Eşim ilk defa babalık görevi yaptı, çok şaşkınım

0 oy
297 göst.
Diğer kategorisinde (532 puan) tarafından

iyi akşamlar kızlar iftar nasıl geçti iyi misiniz bulaşıklar bekler tezgahta yemek yedik kızım hastalandı öksürüyordu nefes alamıyordu e şimdi hastaneye götürdü normalde böyle şeylerle ben ilgilenirim hastaneye ben götürürüm o hiçbir kere götürmez çocuğu hastaneye hep ben yaparım ben götürürüm kalktı götürdü şaşırdım yani ben de dedim artık ilacı veririm sabah kendim götürecektim baktım kendisi ben götürürüm dedi götürdük gitti şaşkınlık içerisindeyim ilk defa bir sorumluluk yerine getirdi babalık görevini yaptı hayretler içindeyim

5 Cevaplar

0 oy
(1,430 puan) tarafından

En İyi Cevap

Gecmis olsun da niye goturmedi bu zamana kadar 

Esim is yerinde acti orucunu bugun iftar yoktu evde sozde temizlik yaptim butun gunum gitti banyo wc de kaldi yorgunum yatiyorum 

(532 puan) tarafından

sagol canım ben goturyorum yani ona birakmiyorum ona birsam çocuk ölür vala cunku yarin diger gun erteler ben çocuğu kendim iyiletirim artik bekletmeden gotuyorum 

(1,430 puan) tarafından

Bi tek hastane konusunda mi boyle peki 

(532 puan) tarafından

evet canim 

-Reklam-
0 oy
(186,796 puan) tarafından

gecmis olsun bizde daha iftara 1 saat var

(532 puan) tarafından

gec mid sizinki de canım 

0 oy
(8,587 puan) tarafından

Ne güzel baba olduğu aklına gelmiş. 

(532 puan) tarafından

evet aynen canim 

0 oy
(5,355 puan) tarafından

Aman maşallah de nazar değmesin 😀 ben iftardan hemen sonra yerleştiriyorum genelde bulaşıkları yoksa kalıyor da kalıyor. 

(532 puan) tarafından

dun cok su içtim susamıştim

0 oy
(27,707 puan) tarafından

Masallah canım. Öv yaptığını devamlı yapicak erkek aklı böyle çalışıyor. Sana da kolaylık olur böylece umarım devamlı yapar yardımı ebeveynlik konusunda. 

(532 puan) tarafından

keşke ys ozelikte ödev de yardim etse çünkü oglum dinlemiyor kavga ediyoruz oğlumla öyle yapar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuk hastalandığında babanın sorumluluk alması için ne yapılmalı?
Babanın sorumluluk alması için süreçleri net bir şekilde paylaşmak ve beklentileri açıkça ifade etmek oldukça etkilidir. İlk adım, acil durumlarda yapılacak iş bölümünü önceden konuşarak eşin görev bilincini geliştirmesini sağlamaktır. Beklenmedik durumlarda sakin kalarak eşi sürece dahil etmek, uzun vadede babalık sorumluluklarının dengeli paylaşılmasına yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğun nefes almasını zorlaştıran öksürük nöbetlerinde ne yapılır?
Çocuğun nefes almasını zorlaştıran öksürük durumlarında öncelikle dik bir pozisyonda oturtulması ve ortamın nemlendirilmesi önemlidir. Eğer nefes almada belirgin bir güçlük, hırıltı veya morarma varsa vakit kaybetmeden en yakın acil servise başvurulmalıdır. Evde kendi başınıza müdahale etmek yerine, semptomların şiddetini bir uzman hekimin değerlendirmesi en güvenli yoldur.
Eşlerin çocuk bakımı konusunda sorumluluk paylaşımı nasıl sağlanır?
Eşlerin çocuk bakımında sorumluluk paylaşımı, görevlerin tek taraflı değil ortak bir rutin haline getirilmesiyle sağlanır. İletişimi güçlendirerek günlük bakım süreçlerinde eşin aktif katılımını teşvik etmek, çocuğun sağlığı ve gelişimi açısından kritik öneme sahiptir. Paylaşılan sorumluluklar hem aile içi stresi azaltır hem de babanın çocukla olan bağını güçlendirir.
Çocuk hastaneye götürülürken çantada neler bulunmalıdır?
Hastaneye giderken çocuğun kimlik bilgileri, varsa düzenli kullanılan ilaçlar ve aşı kartı mutlaka yanınızda olmalıdır. Ayrıca çocuğun kendisini güvende hissetmesini sağlayacak bir oyuncak, yedek kıyafet ve hafif bir battaniye çantada bulunması gereken temel eşyalardır. Acil durumlarda zaman kaybetmemek için bu çantayı her zaman hazır tutmak ebeveynler için büyük kolaylık sağlar.
Eşin ilk kez babalık görevini üstlenmesi aradaki ilişkiyi nasıl etkiler?
Eşin ilk kez babalık görevini üstlenerek sorumluluk alması, ebeveynler arasındaki güven duygusunu ve iş birliğini önemli ölçüde güçlendirir. Bu durum, çocuğun bakımının ortak bir değer olduğu bilincini yerleştirir ve aile içi iletişimi pozitif yönde etkiler. Yaşanan bu olumlu değişim, babanın aile içindeki rolünü benimsemesine ve ilerleyen süreçte daha aktif katılım göstermesine zemin hazırlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 1,380 göst.
0 oy
18 cevap 1,099 göst.
24 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 160 göst.
16 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Ebosum.03 (1,370 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 479 göst.
16 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu