0 oy
912 göst.
önce Diğer kategorisinde (10,557 puan) tarafından

şimdinin X i eskinin Twitterında birkaç gündür bunun muhabbeti dönüyor. 

imageilk kültür şokunuz nedir?

-adanalıyım dediğimde çoğunluğun birkaç adım geri kaçması, insanlar adanayı nasıl biliyor 😂

-Osmaniyenin il olarak bilinmiyor oluşu 😅

28 Cevaplar

+1 oy
önce (514 puan) tarafından

orta karadenizliyim genel olarak doğu taraflarını yanı kürtleri pkk diye biliyorlar o yuzden pek sevmıyorlar aılemde oyleydı ama damatları bi kürt olunca düşünceleri nedir hiç bilmiyorum 😂😂

Önceden Afyon ilini Ayfon dıye söylüyordum liseye geçince bıle karıstırıyordum 🙈😂😂

önce (10,557 puan) tarafından
+1

bütün kürtleri, pkklı gibi göstermek medyanın işiydi, çoğunluk öyle zannediyordu. 

Türk milliyetçisi çok fazla kürt tanıdım

önce (1,286 puan) tarafından

Mardin'e bir tane turist gelmişti ona gezmesinde yardımcı olmuştuk Adam diyor çocukluğumuzdan beri hepinizi terörist olarak bize anlattılar herkes korkuyor sizden burada gördüğüm misafirperverliği Güler yüzlülüğü dedi hayatımda görmedim tanıyan tanımayan Herkes birbirine selam veriyor dedi adam da alışkanlık olmuştu geçtiği her dükkanın önünde Selam veriyordu içeridekilere Ben de çok şaşırmıştım bizi öyle bilmelerine sonradan batıya gelin gelince Buradakiler de herkes bizi belimizde Keleşle tüfekle gezdiğimizi sanıyorlarmış Herkes bana öyle bir bakıyordu ki üzerlerine saldıracakmışım gibi korkuyorlardı

önce (514 puan) tarafından

evet işte liseden bı arkadasım vardı evlenmeden once konusurken tek ona demıstım boyle boyle bırı var kaçmayı dusunuyoruz falan fılan bana dedıgı sey kız sen delırdınmı senı kandırıyor sana ne yapacagı bellı olmaz hemen bagını kopar konusma falan dedı bende onla bagımı kopardım suan konusmuyorum 

önce (987 puan) tarafından

Bende gezi amacli mardine gittim gercekten sanimiyet cok guzel insanlari esnaf cok komik cok güzel insanlardi

benim annemler midyatta görev yapmış 1 sene kadar,86 yılında hala oradan tanıştıkları kişilerle görüşürler. orada yaşadıkları kültürel farkların birbirine olan saygısını da imrenerek anlatırlar

babam orada tanıştığı Hristiyan biri sayesinde kuranı kerim i ilk defa okuduğunu söyler. o demiş neden kendi kitabını okumuyorsun diye

-Reklam-
+1 oy
önce (141 puan) tarafından

Cübbeli hocaya güldüm 🤣 komedyen gibi doğru demiş 

+1

ahahaha o cidden doğru 😅😅

+1 oy
önce (4,740 puan) tarafından

Yalnız Osmaniyenin il olarak bilinmemesine hak verebilirim 😁

Lisedeyken karpuz çekirdeğini bilmeyen arkadaşlarım ilk şokumdur😅

Bir de otobüse binen yabancı uyruklu kişinin şoföre selam vermeden otobüse binmesi sonucu, yolcuya yol boyunca saydırması 😅 burada tanımasan dahi selam vermek çok önemli. 

ya ilk zamanlar olsa neyse derim, 96 da il oldu Osmaniye. sene 2008 İstanbuldayım, Osmaniye mi orası nere dediler, sonra haaa adananın ilçesi. he anam he, hadi coğrafya bilmiyorsun hiç mi haber izlemiyorsun 😂😂

geçen survivor panaromada olay olmuş, nagihan osmaniyeliymiş, 

adamın biri diyor ki hayır adanalı. diğeri diyor ki osmaniyeli doğum yeri Osmaniye,

yok yok diyor, adananın ili olan osmaniyeli yani adanalı diyor 2026 yılında dönen muhabbete bak😂😂

