tarafından

Benimde karşımda nene ve dede kalıyor ben de aynen üst üste tabak götürünce nenenin mahcup olduğunu görünce bende mahcup oldum napsam bilemedim 

0 oy
(5,997 puan) tarafından

Olur tabi, neden olmasın. Ben de bazen kap kaçak saklarım, atmam( yoğurt kutuları gb) ve onların içinde veririm. Karşı tarafın tabağımı doldurma gibi bir zorunluluğu kalmamış oluyor. 

0 oy
(5,099 puan) tarafından

Ver canım gerekçesini de söyle verirken 

0 oy
(5,273 puan) tarafından

Seni tebrik ediyorum çok düşünceli birisin 

Dünya dönüyorsa sizin gibi iyi insanlar sayesindedir 

Takdir ederiyorum sizi

Evet pilastik tabak ayıp olmaz 

Özelikle aranız iyiyse 

Neden olmasın 

Ayıptır söylemesi biz bahçede mangal yaptığımız zaman şişle veriyoruz 

🤣🤣🤣

Hatta komşuma diyorum ki

Şiş yıkamayı sevmiyorum bak yıkamadan verme diyorum 

Çünkü gerçekten samimiyiz

Senin dediğin gibi illa boş vermek istememesi da çok güzel 

Güzel dille söyle 

❤️💞❤️💞💗🌹💐🌹

(9,113 puan) tarafından

Estağfurullah canım komşuluk hakkıdır. Anne babası köyde yaşıyor yazın gelirler bir sürü bahce ürünü getirir Allah razı olsun.  Onlar sürekli hazır yedikçe içim cız ediyor 

0 oy
tarafından

Aranızda gerekli samimiyet oluşmuş niye plastik tabak olduğunu da anlarlar. Hiç sorun olmaz. Bu arada Allah razı olsun. Düşünceli insanlar hala iyi ki varlar🌸 İçim sısındı kız postu okuyunca❤

(9,113 puan) tarafından

Teşekkürler canım 🤗 olması gereken aslında komşuluk hakkıdır. 

0 oy
(3,328 puan) tarafından

İst karşı komşum vardı yaşlı bı abla ve oğlu vardı kadın çalıştığı için ev yemegi yapamıyordu bende ne yaptıysam bı tabak muhakkak verirdim bı ara evde yoktum oğlu demis anne sen ablaya ne yaptın artık yemek getirmiyor oda demis oğlum evde yok😂aklıma o geldi rabbim hayrını kabul etsin onun yanında hiç kaybolmaz.

(9,113 puan) tarafından

Allah hayırlı komşularla karşılaştırsın. Çok önemli gerçekten komşu kapını açsan ilk onu görüyorsun. 

0 oy
(568 puan) tarafından

bende cok severim komsulara hergun yemek vermeyi evin bir sadakasi olur diyorum ama kimseyle samimi değilim ki herkes düşman gibi bakıyor herkes hekresten korkuyor 

(9,113 puan) tarafından

Bende çok kira değiştirdim her apartman aynı olmuyor maalesef. Çok soğuk olan yada arkandan sürekli dedikodu yapan komşularda çok denk geldi. Ama şükür bu apartmanım iyi 

(568 puan) tarafından

😂😂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Komşuya yemek götürürken plastik tabak kullanmak ayıp karşılanır mı?
Komşuya yemek götürürken plastik tabak kullanmak nezaketsizlik sayılmaz, ancak plastik kullanımı yerine doğa dostu veya yıkanabilir kaplar tercih etmek daha kalıcı bir çözüm sunar. Eğer komşularınızın size tabağı dolu geri verme nezaketi varsa, tek kullanımlık kaplar kullanarak bu döngüyü kırabilir ve onların da maddi yükümlülük hissetmesini engelleyebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Komşuya ikramlık yemek götürürken hangi kaplar tercih edilmelidir?
Komşuya yemek götürürken saklama kabı, cam kase veya porselen tabak gibi uzun ömürlü ve tekrar kullanılabilir kaplar tercih etmek en idealidir. Plastik kaplar pratik bir çözüm gibi görünse de, hem sağlık açısından plastik yerine cam veya çelik tercih edilmesi önerilir hem de komşuluk ilişkilerinde daha özenli bir sunum olarak kabul edilir.
Komşumun sürekli boş tabak getirmemesi için ne yapabilirim?
Komşunuzun tabağı boş getirmemek için sürekli dışarıdan bir şeyler alıp mahcup olmasını engellemek istiyorsanız, yemekleri doğrudan tek kullanımlık ve geri dönüşümü mümkün olan kâğıt ambalajlarda veya poşetlerde göndermeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, özel olarak bir şey almamalarını, sadece tabağı geri getirmelerinin yeterli olduğunu samimi bir dille, ısrarla belirtmek bu durumu zamanla yumuşatacaktır.
Komşuluk ilişkilerinde yemek ikram etmenin adabı nasıldır?
Komşuluk ilişkilerinde yemek ikram etmenin temel amacı gönül almaktır, bu nedenle sunulan yemeğin hangi kapta olduğu ikincil plandadır. En önemli nokta, karşı tarafı maddi veya manevi bir zorunluluk hissi altına sokmamaktır. İkram yaparken komşunuza tabağı boş getirmenin hiçbir sorun yaratmayacağını açıkça ifade etmek, aradaki samimiyeti artırır ve karşılıklı mahcubiyetleri ortadan kaldırır.
Plastik tabakta yemek ikram etmenin sakıncaları nelerdir?
Plastik tabak kullanımı, özellikle sıcak yemeklerde sağlık açısından plastik içindeki kimyasalların yemeğe geçme riski taşıması nedeniyle tavsiye edilmez. Ayrıca çevre bilinci açısından da tek kullanımlık plastik atık oluşturmak yerine, yıkanabilir veya geri dönüştürülebilir alternatifler daha sürdürülebilir bir komşuluk adabı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 878 göst.
2 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,090 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 897 göst.
24 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde irmikmoms (708 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 978 göst.

Kategoriler

1,511,826 soru

24,661,251 cevap

366,748 kullanıcı

...