0 oy
243 göst.
önce Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından

Baştan söylüyorum linçlemeyin.

15 aylık kızım var tüp bebek ile oldu aşırı istiyordum bi çocuğum olsun diye çok şükür oldu kızım 6 aylıkken hamile kaldım ve aşırı düşkünüm kızıma üzüldüm sevindim karışık duygular oldu tabi ama hazır değildim Rabbim nasip etti şükür ettim. 5 gündür doğum yaptım oğlum oldu ama hep düşünceler içindeyim nasıl yapcam nasıl bakcam kızımla nasıl ilgilencem bebekle nasıl olacak aşırı bi üzüntü geliyor yapamicam diye. Çok güzel düzen kurmuştuk 2 arkadaş gibiydik kızımla şimdi bebek geldi hayatımız nasıl olacak diyorum. 

Araları böyle kısa olan anneler ne olur moral verin nasıl bir süreç nasıl geçirdiniz 

16 Cevaplar

+1 oy
önce (11,667 puan) tarafından

Linç değil ama 6 aylık olana üzülmedim desem yalan olur daha anneye doyamadan ortak gelmiş Allah kolaylık versin 

-Reklam-
0 oy
önce (145 puan) tarafından

Canım gözün aydin öncelikle. Şuan öyle düşünmen çok normal. Vücudun bir mucize daha gerceklestirdi. Stres yapıyorsun çünkü vücudunun direnci düştü kan kaybetti. Lütfen bunları kafaya takma. Emin ol biraz buyuttukten sonra ablasıyla çok güzel arkadaş olurlar. Kızın için üzülme lütfen. Eğer Rabbım onu sana verdiyse vardır bi bildiği.

0 oy
önce (4,223 puan) tarafından

Zor bir süreç hele de destek olacak kimsen yoksa. Ama ilki tedavi ile olmuş ikinciyi Rabbim nasip etmiş olmuş. Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü vermezmiş derler. Bir iki sene zorlanırsın ama küçük olanda oyun oynama çağına gelince kızınla birlikte oynarlar arkadaş gibi olurlar. İnan benimkilerin arasında 5 buçuk yaş var senin düşündüklerinin aynısını düşündüm. Nasıl yaparım, oğlumu ihmal eder miyim, ona ilgimi sevgimi eşit gösterebilir miyim diye. İlklere biraz haksızlık gibi oluyor. İster istemez sen abisin/ablasın sen büyüksün deniliyor buna dikkat et sadece. Kızında hala bebek ona anlat güzel güzel herşeyi inanki çocuklar sandığımızdan daha akıllı ve anlıyorlar herşeyi. Ben oğluma hep derdim o bebek olduğu için onunla daha fazla ilgilenmem gerekecek ama ilgi ve sevgi istediğin zaman bana söyleyebilirsin. Anne beni de sev diyebilirsin bu çok normal dedim. Ve yaptı utanmadan sıkılmadan. İçini ferah tut illaki bunalıp sıkıldığın olacak ama bu çocukların yaş farkı ile alakalı değil asla. 🥰🥰 

önce (4 puan) tarafından

Çok şükür Annem yakınım bana hamileliğimin nerdeyse çoğu günleri orda geçti 5 gündür de kızım orda çünkü mutlu orayı seviyor ameliyatlıyım dikişlerim az toparlansın yanıma gelecekler. Kızım çok küçük işte bebeği bile oyuncak sanıyor ya gözümde çok büyüyor hersey çok şükür rabbim 2 evlat verdi. Kızımla bütün gün oyun oynayıp heryere gidiyorduk öğlen uykuları beraber yaparız şimdi hersey çok mu zor olacak ufağı ağlıyor sürekli sabaha doğru uyuyor kızım da beni isteyince nasıl olacak.

önce (4,223 puan) tarafından

Kızın seni isteyince küçüğü babasına vereceksin. Annen de şükür yakınmış o da yardımcın olur korkma bir şekilde hallolur. 

