3 aylık bebeğim az kilo alıyor, beslenmeyi nasıl yapmalıyım?

+1 oy
831 göst.
Diğer kategorisinde (903 puan) tarafından

SİLİNDİİİ 

Selamün aleyküm teyzeleri nasılsınız bakalım Asel hanım 3 aylık olduk minik kuşum gülüyor artık  konuşunca birde bebeğim 3 kilo doğup 2700 oldu küvezden çıkıp şimdi 4400 kg doktor alt sınırın az üstünde az kilo almış dedi mamayı 2 saate bir veriyorum morelim bozuldu biraz sağlıklı olsun bunada şükür 

23 Cevaplar

+1 oy
(4,477 puan) tarafından

Aleyküm selam

Seni Allah iyi etsin. Daha dün geldi geliyor diyorduk. Koca kız olmuş bu saçlara bak 😍 bahtın da çok güzel olsun prensess 🤲🏻❤️

(903 puan) tarafından
+1

Yorumu okurken duygulandım dün gibi geliyor banada zamn çok hızlı akıp gidiyor ama fark etmiyoruz amin inşallah güzel teyzesi Allah razı olsun inşallah rabbim tüm evlatlarımızın bahtını güzel etsin inşallah ❤️

(4,477 puan) tarafından

Amin kuzum 🤲🏻

-Reklam-
0 oy
(8,866 puan) tarafından

Maşallah maşallah aynı Eslem buuu 😅

(903 puan) tarafından

Bazen abisine çok benziyor esleme de benzetiyorlar 😅 çocuklar hepsi farklı farklı biri esmer biri sarışın biri beyaz 😅

0 oy
(13,940 puan) tarafından

ablasının kopyası olmuş bu boncuk 😍😍

alır kiloyu annesi, sıkma canını 💙🧿

(903 puan) tarafından

İnşallah alır 🤲herkes öyle diyor ablasıyla abisinin kopyası diyor ablasına daha çok benziyor evet 😅

0 oy
(1,131 puan) tarafından

Aleuküm selam maşaAllah saçlarını sevsinler 

(903 puan) tarafından

Teşekkür ederiz teyzesi Allah razı olsun inşallah 🤲 🥰 ❤️ 

0 oy
(2,208 puan) tarafından

maşallah barekallah şu saçlarına bak 😍 ömrü güzel bereketli olsun güzel kızının

(903 puan) tarafından

Aminn amin inşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah teyzesiii 🥰 ❤️ 

0 oy
(2,006 puan) tarafından

Ay Allahım çok tatlı maşallah prensese🥰

(903 puan) tarafından

Hemde nasıl teyzesiii çok teşekkür ederiz ❤️

0 oy
(43 puan) tarafından

Maşallah benim kızımda 2 aylık oldu dün sağlıkla büyüsünler

(903 puan) tarafından

Aralarında 1 ay varmış yaaa  Rabb'im güzel günlerini görmeyi ve sağlıkla ve imanla  büyütmeyi nasip etsin inşallah ❤️

(43 puan) tarafından

Âmin İnşallah

0 oy
(12,993 puan) tarafından

Benimde kızım 7 buçuk aylık 2500 doğdu şuan 6800 kilo bizimde alt sınırın azıcık üstünde

(903 puan) tarafından

O kadar dikkat ediyorum ki bazen 2 saaten önce acikiyor kiloyu çok az almış dedi bende erken doğdu ondan mı acaba dedim olabilir dedi bide şey dedi çok kusan bebek kilo almaz dedi kızım çok kusuyor büyükçe azalır sa kusması kilo alırlar inşallah 🤲 sağlıkla büyüt bebişini

(12,993 puan) tarafından

Amin canım sende sağlıkla büyüt bu arada benimde 2 kızım 1 oğlum var senin gibi :)

(903 puan) tarafından

Amin inşallah kardeşim Allah razı olsun inşallah iki kız olmasına ne Kadar şükür etsem az kızım şimdiden çok düşkün kardeşine anne bu benim bacım mı diyor 😁 çok hoşuma gidiyor büyüdükleri zamn kimseye ihtiyaçları olmiycak en güzel yanı da bu 

