6 kişilik iftar menüm için hangi şerbetli tatlıyı yapmalıyım?

0 oy
331 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,223 puan) tarafından

Bir iftar menüsü de benden gelsin şimdi az kisiyiz 6 kişilik bir menü 

Mercimek çorbası 

Sultan kebabi 

Pirinç pilavı 

Ortaya sarma salata havuç tarator 

Tatlı ne yapmalıyım şerbetli bişey istiyorum ama haşhaşlı revani ve Kıbrıs tatlısı hariç ne olabilir 

10 Cevaplar

0 oy
(571 puan) tarafından

Benim de misafirim gelecek ıslak kek yapmayı düşünüyorum neden şerbetli tatlı falan düşünüyorsunuz ki yani ıslak kek tarzı şeyler olmaz mı :)

(1,223 puan) tarafından

Ramazanda benim canım hep şerbetli çekiyor ondan sanırım aklıma hiç diğerleri gelmiyor :)) ıslak kek de güzel olur ama çok severim onu da 

(571 puan) tarafından

Anladım Canım Benimde Yarın Misafirlerim.War :)

(1,223 puan) tarafından

Kolay gelsin sana da :)

-Reklam-
0 oy
(5,841 puan) tarafından

Üşenmezsen şekerpare olabilir şerbetli tatlı. 

0 oy
(9,528 puan) tarafından

Tel kadayıf la yapılan tepsi tatlıları var

0 oy
(6,433 puan) tarafından

Dün ki menüme benziyor.

Yayla çorbası 

Fırında köfte patates

Pilav

Salata

Havuç tarator 

Sarma

Fırın sütlacı

0 oy
(65,283 puan) tarafından

disi kadayifli tatli yada istiridye tatlisi benziyorlar zaten instagramin varsa linkini atayim

(65,283 puan) tarafından
0 oy
tarafından

Şekerpare de güzel olur hem porsiyonluk ya tabaklamasida kolay kalabalık için birde browni kurabiye var ise Süper oluyor şerbetli hemde.

0 oy
(2,479 puan) tarafından

nevzine olabilir bende bugün davet aldım daha hafif olsun diye tepside muhallebili kadayıf yaptım tatlı olarak

0 oy
(4,723 puan) tarafından

Şekerpare yapabilirsiz

0 oy
(5,436 puan) tarafından

Şekerpare

Etimek  tatlısı

Gül tatlısı

Çıtır kadayıflı muhallebi  ya da fincan kadayıf

Trileçe... bak atlaskalbim arkadaşın konusuna yazdım tarif. Korkma yap çok basit güzel ve bereketli bir tatlı. 5 aile çağırdığımda da yetti...

0 oy
(6,105 puan) tarafından

Kalburabastı yaptım ben cevizli çok sevildi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Mercimek çorbası ve Sultan kebabı yanına hangi şerbetli tatlı yakışır?
Mercimek çorbası ve Sultan kebabı gibi yoğun ve doyurucu bir menünün ardından hafif şerbetli tatlılar tercih etmek en iyisidir. Revani ve Kıbrıs tatlısı dışında, ince hamuruyla çıtırlık sunan ev yapımı cevizli baklava veya şerbetini tam çeken klasik şekerpare bu menüyü mükemmel şekilde tamamlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
6 kişilik iftar menüsü için hazırlaması kolay şerbetli tatlı tarifleri nelerdir?
6 kişilik bir grup için en pratik şerbetli tatlı seçenekleri arasında irmik tatlısı veya taş kadayıf yer alır. İrmik tatlısı, hem hızlı hazırlanması hem de hafif yapısı sayesinde ağır bir ana yemek olan Sultan kebabı sonrasında misafirlerinizin mideyi yormadan ikram edebileceğiniz ideal bir alternatiftir.
Şerbetli tatlı yaparken şerbetin kıvamı nasıl ayarlanır?
Şerbetli tatlının hamur olmaması için dikkat etmeniz gereken en önemli kural, sıcak tatlıya soğuk şerbet veya soğuk tatlıya sıcak şerbet dökmektir. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte pişirmek, tam kıvamlı ve lezzetli bir sonuç almanızı sağlar.
Sultan kebabı yanına sunulacak hafif şerbetli tatlılar hangileridir?
Sultan kebabı gibi etli ve pirinç pilavlı bir menü için şerbetli tatlı seçiminde daha az yoğun olanları tercih etmelisiniz. Şam tatlısı veya üzerine kaymak ekleyebileceğiniz hafif bir ev baklavası, iftar sofrasında hem geleneksel bir lezzet sunar hem de yemeğin ağırlığını dengeler.
İftar için şerbetli tatlı yapımında püf noktalar nelerdir?
Şerbetli tatlıların tam kıvamında olması için şerbeti hazırlarken mutlaka birkaç damla limon suyu eklemeli ve şerbetin şekerlenmesini önlemelisiniz. Ayrıca tatlınızın şerbeti iyi çekmesi için fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini beklemek lezzetin hamura daha iyi nüfuz etmesini sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+3 oy
14 cevap 673 göst.
0 oy
8 cevap 343 göst.
0 oy
8 cevap 594 göst.

Kategoriler

1,514,838 soru

24,702,634 cevap

369,019 kullanıcı

...