Sorunlu yengem yüzünden amcamın bayramını kutlamalı mıyım?

0 oy
411 göst.
Diğer kategorisinde (110 puan) tarafından

Kızlar benim Yengem biraz sorunlu bir kadın ve amcamı çok fazla yönetiyor amcam pasif bir adam diyebilirim. Yengem amcamı tüm ailesinden uzaklaştırdı ve herkesle araya mesafe koymasını sağladı. Ben evlendigimde Yengem bana bilezik takmamak için elinden geleni yaptı sürekli huzursuzluk çıkarmaya mesafe koymaya çalıştı ki onlardan herhangi bir beklentimiz de hiç olmadı. Düğünüme bir ay kala falan bize bir kötü davranmaya başladı sırf ondan bir şey istemeyelim etmeyelim diye. Kına gecesinde sırf onun görüşmediği arasının kötü olduğu ama bizim aramızın iyi olduğu bir komşuyu çağırdık diye amcamla birlikte kına gecesini terk ettiler. Sonra amcama sürekli kına gecesinde kadınlardan kıskandı falan hep sorun çıkarmak için olay çıkarmak için bir şeyler yaptı. Düğünüme bir gün kala kapının önüne görmem için nişan kolonyalarımı atmış. Düğünde de hakaret eder gibi 600 TL taktılar. Bileziği de göstermek için kendi koluna takmıştı. şimdi bayram geliyor sizce amcamın bayramını kutlamalı mıyım evlerine gitmeli mi

11 Cevaplar

+1 oy
(317 puan) tarafından

amcanın bir suçu yok onu arayabilirsin ama yengeni değil.ben ve annem teyzemin çocuklarının düğünlerinde nisanlarinda zor şartlarda altında olmamıza rağmen gittik takimizi taktik en son teyzemin kızı evlendi annem hastaydı ben işten izin alıp gitmiştim teyzemin 9 çocuğu var evli olanda bekâr olan da Annemin son demlerinde gözü açık gitmesin diye evlendim düğünü bırak kinamda iki mahalle ötedeki kuzenlerimin hiçbiri gelmedi teyzem de dahi.Annem kanser hastasıydı o gece onun gözündeki kimsesizligi üzüntüyü hiç unutmadım ve son çocuğunu evlendirirken teyzem aradı davet etti gitmedim kesinlikle 

-Reklam-
0 oy
(29 puan) tarafından

Gitme.         

Kutlama.         

(110 puan) tarafından

İnsanın yalnız olması çok zor canım 

(29 puan) tarafından

Zor evet amacanda kocaman adam karısına az sözünü geçirse keske en güzel günlerini mahvetmisler bukadar kıskançlık fesatlık gerek yok ama huylu huyundan vazgeçmiyor. Ben olsam kutlamam ne amcami ne yengemi bana okadar yaptıklarından sonra 

(110 puan) tarafından

Ben de öyle yapayım canım doğru söylüyorsun sağ ol 

0 oy
(4,195 puan) tarafından

Tüm bunların hakikatte de böyle olduğu kesin mi? Belki başka bir şeyler vardır işin içinde?

(110 puan) tarafından

Gerçekten böyle biliyor musun ben de çok anlam aradım ama Yengem o kadar tuhaf bir insan ki örneğin mesela bazı günler çok iyi çok sakin 

Bazı günler bildiğiniz bambaşka bir insan ve bir nedeni olmadan. Bu ikinci evliliği ve daha önceki evliliğinde de evden kaçmış başka bir adama falan gitmiş. Yani genel olarak hal hareketleri çok değişik. 

Yine de ona hiçbir saygısızlığım olmadı sadece arasının kötü oldu ama benim de tanıdığım bir komşuyu çağırdım için 

Daha doğrusu aslında sorun çıkarmak için bir neden arıyordu 

0 oy
(6,507 puan) tarafından

Düğünde 14 ayar 4 gram bilezik takıp beni herkese rezil ettin diye 1 sene kaynanam ille konuşmadım ben amcamla da konuşmazdım baba yarisi sonuçta hem takı icin hem eşinin sözüne gittiği için 

0 oy
(5,437 puan) tarafından

Gitmem ama amcamı arar bayramını kutlarım. Acmazsa da mesaj atarım. Ne yapayım amca baba yarısı yani ben kendi amcam için diyorum. Ben olsam kıyamam amcama üzülürüm haline. 

0 oy
(227 puan) tarafından

Böyle seyler çok oluyor benımde kendı halalarım öyle su anda kınusmuyorum hıc bırıyle. Halam kardesımın duyunune gelmedı dıye numarasınıda sıldım.

