Düşükten 9 ay sonra tekrar hamileyim, neler yaşamalıyım?

0 oy
135 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (47 puan) tarafından

Merhaba kızlar yazın akar gebelik geçirmişti üzerinden 9 ay geçti ve şuan tekrar gebe olduğumu öğrendim beta daha 300lerde yeni sanırsam son regli tarihim 11 Şubat. Benim bir oğlum var tabi kız çocuklarını da çok severim ben Rabbim nasip eder inşallah. Şuan için belirtileri şöyle sol tarafta kasık ağırısı sabahları ara ara mide bulantısı oluyor halsizlikte ara ara sürekli değil tabiki de. Beni gören bazı kişiler senin oğlun olacak diyor tabi olsun Rabbime şükürler olsun ki verdi isteyen herkese de versin anlamadığım yüzden felan okuyorlarmı ben anlamıyorım ne alaka bu. Ekşi yiyen oğluda oluyor kızı da tatlı yiyen de öyle neden saçma sapan şeylerle insanların moralini bozuyorlar anlamıyorum 

1 cevap

0 oy
(30,424 puan) tarafından

Ne gerek var söylemeye inanmaya gebeliğin rahatlığına cilt rengine göre yorum yapıyorlar işte adı üstünde tahmin ya tutarsa hesabı 

(47 puan) tarafından

Demi bana da saçma geliyor herkesn gebeliği farklı

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gebeliğin ilk haftalarında görülen kasık ağrısı normal midir?
Gebeliğin ilk haftalarında hissedilen hafif kasık ağrıları, rahmin büyümesi ve genişlemesi nedeniyle oldukça yaygın ve genellikle normal kabul edilen bir durumdur. Özellikle embriyonun yerleştiği tarafta hissedilen batma veya sızlama benzeri ağrılar, vücudun gebelik sürecine uyum sağladığının bir göstergesi olabilir. Ancak şiddetli, tek taraflı veya kanama ile birlikte gelen ağrılarda mutlaka bir kadın hastalıkları uzmanına danışılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Erken gebelik döneminde halsizlik ve mide bulantısı ne zaman başlar?
Erken gebelik döneminde halsizlik ve mide bulantısı, genellikle adet gecikmesiyle birlikte 6. veya 7. haftalarda başlar ve vücuttaki beta-hCG hormonunun artışına bağlıdır. Birçok anne adayı sabah saatlerinde daha belirgin olan bulantılar ve ani yorgunluk hissi yaşayabilir. Bu belirtiler kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle ilk trimesterin sonunda, yani 12. haftadan sonra hafifleyerek azalma eğilimi gösterir.
Beta-hCG değerinin 300 civarında olması kaç haftalık gebeliğe işaret eder?
Beta-hCG değerinin 300 mIU/mL seviyelerinde olması, gebeliğin genellikle 4. veya 5. haftası içerisinde olduğuna işaret eder. Bu değer, yumurtlamanın gerçekleştiği tarihe göre küçük farklılıklar gösterebilir ve kesin gebelik haftası ancak uzman hekim tarafından yapılan ultrason muayenesi ile belirlenebilir. Beta değeri tek başına bir gösterge olsa da, sağlıklı bir gebeliğin takibi için bu değerin iki günde bir düzenli olarak artış göstermesi beklenir.
Beslenme alışkanlıkları ve gebelikte cinsiyet tahmini arasında bir bağ var mı?
Halk arasında yaygın olan tatlı veya ekşi yemenin cinsiyeti belirlediği yönündeki inanışların bilimsel bir geçerliliği bulunmamaktadır. Bebeğin cinsiyeti, döllenme anında spermin taşıdığı kromozom yapısına göre belirlenir ve annenin tükettiği besinler üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Gebelik döneminde yaşanan aşermeler genellikle vücudun o dönemdeki ihtiyaçlarına veya kişisel tercihlere bağlı olarak gelişen doğal durumlardır.
Düşük sonrası tekrar gebe kalmak için ne kadar beklenmelidir?
Düşük sonrası tekrar gebe kalma süreci, hem fiziksel hem de psikolojik toparlanma süreci göz önüne alınarak genellikle bir veya iki adet dönemi beklenmesi önerilir. Ancak bu süre, düşük yapılan haftaya ve tıbbi geçmişe bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Tekrar gebe kalmayı planlayan anne adaylarının, sağlıklı bir gebelik süreci geçirebilmeleri için mutlaka öncesinde bir uzman kontrolünden geçmeleri ve gerekli kan değerlerini kontrol ettirmeleri önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 215 göst.
+1 oy
6 cevap 335 göst.
21 Ağustos 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Serap guler (428 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 712 göst.
0 oy
12 cevap 1,012 göst.

Kategoriler

1,506,879 soru

24,597,595 cevap

363,380 kullanıcı

...