0 oy
307 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1 puan) tarafından

Çocuğum şu anda arama yapma ve alma gibi günlük ihtiyaçlarını karşılayan bir çocuk akıllı saati kullanıyor. Ancak ortaokulda olduğu için ona daha iyi özelliklere sahip bir akıllı telefon almak istiyorum. Fakat telefonuna bağımlı hale gelmesinden endişeleniyorum. Bir arkadaşım FlashGet Kids adlı bir ebeveyn kontrol uygulaması önerdi. Çocuğuma telefon alırsam, telefon kullanımını izlemek için bu uygulamayı yükleyebilirim. Ona telefon alıp almamak konusunda kararsızım.

14 Cevaplar

+2 oy
önce (4,146 puan) tarafından

Bir çocuğa en az 13 yaşına kadar telefon alınmamalı. Bu durum ne kadar geç olursa o kadar iyi olur bana göre. Uluşmak için alacaksanız da akıllı telefona gerek yok. Eve bir tuşlu telefon alırsınız. Okula giderken yanında götürür, eve gelince size verir. O telefon evin telefonu olur. 

-Reklam-
+1 oy
önce (282 puan) tarafından

Bence erken canım telefon için ama illa görüşmem gerek diyorsan basit birşey almalisin

+1 oy
önce (8,690 puan) tarafından

Ben almazdım. Sadece arama yapıp mesaj atabileceği bir şey alırdım. 

+1 oy
önce (7,045 puan) tarafından

Evet bağımlı oluyorlar kendinden pay biç elindeki telefonu gunluk ne kadar kullanıyorsun o daha çok kullancak

+1 oy
önce (5,976 puan) tarafından

Liseye başlayana kadar almayın

0 oy
önce (651 puan) tarafından

Yaşı daha küçük bence . İllaki alacaksan tuşlu bir telefon alabilir 

0 oy
önce (591 puan) tarafından

Bence almalısın zaten telefondaki  ebeveyn  kilidiyle zaten senin onayın olmadan kullanamaz e burda Bi nevi kısıtlama olur çokta bağımlı olmaz malum devir kötü ama o kadar özellikli Bi telefona gerek yok bence arama msj konum atabilen Bi telefon olsa tmmdır  liseye geçince alırsın daha iyi bir telefon 

0 oy
önce (952 puan) tarafından

Bana biraz erken gibi geldi bence suan akkilli saat ueter ama yinede siz bilirsiniz oyle uygulamalar var bide herkezin yaşadığı yerden yerede degisir bence çaldıra bilir telefonu 

0 oy
önce (206 puan) tarafından

Ben olsam tuşlu telefon alırım 

0 oy
önce (2,828 puan) tarafından

Bana göre 18 yaşına kadar alınmamalı.

Benim babam her çıkanı alan biriydi, haliyle evde telefon hep vardı ve çocuklar da kullanıyordu. Ama ben 18ime kadar hiç bir tanesine bile sahip olmadım. Kendi isteğimle.

Kendime ait ilk telefonum evlendiğim zaman oldu, o da 3 sene evvel. Yani 25 yaşında.

Mecbur kalmasam yine tercih etmem.

O yüzden bence arama mesaj atma özelliği olan tuşlu bir telefon o yaşlar için daha uygun gibi geliyor.

0 oy
önce (185 puan) tarafından

6yasindaki cocuklara telefon aliyoar canim 

önce (185 puan) tarafından

yani tableti varsa ben ce alma şimdilik 15yasjni geçsin bagimli oluyorlar 

0 oy
önce (3,604 puan) tarafından

Benim 3 çocuğumda tlfonu var 3ndede ebeveyn kontrolü var benim iznim dışında asla kullanamiyor ve benim verdiğim sure zarfinda kullaniyor 

0 oy
önce (2,396 puan) tarafından

Benim oğlum 14 yaşında dersaneye ve kursa gittiği için iletişim için mecbur verdik 

Ama kapıdan girer girmez alırım elin saklarım ta ki bir daha ihtiyaç olana kadar be çok karşıyım telefona 

0 oy
önce (198 puan) tarafından

Bence alma lisedeyken alırsın. Şuan çok erken ben tavsiye etmiyorum. Ama insanlarda insanlık denen bişey de kalmamış başına bişey gelirse nasıl haber verecek size o konuda da ikilemde kaldım

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 261 göst.
+3 oy
12 cevap 366 göst.
0 oy
3 cevap 196 göst.
29 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Emirin Annesi 34 (73 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,501,795 soru

24,521,731 cevap

359,541 kullanıcı

...