0 oy
307 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (32 puan) tarafından

Hayırlı sabahlar. Bir şeyi merak ediyorum sizde de öyle mi acaba? Annem ablam bir bardak kaldırsa çok iş yapıyor yoruluyor diyor ben evde temizlik yapsam tüm gün ne yaptın ki diyor. Ya da ablam çalışan biri ben ev hanımıyım atanamadım. Bir şey istiyor alalım anne ne istiyorsun diyorum annem diyor ki senin paran mı var da elin oğlundan istiyorsun diyor. eşim aileme karşı aşırı cömert biri lafını yapmaz aldığının verdiğinin. Aynı şeyi ablam alınca herkese bunu o kızım aldı beni pek düşünür diyor. Bunlar böyle basitçe verebileceğim örnekler daha bir sürü var. Normal mi bu şeyler? 

10 Cevaplar

+3 oy
önce (8,667 puan) tarafından

Eskiden olurdu ama şimdi yok. Biz küçükken ayrım yaptıkları olurdu.

Annenin eşinin parasıyla alınacak bir şeyi kabul etmek istememesi normal, ama dile getirişi çok kırıcı. Senin paran mı var çalışmıyorsun demek yerine, kızım eşinin parasını sen kendi ihtiyaçlarına harca dese ya da senin bütçeni yormayacak ufak tefek şeyleri kabul etse daha nazik olurdu.

Naçizane fikrim, eşin ne kadar cömert olursa olsun, herhangi birine "ne istersin ne alalım" gibi açık uçlu ısmarlamalar doğru değil. Annen üslubu çok yanlış olsa da o noktada haklı. Bunun dışındaki tüm düşünceleri de tavırları da yanlış ama maalesef.

-Reklam-
+1 oy
önce (3,912 puan) tarafından

Benim eşimin annesi böyle. Eşimin bir tane erkek kardeşi var, o da başka yerde yaşıyor. Gece gündüz onu anlatır, över. Bir kere geldiğinden kayınvalidem hastaymış da çay yapmış. Kaç kere bunu söyledi. Oysa ki eşim de her hastalanmalarında peşlerine koşuyor, hastane hastane gezdiriyor, her işlerini de yapıyor  eşimin de zoruna gitmişti adma bir çay yapmış lafı bitmiyor bana kim ne dedi şimdiye kadar demişti.

0 oy
önce (3,763 puan) tarafından

Benim 3 evladım var ucude aynı. Benim gözümde bence evlat ayrımı yapmamali hiçbir anne benim annemde yapmadı hiç bir zaman 

0 oy
önce (5,073 puan) tarafından

Çok şükür öyle bir anneye sahip degilim abimle herseyimiz eşittir köyden yağ gelir yarı yariya bulgur gelir yarı yariya hic yermez bizi ki bizde yerecek en ufak harekette bulunmadık 

0 oy
önce (2,803 puan) tarafından

Biz 6 kardeşiz.

En büyüğüm MS şüphesi olan ama teşhisi bir türlü konulamayan bir hastalığa sahip. Kimse olmadan yürüyemez.

2 numaralı ablam gurbette evli.

3 numaralı ablam evde annemle birlikte en büyük ablama bakıyor. Arada ben gittiğimde de 3 çocuğuma bakmak hususunda yardım ediyor.

4 numara benim, art arda doğan 3 çocuğum var.

5 numara erkek kardeşim ve babam ölürken evin tek oğlu o olduğu için hepimizi ona emanet etti, çocuk tek başına ergen halinde evin reisi oldu.

En küçük kız kardeşim de durduk yere bayılan biri ve pek çok hastalığa sahip. MS’ten şüphelenilmiş mesela ama henüz teşhisi yok onun da. Doktor doktor geziyor.

Şimdi böyle baktığımız zaman hepimizin farklı yönden ilgiye ihtiyacı var, yalan yok. Ama buna ayrımcılık diyemem.

Annem ihtiyaç önceliğine göre hareket edip hiçbirimizi es geçmiyor. Maşallah diyeyim, hepimize “şahsımıza münhasır” biçimde ilgi veriyor.

Bence olması gereken de bu. Sizin annenizle aranızdaki dinamiği bilemem ama hiçbir anne babanın evlat ayrımını en azından bile isteye yapmayacağı kanaatindeyim.

Bizler de ana babayız neticede. İlk çocuğun ilgi isteğiyle ikincinin bir olmuyor bazen. Nabza göre davranmak gerekiyor.

Eşitlik de olmalı evet ama bence adalet daha önemli.

Artık biz de anne olduğumuz için her çocukla ilgilendiğimizde annelerimizi de anlamamız gerekiyor bence. Benim kanaatim bu yönde en azından. 😁

0 oy
önce (5,208 puan) tarafından

Kesinlikle normal değil.

İkinci oğlum dünyaya geldiğinde büyüğüne haksızlık oldu diye 40 gün ağladım.

Simdi çok şükrediyorum ikisine de eşit davranmaya özen gösteriyorum birini öpersem hemen diğerine de ilgi gösteriyorum ve biz de 5 kardeşiz ilgi 5 e bölünse ayrımcılığı hiç birimiz hissetmedik elhamdülillah 

0 oy
önce (2,354 puan) tarafından

Inanki benim hiç umrumda degil şahsen yok evlat ayrımı yapıyor yok kardeşimi üstün görüyor banane derim onun görüşü araya mesafe koyar elimj ayağımı çekerim istediğini söylesin yapsın derim.  Kocan ve çocuğun ile aran iyi bir sorun yoksa bosver. Bir şey almak için de peşine düşme. Kardeşin yapsan öyleyse 

0 oy
önce (538 puan) tarafından

Evet çok maaş alanla az maaş alan calisanla çalışmayan evli bekar her türlü ayrımcılık var ama kendi annemde değil kaynanama😂

0 oy
önce (929 puan) tarafından

Bizde ayrim evlenmeden once cok zayiftim tarla işlerinde babam bisi olur diye korkar beni evde birakirdi vende ev isini yemeklerini hazirlardim bi o konuda olmustu onun haricinde hic ayrimcilik yapmadilar hep eşit davrandilar erkek kardesimde var biz nasil ev isi biliyosak kardesimde öğrendi o konuda bile ayrım olmadi annem o erkek otursun siz yapin bile demedi 

0 oy
önce (37,138 puan) tarafından

Annemde öyleydi önceden de artık yapmıyor 

İlgili sorular

+1 oy
28 cevap 1,341 göst.
20 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde B. Sema (729 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 176 göst.
29 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Cckk96 (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 902 göst.