5 buçuk yaşındaki çocuğumun kreş uyumu normal mi?

0 oy
61 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (84 puan) tarafından

Arkadaslar bugun oglumun toplantisina gittim.5 bucuk yasinda,krese gidior. Ögretmeni ile biraz konustuk ,kreste nasil birncocuk die.

Ben konustum, oglum iyi konusur,iste resim yapmayi sever,arabalarla oynamayi iste bisiklet surmeyi sever

Ama cizim sevmez. Böyle böyle konustuk

Oda dedi efendi ve iyi yurekli bir cocuk, arkadaslarina iyi davranior.disarda oynamayi sever. Kendi kendine oynamayi daha cok seviyor, Arkadaslarla da oynar ama daha cok kendi kendie.

Ilk gune ramen daha cok talimatlari anlior,yapior.ilk zamanlar krese basladiginda denilenleri bazen anlayamiyormus ama simdi daha iyi.

Sadece biraz grup aktivitelerinde biraz ilgisiz, ama onu biz yönlerirince yapior.bende dedim ilgisi yani sevmedigi seylerde yapmaknistemez,bide merakli bir cocuk,bazen diger cocuklar ne yapior ona bakma ister,herseyi anlatamayi sever. Biraz ceketini giymede zorlaniyor,ama dedi biz onun kendi yapmasini istiyoruz,ve yapior.bende dedim evet pantalonunu giyer sadece bazen blusunu giyknce zorlaniylr ama bende evde kendisi yapsin die destek oluyorum.

Sizce guzel seyler mi bunlar?korkulacak veya endise duyulacak bisey varmi?

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

5 buçuk yaşındaki çocuğun kendi başına oynaması normal mi?
5 buçuk yaşındaki çocukların kendi başlarına oyun kurmaları, hayal güçlerinin ve bağımsızlık becerilerinin geliştiğini gösteren oldukça sağlıklı bir durumdur. Bu yaş grubu genellikle hem sosyal hem de bireysel oyunlar arasında gidip gelir. Çocuğun arkadaşlarıyla da oynayabiliyor olması, sosyal becerilerinin yerinde olduğunu kanıtlar. Kendi kendine oyun oynamayı tercih etmesi, özgüvenli ve kendi iç dünyası zengin bir birey olduğunun pozitif bir işaretidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okul öncesi dönemde grup aktivitelerine ilgisizlik neden olur?
Okul öncesi çocuklarda grup aktivitelerine karşı ilgisizlik, çocuğun o anki ilgisinin farklı bir noktaya kaymasından veya aktivitenin çocuğun mizacına hitap etmemesinden kaynaklanabilir. Bu yaşlarda çocukların odak süreleri kısadır ve merak duyguları baskındır. Eğer çocuk yönlendirme ile aktiviteye katılım sağlayabiliyorsa, bu durum gelişimsel bir sorun değildir. Süreç içerisinde öğretmen desteği ve teşvik edici yaklaşımlarla grup uyumunun artması beklenir.
5 yaşındaki çocuğun kendi kıyafetlerini giymesi için neler yapılmalı?
5 yaşındaki çocukların kendi başlarına giyinmeleri, ince motor becerilerini geliştirmek için harika bir fırsattır. Çocuğunuzun bluz veya ceket giyerken zorlanması durumunda sabırlı olmak ve süreci hızlandırmak yerine onu desteklemek önemlidir. Başarma duygusunu tatması için önce pantolon gibi kolay parçalarla başlaması, ardından yavaş yavaş üst giyim kıyafetlerine geçilmesi önerilir. Kendi başına giyinme konusunda cesaretlendirmek ve kıyafet seçiminde kolay giyilebilir modelleri tercih etmek süreci kolaylaştırır.
Okul öncesi öğretmeninin gözlemleri neden önemlidir?
Öğretmen gözlemleri, çocuğun ev ortamından farklı olarak sosyal bir grupta nasıl tepkiler verdiğini anlamak için en güvenilir kaynaktır. Öğretmenler, çocukların talimatları takip etme, akran iletişimi ve ince motor becerileri gibi gelişimsel süreçlerini günlük rutin içinde takip ederler. Öğretmen ile düzenli iletişimde kalmak, çocuğun okul hayatına adaptasyonunu hızlandırır ve ev ile okul arasındaki tutarlılığı sağlar.
5 yaşındaki çocukta talimatları anlama becerisi nasıl gelişir?
5 yaşındaki çocuklarda talimatları anlama becerisi, bilişsel olgunlaşma ile birlikte zamanla artış gösterir. Başlangıçta basit talimatlarda zorlanan çocukların süreç içerisinde iyileşme göstermesi, normal gelişimsel seyri takip ettiğini gösterir. Bu beceriyi geliştirmek için evde net, tek basamaklı ve anlaşılır komutlar vermek, çocuğun yönergeleri daha hızlı kavramasına ve uygulamasına yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 593 göst.
12 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (3,605 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 369 göst.
1 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 875 göst.
10 Mart 2020 Diğer kategorisinde METİNHAN'IM (277 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 535 göst.

Kategoriler

1,506,299 soru

24,589,066 cevap

362,937 kullanıcı