Çocuğumun astım bronşit sonuçlarını nasıl alabilirim?

0 oy
186 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (371 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_3f3c95200ec88f2cd59bf9056f8360d4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Içerik olmadan bir dosya yüklenemez.

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_3f3c95200ec88f2cd59bf9056f8360d4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Içerik olmadan bir dosya yüklenemez.

​kızlar ben izmirde oturuyorum  bursaya kafa dinlemeye gittim küçük oğlum astım bronşit bugünde fenalaştı acile gittim ama sonuçları alamadım çünkü otobüsümüz vardı şimdi izmire vardım mi hastaneye gideceğim direk ama ciğerleri nasıl bir durumda anlayamadım 

1 cevap

0 oy
(309 puan) tarafından

hiriltisi varmı cnm

(371 puan) tarafından

Benimkide aynı ciğerleri dolmuş hep 

(371 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah canım 

(309 puan) tarafından

kaç yaşında 

(371 puan) tarafından

2 yaşında cmm

(309 puan) tarafından

bizde 2 yasindayiz insAllah büyüyünce atlattirlar

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarda astım bronşit atağı evde nasıl anlaşılır ve ne yapılmalıdır?
Çocuklarda astım bronşit atağı sırasında hırıltılı solunum, hızlı nefes alıp verme, göğüs kafesinde çekilmeler ve öksürük nöbetleri en belirgin belirtilerdir. Bu belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı ve çocuğun rahat nefes almasını sağlayacak pozisyonda tutulması gerekmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Astım bronşitli çocuğun hastane tetkik sonuçları nasıl takip edilmelidir?
Hastane ortamında yapılan akciğer röntgeni veya kan tahlili gibi tetkiklerin sonuçları, genellikle hastanenin online hasta portalı üzerinden veya ilgili hekimin yönlendirmesiyle takip edilebilir. Sonuçların alınamadığı durumlarda, hastanenin kayıt bölümüyle iletişime geçmek veya e-nabız sistemi üzerinden sağlık kayıtlarını kontrol etmek en hızlı yöntemdir.
Çocuklarda astım bronşit teşhisi konulduğunda tedavi süreci nasıl ilerler?
Astım bronşit tedavisi, hastalığın şiddetine göre genellikle hava yolu açıcı nebülizatörler, ağızdan veya inhaler yoluyla alınan kortikosteroidler ve gerektiğinde antibiyotik desteği ile planlanır. Tedavi sürecinde doktorun verdiği ilaç dozlarına sadık kalmak ve tetikleyicilerden (toz, duman, soğuk hava) çocuğu korumak oldukça önemlidir.
Astım bronşit atağı geçiren bir çocukta acil müdahale ne zaman gerekir?
Çocuğun dudaklarında morarma, konuşmakta zorlanma, nefes alırken kaburgalarının içe çökmesi ve aşırı halsizlik gibi durumlar acil tıbbi müdahale gerektiren ciddi belirtilerdir. Bu tür durumlarda beklemeden doğrudan acil servise başvurmak çocuğun hayati fonksiyonlarını korumak adına kritik bir adımdır.
Astım bronşit hastası çocuklar için seyahat sırasında nelere dikkat edilmelidir?
Astım bronşit hastası çocuklarla seyahat ederken, sürekli kullanılan ilaçların yanınızda olduğundan ve acil bir durum için en yakın sağlık kuruluşlarının rotasının bilindiğinden emin olunmalıdır. Ayrıca ani sıcaklık değişimlerinden kaçınmak ve çocuğun yorgun düşmemesini sağlamak atak riskini minimize etmeye yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 532 göst.
10 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Veraaaa. (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 258 göst.
5 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 958 göst.
17 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eda00 (738 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 596 göst.

Kategoriler

1,506,340 soru

24,589,460 cevap

362,966 kullanıcı

...