Hızır idi, yunus idi, hızır idi, yunus idi 😂😂

😂😂 ahaha o video tam olarak böyle 

+1 oy
önce (3,936 puan) tarafından

İnsanların açık açık PKK sempatizanlığı yapmasına şok olmuştum. Ben iç Anadolu'da doğdum büyüdüm, çevrem de milliyetçi genelde. Üniversite zamanı bu tarz insanları görünce nasıl olabiliyor diye hayrete düşmüştüm.

bizimkilere gitmiyorum deyip gezi parkı protestosuna gidip gittiğim gibi biber gazı yemişliğim var😂😂

Biber gazı yemişliğim çoookk var 🤗 o dönem iş görüşmesine giderken olayların arasında kalmıştım 😇 Bizimkiler okulla aram bozulmasın diye tembihlerdi, yoksa kendileri benden önce dahil olurdu 🤗

ben İstanbulda okusam kesin beni o dönem geri çağırırlardı😂

😁Bu dinamiğe maruz kaldıkça alışıyor insan, yadırgamıyorsun. 

önce (582 puan) tarafından

Yalova'da birgün liseden çıktım ama orda biryerde hdp binası vardı hep olay olurdu tomayla su sıkıyorlardı adamların üzerine tutuyordular adamlar uçuyordu ay 

0 oy
önce (6,497 puan) tarafından

Çıplak nasıl bisiklet sürüyorlarmış kıçı başı acır insanın

tuhaf insanlar var, bunun haberini görüşmüştüm ben, direkt karşılaşsam gözüm bozulurdu herhalde 😂😂

0 oy
önce (2,191 puan) tarafından

Elazığ'da yaşadığım dönemde komşularımın enişte diye bahsettiği kişilerin kızlarının eşleri olduğunu öğrendiğimde baya şaşırmıştım. O senin damadın diyordum bir de. Onlar enişte diyor işte 😄

damada enişte demek değişikmiş😅

0 oy

Kayseri'de takılan altınların ödünç olarak takılması Kendi düğününde elinde liste ile dolaşıp taktığı altınları geri alıyor Şok oldum Hala atlatamadım

önce (1,003 puan) tarafından

Welcome to gayseriiii bacimmmmm🤣🤣🤣🤣🤣 orası gayseri ohhh ohhh gayseriiiiii anamın memleketi🤣🤣🤣camide hocaya namazla satmış bir milletin şekeri altını hayrına takmayacagini ogrendiysen mutlu 🤣

önce (1,311 puan) tarafından

Eşimin yengesi düğünde biri takı takmamış diye arıycam istiycem demişti yuh demiştim. Konum Kayseri 😂

önce (2,073 puan) tarafından
+1

Benim dayımın eşinin başına geldi bu annemlerin köyünden birinin düğünü oldu annemde dayımlarda davetliydi neyse hepimiz gittik iki üç gün sonra düğün sahibi kadın bize geldi evlerimiz yakın olduğu için anneme yengene söyle ben ona çeyrek taktım o bana para taktı çeyreğimi versin demişti yengemde garip daha arkasında 3 çocuğu var diye buna takmamış ötekilere takarım diye düşünmüş 🤣🤣konum yine ve yine Kayseri 

önce (6,497 puan) tarafından

Ben kayserilim ve takı konusunda öyleler . İllaki o ne taktıysa sen de aynısını takacaksın benim öndücümü getir derler bir de

An biçtim oğlumu buradan evlendirmeyeceğim ne ben kimseye takarım ne kimse oğluma taksın Bu ne iştir Hadi takı neyse de çayı şekere kadar da istenmez ki hiç kimsenin yüzü acımıyor birbirine karşı biri bir tabak yemek getirse o bile ödünç tekrar geri götürmen lazım

0 oy
önce (11,676 puan) tarafından

Klasik olacak hataylıyım diyince aaa Arap diyip kaçıyollaaa şikayetim yok yanlış anlaşılmasın 

Kocamla evlenince de şoktan şoka koştum desem yalan olmaz mutfakta honça aradım , sofrada kartollu börek 😅 köyündeki kadınlar şehirli ama bizim gibiymiş dedi bana ilk evlendiğimde 😁

önce (27,578 puan) tarafından

Kartol ama onun adı :) ben de Karslıyım öyle deriz biz 😅

önce (4,311 puan) tarafından

Erzurumlum sofra bezıye honça denılmesıne ayrı sasırdım evt patatese biz kartol deriz 😁

önce (11,676 puan) tarafından

Bizim taraflarda hiç yok kartol diyen 

Gençanne bez olan değil ayaklı tahta olan varya yer masası ona honça diyorlar 

önce (27,578 puan) tarafından

Poşkun diyorlar bizde de ona:)  honça kullanımı var ama neye dediklerini bilmiyorum 

