Adetim 4 gün gecikti, yaptığım gebelik testinde ne çıkar?

0 oy
338 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (179 puan) tarafından

image

bu sabah yapmıştım 

4 Cevaplar

0 oy
(56 puan) tarafından

Erken gebelik testi al bacim

(179 puan) tarafından

Onu dün gittim unutmuşum yine kaset almisim 

(56 puan) tarafından

Erken gebelik testi kesin sonuç veriri

-Reklam-
0 oy
(10,365 puan) tarafından

Silik görünüyor kuzum. Hemen çıktıysa gebelik var. Kan ver kesinleşsin

(10,365 puan) tarafından

Dün de yazdım sanırım, her test markası bir olmuyor. Bu test çubuklarında gebelik hormonu ayıracı var, kimininki kaliteli kimininki az kaliteli. Bu uygun fiyatlı kaset testlerde aşırı kalite beklememek lazım. Erken gebelik testi yapsan daha koyu çıkar. İlk sebep bu. 

İkincisi de idrara geçen BHCG hormonun henüz çok düşüktür. Gebelik oluşur, kanda BHCG salgılanır, sonra idrara BHCG karışır ve testte çıkar. Sende birkaç gün geç döllenme oluşmuştur.

(179 puan) tarafından

4gun önce betam 26, ydi şimdi yukselse neden bukadar silik çıkıyor diye düşünüyorum 

(10,365 puan) tarafından

Evet daha koyu beklenirdi. Testin kalitesi ile ilgili o zaman

(179 puan) tarafından

Sence gebemiyim ben

(10,365 puan) tarafından

Kan sonucuna ve teste göre evet. Sağlık ocağında tekrar kan ver bakalım ne çıkacak

0 oy
(3,304 puan) tarafından

Sanki silik bir çizgi var gibi canım en iyisi kan ver 

(179 puan) tarafından

Ayın 22sine kadar kadın doğuma gidemicem randevu aldim gitmeyi unutmuşum 

0 oy
(187,523 puan) tarafından

bunlar dandinik oluyo şu pembe kapaklilardan al

(179 puan) tarafından

Albi markası ve bebetim di 

image

bunlar genelde dogru sonuc veriyo
(179 puan) tarafından

Eczanede varmidir

vardir gii hep oluyo

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adetim 4 gün gecikti, evde gebelik testi ne zaman kesin sonuç verir?
Adet gecikmesinin 4. gününde yapılan gebelik testleri genellikle doğru sonuç verir ancak en kesin sonuç için kan testi yaptırmak gerekir. İdrar testleri hormon seviyesi yeterli düzeye ulaştığında sonuç verir, bu nedenle sabah ilk idrar ile yapılan testler daha yüksek doğruluk payına sahiptir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik testinde silik çizgi çıkması ne anlama gelir?
Gebelik testinde ikinci çizginin silik çıkması, idrarda düşük miktarda da olsa gebelik hormonu olan beta-hCG tespit edildiği anlamına gelir. Bu durum erken gebelik belirtisi olabileceği gibi testin hatalı uygulanması veya kimyasal gebelik gibi durumlardan da kaynaklanabilir, birkaç gün sonra testi tekrarlamak en doğrusudur.
Adet gecikmesinden kaç gün sonra gebelik testi yapılmalıdır?
Gebelik testi için en doğru zaman adet kanamasının bir gün dahi geciktiği andır. Adet gecikmesinin 4. gününde yapacağınız bir test, hormon seviyesi yükselmiş olacağından daha güvenilir bir sonuç verecektir.
4 gün gecikmeyle yapılan gebelik testi hatalı sonuç verir mi?
Evet, 4 gün gecikme ile yapılan testler hatalı negatif veya hatalı pozitif sonuç verebilir. Yanlış sonuçların temel nedenleri arasında testin son kullanma tarihinin geçmiş olması, idrarın çok sulu olması veya bekletme süresine uyulmaması yer almaktadır.
Gebelik testinde negatif sonuç alıp hamile olanlar ne yapmalı?
Adet gecikmeniz devam ediyorsa ve gebelik şüphesi taşıyorsanız, evde yapılan negatif testlere rağmen bir kadın hastalıkları uzmanına başvurmalısınız. Kan testi, idrar testlerinden çok daha erken ve kesin bir şekilde gebeliği saptayabildiği için en güvenilir yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 583 göst.
+1 oy
2 cevap 202 göst.
0 oy
1 cevap 257 göst.

Kategoriler

1,514,163 soru

24,693,378 cevap

368,475 kullanıcı

...