0 oy
önce (1,958 puan) tarafından

Oooo dostum sen geç kalmışsın ben kırkım çıktı kontrole gittim 2 hafta sonra bı test yaptiki hamileyim aman Allahım kendime ne eziyetler ettim Allah biliyor şimdi araları 11 ay çok iyi bana göre evet zor ilk iki yıl zor ama birbirleriyle oynamaya başladığında iyi oluyor swnde karamsar olmak yerine bak rabbim iki evlat vermiş ne güzel toparlan ve şunu unutma asla geçmez diyordum zaman bunlar yürürmü diyordum şuan biri 17 biri 16 ya girecek🤭

0 oy
önce (972 puan) tarafından

Lohusalık donemi boyle dusunceler cok normal bence linclenicekte bi durum yok zamanla duzen oturucak ve alisicaksin ilk zamanlar ister istemz zorluk olur ama zaman su gibi geciyo

0 oy
önce (4,721 puan) tarafından

Hayırlı olsun, saplıkla büyüsün inşallah. Bütün bu endişeler çok normal, öncelikle bunu söyleyeyim. Bebişin 40 ı çıkınca, uyku ve yemek düzeni oturacağı için her şey daha rahat olacak,bu kesin. Ek gıdaya başlayınca her ikiside aynı anda yemek yiyecek, aynı zamanda duş alacaklar, uyku düzenleri bir olacak. Bunlar, araları az olunca yaşanan pozitif yanlar. 

En zoru, aynı anda ağlamaları ve aynı zamanda hasta olmaları. 

Eşinizin de desteği varsa korkmayın, zamanla düzeniniz oturur. 

0 oy
önce (214 puan) tarafından

Gözün aydın Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip eder inşallah. linçlenilecek Bi durum yok ki. Olabilir her anne böyle bir kaygıya düşebilir bende şuanda hamileyim 5 yaşında kızım var bebek doğunca kızımla ilgilenebilir miyim, kızım kıskanırsa bu durumla nasıl baş ederim, kızımı nenesi gile bırakıp da nasıl doğuma gidecem diye düşünüyorum endişe ediyorum. Ama yine biliyorum ki şimdi Allah nasıl yardım ediyorsa bana o zamanlarımda da aynı şekilde yardım edecektir. Sende böyle düşün Allah yardım eder de içini ferah tut

önce (4 puan) tarafından

Senin kızın büyük anlıyor gece kesintisiz uyuyordur benim ki çıt sesine kalkar ve gece lavaboya bile gidince hissedip kalkıyor Annem çok şükür ki yakın hep eli üzerim de eşim sabırsız Pek yardımcı olmaz

önce (14,357 puan) tarafından

Benim oğlumda 5 yaşındaydı kızım doğduğu zaman hiç korkma sürece kızını dâhil et bak ablası sana bakıyo sesini tanıdı falan de hep, yere otur mesela bebeğini kucağında kızınla oyun oyna yine bebeğin kucağında saklambaç oyna evin işini falan asla düşünme çünkü bebek doğduğu zaman o dönemler altın dönem yapacağın her hareketi mutlaka düşün öyle yap biz böyle yaptık oğlum çabucak kabullendi herşeyden çok seviyor kardeşini şimdi 

@ggyk teşekkür ederim tavsiyelerin için 

@Momy34 benim bahsettiğim her annede öyle endişeler olur, korkular olur ama Allah yardım eder 

0 oy

Şuan lohusasın böyle düşünmen çok normal bende 2.bebeğimi 7 ay önce doğurdum büyük yavrum 5 yaşında o kadar bebek unutmuşum ki sanki ilk çocuğummuş gibi kalakaldım kucagıma alınca ama sonra öyle güzel düzen oturuyor ki hiç düşünme Allâh a bırak bâzen zorlanacaksın bazen ağlayacaksın bâzense her şeye yetişeceksin napıcam diye düşünmenin kimseye faydası yok yapabılecegın şeyler belirli mesela bebek sakinken büyük bebişine hemen çorba hazırda bulundur böyle şeyler yapa yapa zamanla sen de kuracaksın duzenını hep böyle gitmeyecek sakin kalmaya çalış bu günler geçici unutma 

0 oy
önce (5,245 puan) tarafından

Hepimiz bu yollardan geçtik canım benim çocuklar arası yakın yaşlar 

Büyüğü için lohusalik bitene kadar her gün ağlardım şimdi çok gülüyorum o hallerime :)

İkisi büyüdü şimdi oyun oynuyor birbirleri olmadan yapamıyorlar elhamdülillah

Senin yaşları yakışmış arkadaş olacaklar birbirlerine inşallah lohusalik bu hissettiklerin çok normal bebeğin büyüdükçe hepsi geçecek 

