23 aylık kızım çiş diyor, tuvalet eğitimine başlayayım mı?

0 oy
338 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (915 puan) tarafından

Kızım 23 aylık sürekli çiş diyor tuvalet eğitimi İcin erken mi ? Lazımlık onerisi verir misiniz? Klozet tipi olanlar nasıl ?

8 Cevaplar

+1 oy
(10,461 puan) tarafından

Klozet tipi olanlar çok küçük canım. En fazla iki üç ay kullanabildim 

(915 puan) tarafından

Aa oyle mi teşekkürler canım,  yas uygun mu

(10,461 puan) tarafından

Bana biraz erken gibi geldi. Ama bence yaştan ziyade bebeğin hazır olup olmadığına bakılmalı. Benim oğlum 3 buçuk yaşında öğrendi. Öncesinde çok denedim ama hiç oralı olmadı bende pes ettim. Zamanı gelince kendi istedi ve 2 günde öğrendi hiç zorlanmadık 

(915 puan) tarafından

Bez başlayınca aglıuor çiş diyor gece bezsiz uyudu cis yapmamış bilemedim 

-Reklam-
+1 oy
(5,186 puan) tarafından

Sans ver bezi cıkar ben tahtakaleden aldım tuvalet kapısına yakın koydum sonra kaldırdım tuvalete gıdıyor bızde klozet yok cabucak alıstı sadece buyuk tuvalet bızı zorladı halen oyle canını acıttıgı ıvın yapmak ıstemıyor yapmayınca daha beter oluyo :/

(915 puan) tarafından

Feyza Hee yer çiş oldu 😀😀😀😀 10 dk bi çiş diyor 

(5,186 puan) tarafından

🤣🤣🤣geçecek hepsı gececek sjsjjsjs 

+1 oy
(3,440 puan) tarafından

Ben direk lazimlik alıp 24 aylıkken başlamıştım benim kızım da hazırdı çok şükür 1 haftada halletmiştik 

(187,525 puan) tarafından

onu gec icerdekine bak 🤣 ulan aklima geldikce guluyom sana simdi uykusuz geceler atak haftalari sonra dis cikarcak emekleme falan uuuff yol uzun ben kahvemi yapar sana bakarim 🤣💃

(915 puan) tarafından

1 hafta da alışır inşallah 2 gündür pert oldum 

+1 oy
(7,219 puan) tarafından

Bana göre erken canım biz 3 yasi gördük 

Kucuk kızımda 2.5 yasinda denedim olmuyor, yaza doğru düşeceğim üstüne bakalim

(915 puan) tarafından

Çiş diyor bezi çıkartıp atıyor insallah alışır

+1 oy
(46,026 puan) tarafından

Az önce bunu sipariş ettim 600 lerden düşmüş bende başlamayı düşünüyorum 25 aylık oldu flaş indirimde düşünürsen bak canım 300 liraya aldım 

image

(915 puan) tarafından

Benim tuvalet cok eski tip gibi bacım bununla kayar kesin

(46,026 puan) tarafından

Kaymaz olarak satılıyor ama bilemiyorum tabi canım benim gorseldekiyle aynı klozet 

+1 oy
(586 puan) tarafından

Ben lazımlık alıp 2 buçuk yaşında başladım eğitime birkaç günde kızım alıştı 

(915 puan) tarafından

Bende 2 gündür cok yoruldum 10 dk nir çiş diyor insallah alısır teşekkürler 

(586 puan) tarafından

Alışır kolay gelsin size

+1 oy
(6,883 puan) tarafından

Olabildiğince açık renkli hatta beyaz alın. Ben klozet için almıştım o zamanlar ikeanın yeşil kenarlı beyaz olanını. Klozete tam oturan kaydırmaz bişey bak. Bi akraba da beyaz lazımlık verdi. Karşılıklı yaptığımız bile olmuştu yani korkmasın sevsin diye😄 23.5 aylık başlamıştım.

(915 puan) tarafından

Klozetli olanı dusundum de oda cok küçük dedi arkadaslar  standart olan beyaz alayım teşekkürler canım,  2 gündür her yer battı ınsallah alısır,  daha tam konuşmuyor ama çiş diyor 

+1 oy
(6,091 puan) tarafından

Erken değil oğluma 23 aylıkken öğrettim şu an 25 aylık

Aslında yaz ayını bekleyecektim ama zaten hazırdı kolay atlattık elhamdülillah 

Ben hiç lazımlık kullanmadım evde olduğu halde. 

Büyük oğlumun kullandığı klozet aparatı ve basamaklı tabure var direkt oraya alıştırdım

(915 puan) tarafından

Bizim evde banyo biraz eski tip mecbur lazımlık kullanmam gerekiyor kayak pisti gibi oluyor heryer,  bende tam konuşmuyor ama ciş diyor 2 gündür uğraşıyorum,  inşallah zafer kazanırım da değer sabrıma  teşekkürler canım 

(6,091 puan) tarafından

Anladım canım ayrıca lazımlığı temizlemek bana zor geliyor. 

Ama klozet varsa küçük çocuk için ve yetişkinler için klozet kapağı var ikisi bir arada yani ben ondan almayı düşünüyorum. 

Çiş diyorsa güzel bir Haftada alışır insalah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

23 aylık kızım sürekli çiş diyor, tuvalet eğitimine başlamak için erken mi?
23 aylık çocuklar genellikle fiziksel ve zihinsel olarak tuvalet eğitimine hazır olma dönemindedir. Çocuğunuzun sürekli çiş dediğini ifade etmesi, tuvalet hissini fark ettiğini ve bu sürece başlamaya hazır olabileceğini gösteren önemli bir işarettir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklar için en iyi lazımlık tipi nasıl seçilir?
En iyi lazımlık tipi, çocuğunuzun kendini güvende hissettiği ve ayaklarının yere tam basabildiği modellerdir. 23 aylık bir çocuk için yere sabitlenen basit lazımlıklar, üzerine çıkıp inmesi kolay olduğu için tuvalet alışkanlığını daha hızlı kazanmasına yardımcı olur.
Klozet üstü lazımlık adaptörleri tuvalet eğitiminde kullanışlı mı?
Klozet üstü adaptörler, çocuğun yetişkin tuvaletine alışmasını kolaylaştırsa da başlangıç aşamasında ayaklarının boşlukta kalması çocukta korku yaratabilir. Adaptör kullanacaksanız mutlaka altına çocuğun ayaklarını destekleyebilecek sağlam bir basamak tabure yerleştirmeniz gerekir.
Tuvalet eğitimine başlarken nelere dikkat edilmeli?
Tuvalet eğitimine başlarken en önemli faktör çocuğun bu sürece karşı istekli olması ve baskı hissetmemesidir. Gün içinde çişini söylemeye başladığında onu destekleyip teşvik etmeniz, süreci başarıyla tamamlamanız için en etkili yöntemdir.
Çocuğun tuvalet eğitimine hazır olduğu nasıl anlaşılır?
Çocuğunuzun tuvalet eğitimine hazır olduğunu; kirli bezden rahatsız olması, tuvaletini yaparken saklanması, çiş veya kaka yaptığında bunu size söylemesi ve bezinin uzun süre kuru kalması gibi belirtilerden anlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 654 göst.
0 oy
1 cevap 188 göst.
3 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Neyla (819 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 495 göst.
0 oy
4 cevap 253 göst.
21 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Ftm1907 (979 puan) tarafından soruldu

Kategoriler