0 oy
293 göst.
önce Diğer kategorisinde (173 puan) tarafından

Ay gibi güzel kız demek. Ay parçası anlamında. Etrafımda beğenen de eleştiren de var.

22 Cevaplar

+2 oy
önce (9,155 puan) tarafından

Kötü değil ama kulağa hoş gelmiyor. İsimden çok lakap gibi geliyo 

önce (173 puan) tarafından

Teşekkürler 

önce (4,008 puan) tarafından

Sen koymuşmuydun Mihrimah? Dediysende unuttum kusura bakma 🙂

önce (9,155 puan) tarafından

Evet canım Mihrimah oldu bizim 😊

-Reklam-
+2 oy
önce (10,420 puan) tarafından

ben koymazdım 

+2 oy
önce (3,912 puan) tarafından

Bence hoş değil. Aybala kelimesi daha çok Azerbaycanlılara ithaf ediliyor ve zaten onlar da sinir oluyor bu duruma. İsim olarak konulunca da kulağa hoş gelmiyor bana göre 

Anlamı hoş diye sevmiştim ve diğer Ay'lı isimlerden farklı olduğu için, Azerbaycana ait olması beni etkilemiyor hic

önce (3,912 puan) tarafından

Ayla daha güzel bence

+1 oy
önce (2,808 puan) tarafından

Aslında isimleri İlk duyunca değişik geliyor sonradan alışıyor herkes önemli olan anlamı ve sizin içinize sinmesi bence 

O kadar isim baktım aylardır ve içime sinen tek isim bu oldu inanır mısınız:) ama yorumlarda da görüldüğü üzere çoğu kişi elestiriyor,begenmiyor 

+1 oy
önce (334 puan) tarafından

Aybala çok güzel isim bende koymak istedim buraya sordum çok elestirdiler yok şuca yok Buca en iyisi kimseye sorma beğendiysen koy 28 haftaligim ve ismini Eylül sare diye koydum gitti anlamlarida güzel 

Çok beğeniyorum eşim ve eşimin kız kardeşleri annesi filan da beğendi kendi ailem önce garipsedi sonra onlar da sevdi ama etraftan o ne biçim isim diyenler de çıkıyor sinir oluyorum. Hani güzel değil başka isim bakın diyebilirler o ne yaaa gibi tepki verilince insanın canı sıkılıyor. Aylardır isim bakıyorum tek içime sinendi heralde sorun bende😂 bu arada hayırlı olsun bebişiniz🩷

önce (334 puan) tarafından

Begendiysen koy ozaman koyduktan sonra ha söylesinler bosver teşekkür ederim canım 

+1 oy
önce (5,966 puan) tarafından

Bizim üniversitede hocamız kızına Neva Bala ismini koymuştu. Tarihçi bu arada. Aybala ismi de sanırım tarihçi/edebiyatçı gözüyle bakmadıkça biraz lakap gibi gelir kulağa. O ne be diyen çok olur.

Gerçekten öyle ve hocanızın kızının ismi de güzelmiş böyle isimler hoşuma gidiyor, lina mira dora vs bu isimler asla begenemiyorum

+1 oy
önce (3,973 puan) tarafından

Sen ve eşin begendiyse neden olmasın? Benimde Aypare ismi hoşuma gidiyor bu aralar

+1

Çok tatlı isimmiş o da

önce (3,973 puan) tarafından

Evet, ay parçası demek❤️

+1 oy
önce (290 puan) tarafından

benimde ogrencimin adıydı bende çok sevmiştim o ismi kendime  bu isimle hesap actim

+1 oy
önce (428 puan) tarafından

Bence cok guzel.

+1 oy
önce (2,014 puan) tarafından

Aynı anlamda kizlarimin adı biri Simay biri Miray 

0 oy

Başka fikri olannn

0 oy
önce (8,328 puan) tarafından

Anlamı güzel ama söylenmesi güzel değil ben tercih etmem asla

0 oy
önce (741 puan) tarafından

Aysima daha hoş gelıyor kulağa ☺️ anlamında hemen hemen aynı ay yuzlu demek, kızım olsaydı koyacaktım 

0 oy
önce (174 puan) tarafından

Aybike koy aynı anlamı 😂

0 oy
önce (1,706 puan) tarafından

Aybalam diye herkesin dilinde olan bişey bence isim özel olmalı Azerbaycan lilarin hitap şekli yani lakap gibi duruyor  benim kızımin adı Aysima koyacaksan öyle bişey köy onun anlamı daha güzel ay yüzlü siması parlayan demek aybaladan daha iyi yani illa ay li bişey istiyorsan değerlendir 

0 oy
önce (4,153 puan) tarafından

Aykız koymak gibi birşey bence, anlamını sevdiysen aysel koy oda ay gibi parlak, ay ışığı anlamına geliyor. 

0 oy
önce (6,461 puan) tarafından

Şahsen hiç begenmedim canım 

Kulağa hoş gelmiyor 

Aybalam der gibi 

Ben koymazdim kesinlikle :))

0 oy
önce (6,461 puan) tarafından

Bence Aysima Ayperi daha güzel 

0 oy
önce (368 puan) tarafından

Arkadaşımın kızının ismi

İlk başta kulağa farklı gelmişti şimdi çok alıştık :)

0 oy
önce (198 puan) tarafından

Adı çok güzel benim fikrim 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 261 göst.

Kategoriler

1,501,521 soru

24,518,056 cevap

359,330 kullanıcı

...