0 oy
önce (1,385 puan) tarafından

Bir komşum bunu yaşadı bebeği 4 aylık iken hamile kalmış hemde eşi istiyor diye beraber çok güzel büyüdüğünü ve uyum içinde olduğunu söyledi ne kadar doğru bilemem gerçekten 

Böyle bir şeyin gerçek olması için çocukların aşırı sakin olmaları gerekiyo çocukları illa ki görmüşsündür az çok tahmin edersin benim oğlum 5 yaşındayken kızım oldu yaş farkına rağmen o kadar zorlandım ki ağlıyordum artık pek inanasım gelmedi 

önce (1,385 puan) tarafından

Bende ondan dedim zaten ne kadar doğru bilemem diye benim gördüğüm kadarıyla kadın cinnet geçiriyordu ama kendisi de mutlu olduğunu söylüyordu taşındı kendisini en son 6 ay önce hastanede gördüm üçüncüye hamileydi 

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Bende 2. Çocuğa pek sıcak bakmıyordum eşim çok aşırı aşırı istiyordu ondan habersiz korunmaya çalıştım hamile kaldım ama oğluma üzülüyordum 4.5 yaşında  bende aynı şeyleri düşünüp duruyorum  ama nasip sizinkiler birlikte büyür artık   ama  kız çocukları her zaman başkadır 

0 oy
önce (1,091 puan) tarafından

Benim kızımla oğlumun arasında da 16 ay var. Şu an 30 yaşındayım ama ruhen 50 gibi hissediyorum. İkisini birlikte büyütmek yıprattı beni. Biraz da zor çocuklar benimkiler. Süreci bildiğim için pek teselli veremiycem ama geçecek bir şekilde. 

0 oy
önce (1,967 puan) tarafından

Yanlış anlama da kızın 6 aylıkken ne ara kendine geldin de ikinci çocuk isteği girdi içine.  İnsan korkar ya . Benim ödüm kopuyordu hamile kalırım diye 

önce (4 puan) tarafından

İyi oku yazdığımı çocuğum olmuyordu tedaviyle oldu Rabbim doğal yoldan da nasip etti ne kadar kötü kalplisin ne ara kendine geldin ne demek oluyor. Ben bu durumdan anlayanlardan yardım istedim yorum yazma zahmetinde bulunma

önce (37,266 puan) tarafından

Kız tüp Bebekle anne olmuş demeseydin öyle keşke canım ya

0 oy
önce (7,080 puan) tarafından

Bende olsam dogurrudum ki benimde 5 sene olmadı suan hamile kalsam oğlum 14 aylik seve seve doğrudur yine ilk 6 ay zahmetli oluyor sonrasını çok keyifli o yüzden rabbim vermiş  şükrederek bakman lazım seve seve her yorulduğunu aklına gelsin ben öyle yapıyorum sonra allahima dua ediyorum bana bu anneliği laik gördü diye..

Hep pozitif oluyoruz😊

0 oy
önce (7,481 puan) tarafından

kızım 2.5 yaşında 24 günlük bebebhim var kızım geldikden sonra ilk çocuğum psikolojisi bozuldu çok hırçın bir çocuk oldu yemek  yemiyor saat 11 kadar yatan çocuğum sabahın köründe kalkar oldu herşeye agliyarak tepki veriyor artık ne yapcam sasirdim ben isteyrek düşündüm çocuğum tek kalmazsın ikisi büyüsün benim yaşta ilerliyor ara vermek istemedim rahatlığa alissam asla ikinciyi istemezdim

0 oy
önce (37,266 puan) tarafından

Bende kızım 1 yaşındayken 2.hamile kaldım emziriyordum üstelik gebeliklerim çok zor geçer psikolojik olarak çok yıprandım yetemem korkusu ilk çocuğuma haksızlık yaptım üzüntüsü vs vs akşama kadar sayarım evet çok zor ama geçiyor çocuklara da evede yetişemiyorsun yeri geliyor evin dağınık üstün kusmuklu aç kalıyorsun yeri geliyor gün çok güzel geçiyor bir yorgun bir mutlu günler gelip geçiyor kendini üzme düşünme bunları olan olmuş bir kere tüp bebekle anne olmuşsun kimsenin yargılamaya hakkı yok Allah yardımcın olsun ❤️ 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 331 göst.
22 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Gunes1997 (4,083 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 199 göst.
15 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Mavimelek3 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 209 göst.
30 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Ilknur17 (670 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 480 göst.