Eşimin ailesinin nafaka borcunu ödemesi beni nasıl etkiler?

0 oy
95 göst.
Diğer kategorisinde (11,983 puan) tarafından

Esimin abisi nafaka borcundan hapse gircekti neyse ödeyememis çalişmiyo da bi caba göstermedi esimle bizim canımiz cıkmişti hacizlikten kurtulam diye ek işe giti neyse ozaman haber salmiştık durumlar kötü az biraz yardim edin esimin babasinin az olsa biriki mi vardır diye ozaman yok dediler şimdi o parayla borcunu öduyolar mış bugün az buz para değil sinir olmuyem napem okadar bunalmiştim.ki ozamanlar ağlamaktan icim.cıkmiştı öylede böylede ödemistim 

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Nafaka borcu nedeniyle hapis cezası durumu nasıl işler?
Nafaka borcunun ödenmemesi, alacaklının şikayeti üzerine tazyik hapsi yaptırımını doğurur. Borçlu, mahkeme kararına rağmen birikmiş nafaka borcunu ödemezse 3 aya kadar disiplin hapsi cezası ile karşı karşıya kalabilir. Hapis cezası, borcun ödenmesi durumunda derhal durdurulur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile bireylerinin nafaka borcundan sorumluluğu var mıdır?
Hukuk sistemimizde nafaka borcu kişisel bir sorumluluktur ve aile üyeleri bu borçtan şahsen sorumlu tutulamaz. Bir aile bireyinin kendi rızasıyla başkasının borcunu ödemesi mümkündür ancak bu durum yasal bir zorunluluk teşkil etmez.
Nafaka borcu ödenmediğinde hangi hukuki süreçler başlar?
Nafaka borcunu ödemeyen borçlu hakkında icra dairesi aracılığıyla haciz işlemleri başlatılabilir. İcra ve İcra ve İflas Kanunu'na göre, nafaka alacakları öncelikli alacaklar arasında yer aldığı için maaşın dörtte biri ve diğer mal varlıkları üzerine haciz konulması süreçleri hızlıca ilerler.
Eşimin ailesinin maddi durumu varken borcu ödememesi normal mi?
Hukuken bir kişinin maddi durumu iyi olsa dahi, kendi reşit evladının nafaka borcunu ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak aile içi ilişkilerde dayanışma eksikliği veya mali kaynakların gizlenmesi gibi durumlar, taraflar arasında güven kaybına ve ciddi ailevi çatışmalara yol açabilir.
Nafaka borcu ödeme konusunda zorlananlar ne yapmalı?
Nafaka yükümlüsü kişi ödeme güçlüğü çekiyorsa, mahkemeye başvurarak nafakanın kaldırılması veya indirilmesi davası açabilir. Ancak mevcut birikmiş borçlar için ödeme planı oluşturmak veya alacaklı taraf ile anlaşma yoluna gitmek icra takibini durdurmak için en etkili yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 1,525 göst.
23 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (406 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 438 göst.
23 Nisan 2026 Diğer kategorisinde mutlumutlu (410 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 260 göst.
11 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Masalimmm (519 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 457 göst.