0 oy
tarafından

Maşallah Rabbim bağışlasın. Kız bu saçlar neee maşallah. Çok bulantın olmuştur senin bu saçlarla. Gerçi bana da öyle dediler kızım kel doğdu. 14 aylık hala azıcık saçı var 😂

(903 puan) tarafından

Bir defa bile midem bulanmadi 😅hamile gibi değildim benim bebeler ensesine kadar oluyor benim saçlarım asla böyle değil 😅 çıkar kız canını sıkma toplama derdin yok ne güzel ben gözüne giriyor diye topluyorum şapka saçtan dolayı kayıyor çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah 🤲❤️

0 oy
(9,058 puan) tarafından

Oy maşallah kocaman olmuş ben seni merak etmiştim ne zaman dır sesın çikmiyor üzülme kilosu iyi alır sağlığı yerinde olsun benim oğlan üç yaşına girecek hala 12.5 kilo çok hareketli kilo almıyor 

(903 puan) tarafından
+1

Yaa teyzesiii büyüdü tabi 🥰 oğlan okula gidiyor bbebek iş güç yemek vs bazen tlfnu elime alamdim bile oluyor akşamdan akşama biraz uyuyorum gündüz oturmaya fırsatım yok çocuklarla vakit geçiyor benim kızım da 4 yaşına kadar hep 12 13 kiloydu 5 yaşında şimdi Yeni 15 oldu doktor zayıf ama boyu çok uzun boyuna veriyor dedi benimkiler uyurken yerinde duruyor aşırı hakaretliler

0 oy
(1,528 puan) tarafından

Maşallah nazar degmesin🌼

(903 puan) tarafından

Amin inşallah teyzesi Allah razı olsun inşallah 🤲 ❤️ 

0 oy
(5,499 puan) tarafından

Maşallah maşallah 🥰 nazar değmesin 🥰🥰  kiloyu da dert etme alır 😊😊

(903 puan) tarafından

İnşallah azıcık tombik olsun kıyafetleri hala zor oluyor üstüne teyzesi çok teşekkür ederiz 🌸❤️

0 oy
(3,098 puan) tarafından

Oy oy çirkin bir kız varmış burda Allahım maşallah Süphan Allah tulumu daha çirkin 🩷

Sağlıklı güzel ömrü olsun kiloya bakma toparlar inş 

(903 puan) tarafından

Yaa teyzesiii ❤️😘 amin inşallah Allah razı olsun bal teyzemiz 🌸

0 oy
(11 puan) tarafından

MaşAllah kurban olırum o saçlara Allah seni nazarlardan saklasın Aselimm🤩😘😍

(903 puan) tarafından

Amin inşallah teyzesiii Allah razı olsun inşallah yorumunuz çok tatliş amaa❤️❤️😘

0 oy
(34,368 puan) tarafından

Oyy minik yaa maşallah saçlara bakk 😍 Allah sana bağışlasın gülüm nazarlardan korusun ❤️❤️

(903 puan) tarafından
+1

Amin inşallah canım ablam Allah razı olsun inşallah çok teşekkür ederim ☺️ ❤️ 

0 oy
(5,841 puan) tarafından

Maşallah sağlıkla büyüsün inşallah 🌸 kilo dışında gelişimi iyiyse korkma, zamanla yemesi artabilir. 

(903 puan) tarafından

Gelişimi çok güzel sadece kilo sorunu var 75 le 90 ml arası içiyor mamayı çok verince komple geri çıkarıyor fazla geliyor istedi kadarını içiyor çoğu zamn genellikle de 75 ml içiyor çok teşekkür ederiz teyzesi Allah razı olsun inşallah ❤️

0 oy
(4,086 puan) tarafından

Sağlıkla büyütün maaşallah

(903 puan) tarafından

Amin inşallah ablacım Allah razı olsun inşallah 🤲 ❤️ 

0 oy
(19,938 puan) tarafından

Kilo alımı iyi değil mi canım beklenen 500 gr ile bir kg arası aylık. Kız bebek narin büyür maşallah kuzuna 

(903 puan) tarafından

Alt sınırın bir tık üstünde dedi daha da alabilirdi az kilo almış dedi çok teşekkür ederiz teyzesi 🥰 ❤️ 