0 oy
(10,328 puan) tarafından

Takı ne alaka anlamadım. Gönlünden geçen takar geçmeye takmaz. Muhabbetin ölçüsünü takı belirlememeli. Bayramlaşmanın da. Ama bunu dışında zaten yenge sorunlu ve zorba biri. Bu onu bağlar. Amcanla hukukun ayrı yenge denen kişiyle ayrı. Evlerden ırak, zorba ve sorunlu bir eşin olsa, ayrılamasan ama insanlar onun yüzünden seni silse bayramdan seyranda bile aramasa ne düşünürsün. Ben herkese hukukumu ayrı tutarım. Biriyle iyi değilim diye o kişiye yakın herkesle de kötü olamam. 

(3,319 puan) tarafından

Ay bende anlamadım 7 sene önce evlendim amcam yengem kuzenim toplu 300 tl taktılar kişi başı 100 tl 😀 hiç aklıma bile gelmedi şuana kadar gönül koymadım millet bilezik bekliyor .herhalde biz biraz şeyiz😀

(10,328 puan) tarafından

Bana takılan takıyı geri ödemek isterim ben ama ben birine bilezik taktım o da bana takmalı diye asla düşünmem. Amcalarım düğünüme gelemedi bile benim ya, gelse de kimseden bilezik beklemem. Utanırım şahsen böyle düşünmekten. Bazı yerlerde takı büyük olay, soy kütüğü tutar gibi takı kaydı tutuluyor.

0 oy
(6,057 puan) tarafından

Gitmezdim. Amcami arar kutlardik o kadar. 

0 oy
(2,079 puan) tarafından

Evine gitmeyebilirsin ama bence amcani ara kutla bayramini. 

0 oy
(19,789 puan) tarafından

Tavırları anlarım ama takı muhabbeti çok çiğ isteyen istediğini takar

0 oy
(30,653 puan) tarafından

Kardeşlerim de dahil kimse takı takmadı bana kuseyim o zaman. Takı zaten mecburi bir şey değil düğüne giden maddiyatına göre gönlüne göre yakınlığa göre ölçüp biçip karar verir sizde karşılığını takarsınız yani size altın takmayan birine ( ki mecbur değil ) sizde onun çocuklarına gidip aynısını yaparsınız bayram araması da tamamen amcayi sevip değer vermekle alakalı bence 

(110 puan) tarafından

Canım benim ama maddi durumu var Ve zaten bileziği almışlardı karısı olay çıkardı ve takmadi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sorunlu yenge nedeniyle aile bağları nasıl korunur?
Aile bağlarını korumak için sınırlarınızı net bir şekilde belirlemek en etkili yöntemdir. Toksik davranışlar sergileyen kişilerle aranızdaki mesafeyi duygusal olarak koruyarak, sadece saygı çerçevesinde bayram kutlaması gibi rutin nezaket kurallarını uygulamak, kendinizi yıpratmadan aile ilişkilerinizi sürdürmenize yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Toksik akrabalarla bayramlaşma kararı nasıl alınır?
Bayramlaşma kararını alırken öncelikle kendi huzurunuzu ve ruhsal sağlığınızı ön planda tutmalısınız. Eğer bir kişiyle iletişim kurmak size sürekli stres, üzüntü veya huzursuzluk yaşatıyorsa, bu iletişimi tamamen kesmek veya sadece mesaj yoluyla resmi bir kutlama ile sınırlı tutmak tamamen sizin tercihinizdir.
Pasif aile üyeleriyle iletişim nasıl sürdürülür?
Pasif kalan aile üyeleriyle iletişim kurarken, onları mevcut durumdan sorumlu tutmak yerine, bireysel iletişiminizi doğrudan o kişiyle sınırlı tutmaya çalışın. Başka birinin etkisi altında kalan kişilerle görüşürken, üçüncü şahısları tartışma konusu yapmadan, yalnızca sizinle o kişi arasındaki özel bağa odaklanan kısa ve resmi görüşmeler tercih edebilirsiniz.
Aile içi huzursuzluklarda mesafe nasıl konulur?
Aile içi huzursuzluklarda mesafe koymak, kendinizi kötü hissetmeniz gereken bir durum değil, aksine kişisel sınırlarınızı koruma çabasıdır. Düğün veya özel günler gibi büyük etkinliklerde yaşanan gerginliklerden sonra, fiziksel görüşmeleri azaltıp iletişimi sadece dijital platformlara çekmek, karşı tarafın üzerinizdeki olumsuz etkisini minimuma indirmenizi sağlar.
Nezaket sınırları içinde akraba ilişkisi nedir?
Nezaket sınırları, karşınızdaki kişi size saygısızlık etse dahi sizin kendi değerlerinizden ödün vermeden asgari düzeyde iletişimde kalmanızdır. Örneğin, yengenizle aranız bozuk olsa bile amcanıza sadece bir bayram mesajı göndererek sorumluluğunuzu yerine getirmiş olur ve çatışmaya girmeden nezaketinizi korumuş olursunuz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 365 göst.
27 Nisan 2026 Aile & Aşk kategorisinde Sweety (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 379 göst.
2 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 414 göst.
31 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde _GuRbET_ (15,741 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 533 göst.