0 oy
(1,760 puan) tarafından

Maşallah canım Allah bağışlasın toparlanır inşallah 

(903 puan) tarafından

Amin inşallah kardeşim Allah razı olsun 🥰❤️

0 oy
(26 puan) tarafından

Maşallah benimde çok tatlı benimde kızım doğacak nisanda inşallah 

(903 puan) tarafından

Oyy Rabb'im sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah annesi çok güzel bi duygu🥲❤️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 aylık bebek kaç kilo olmalı ve gelişim takibi nasıl yapılır?
3 aylık bebeklerin kilosu doğum kilosuna bağlı olarak değişkenlik gösterse de, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre bu dönemde bebeklerin ayda ortalama 600-800 gram alması beklenir. 3 kilo doğan bir bebeğin 3 aylıkken yaklaşık 4500-5000 gram civarında olması sağlıklı bir gelişim süreci olarak kabul edilir. Ancak her bebeğin büyüme eğrisi kendine özeldir; önemli olan bebeğin kendi büyüme persentil değerlerini istikrarlı bir şekilde takip etmesidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde yetersiz kilo alımı durumunda mama sıklığı nasıl olmalı?
Bebeklerin kilo alımında yavaşlama olduğunda beslenme sıklığı doktorun önerisiyle düzenlenmelidir. Genellikle 3 aylık bebeklerde 2-3 saatte bir beslenme rutini uygulanır. Bebeğin ihtiyacı olan kalori miktarını karşılamak için beslenme seanslarının düzenli olması ve bebeğin her öğünde doyduğundan emin olunması kritiktir. Eğer doktorunuz alt sınırın biraz üzerinde bir gelişim olduğunu belirttiyse, mama miktarını veya beslenme aralıklarını doktorunuzun belirlediği ölçeklere göre takip etmelisiniz.
3 aylık bebekte kilo alımı neden yavaşlamış olabilir?
Bebeklerde kilo alımındaki yavaşlama beslenme teknikleri, mama türü, emzirme düzeni veya bebeğin enerji harcaması gibi birçok faktöre bağlı olabilir. Bazı bebekler yoğun fiziksel gelişim dönemlerinde veya hareketlenmeye başladıklarında aldıkları kaloriyi hızlı tüketebilirler. Eğer bebeğinizin genel sağlığı yerindeyse, aktifse ve idrar çıkışı normalse, bu durum geçici bir süreç olabilir. Ancak kesin teşhis için mutlaka bebeğin persentil tablosu düzenli olarak uzman bir hekim tarafından değerlendirilmelidir.
3 aylık bebeklerin gelişiminde mama takviyesi nasıl uygulanmalı?
Mama takviyesi uygulanan 3 aylık bebeklerde en önemli nokta, doktor tarafından belirlenen günlük toplam mama miktarına uymaktır. Bebeğin 2 saatte bir beslenmesi gerekiyorsa, her öğünde ne kadar tükettiği not edilmelidir. Öğünlerin düzenli verilmesi kan şekeri dengesi ve büyüme hormonlarının verimli çalışması için önemlidir. Mama hazırlarken su ve toz mama oranına sadık kalmak, bebeğin sindirim sistemini korumak adına atılması gereken ilk adımdır.
Bebeklerin 3 aylık dönemde sosyal gelişimi ve gülmesi neyi ifade eder?
3 aylık bebeklerin konuşmalara gülümsemesi, onların sosyal etkileşim kurmaya başladığını ve çevresine karşı farkındalığının arttığını gösteren olumlu bir gelişim basamağıdır. Bu dönemde bebeklerin gülmesi, işitsel uyaranları algıladıklarının ve duygusal bağ kurduklarının temel bir işaretidir. Fiziksel kilo alımı kadar, bebeğin sosyal ve bilişsel tepkiler vermesi de genel sağlık ve gelişim durumunun oldukça sağlıklı ilerlediğinin önemli bir göstergesi olarak kabul edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+9 oy
10 cevap 913 göst.
27 Nisan 2025 Diğer kategorisinde MEHYASELERT (4,298 puan) tarafından soruldu
+1 oy
52 cevap 2,480 göst.
14 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (3,368 puan) tarafından soruldu
+2 oy
18 cevap 1,415 göst.
28 Kasım 2022 Diğer kategorisinde iremsamay (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 167 göst.