önce (4,311 puan) tarafından

Aa degısıkmiş senden duydum valla 

0 oy
önce (16,554 puan) tarafından

Kütahya ya tayin olduk bir kaç arkadaş grubumuz oldu kütahyalılar

Bana bir gün dedi gezeğe gidiyoruz Sandım ki ilçe olan Gedize gidiyor gezek onlar da gün demekmiş ☺️

Bir de bir gün  dedi eşim filizlerle gidecek Filiz kim akrabanız mı dedim   

Filiz de ilçelere giden otobüslermiş 😂

İstanbulda da kıraçlar var, bildiğin halk otobüsü 😇

filiz kim😂😂 

önce (16,554 puan) tarafından

@honkiponkitoninok otobüs 😂

@Yumurtabitmis değişik değişik isimler 😂

0 oy
önce (1,597 puan) tarafından

Kayseri’de ilk mantı yediğimde yaşamıştım. Ben Kayseri mantısı diye hep bol yoğurtlu üzerine sos dökülmüş şeklinde yedim ama orijinali bildiğin salçalı sos içerinde yüzen mantılar üzerine az bişey yoğurt muş. 😅 bildiğin mantı çorbasıydı. Bide heryerde pastırma sucuk satılması. Eczane de sucuk tatlıcıda sucuk ayakkabıcıya giriyorsun sucuk kampüste sucuk tamam kardeşim sucuk pastırma meşhur ama eczanede de pastırma sucuk satmazsın 😂😂 

Yok benim tercihim de çemensiz 😅 

Bu arada bir kere İstanbul’da akrabalarım benden pastırma istemişti malum öğrenciyim Kayseri’de de çok ucuz değildi bende İstanbul’dan alıp vermiştim Kayseri’den geldi diye 😂😂😂

çemen ter kokusuna bile etki ediyor ya🤦🏼‍♀️

@honkiponkitoninok Adana diyince aklıma geldi bir arkadaşım vardı adanalı birlikte Ankara’ya gitmiştik bana gökdelen görünce çok şaşırdığını  söylemişti Adana da hiç yokmuş sadece İstanbul’da var sanıyormuş onunda tv de görmüş gerçek hayatta görünce şaşırmıştı 😂😂

önce (1,003 puan) tarafından
+1

Öğrenciden pastırma isteyen de kusura bakmasın parasını verip aldirsin 

evet adanada gökdelen yok 2 tane yüksek binası var, 5 sene falan oldu yapılalı😂😂 zemin itibariyle de yapılması pek mümkün değil, 2 karış kazıyorsun su çıkıyor. zemin sıvılaşmasındn yıkıldı burada binalar. 

hadi bi şekilde yaptılar diyelim asla güvenmem 😂 

0 oy
önce (7,088 puan) tarafından

Ablam liseye giderken sıra arkadaşı ile sohbet arasi ben bisiklet adamı çok seviyorum demiş. 

Kızda adamak ne demek demiş bizde sürmek adamak denir😊

aaaa bu farklıymış. bizde de bisiklet uzun gelir, tekere bindik falan denir 😂

Daha çok vardır bende çeşitli kelime bir arkadaşım bulgaristandan yeni gelmişti bana dediği benle maytap geçme dedimki maytap ne demek dalga geçe gldemek mis orda öğrenmişti.. 

Birde biz sac ölmesine belik deriz örgü demeyiz..

Çocuk severken bende yapıyorum kizanim diye seviyoruz..

Neyse say say bitmez😄

beliği ben de bilirim, maytap geçmeyi de😅

bi komşumuz vardı onlar da bulgar göçmeniydi, kız çocuklarına sanırım mare diyorlardı 

Evet onuda diyorlar 😁

0 oy
önce (1,311 puan) tarafından

Eşimin dayısının eşi, eşime abi diyo ki evlendiklerinde  eşim çocukmuş aile söylettiriyo tabi. Çok tuhaf gelmişti küçücük çocuğa abi demek

saygı duysun diye herhalde 

0 oy
önce (4,239 puan) tarafından

Evlenince öğrendim takılan takıları deftere not alıyorlar. Takı sandığının başında defterle biri oturuyor kim ne verirse yazılıyor. Geri getirmeyenlere de bir güzel sövmüştü Kayınbabam şok olmuştum 😀 konum Kahramanmaraş. 😁

bizde düğünlerde söylerlerdi amcasından bilezik, dayısından tam gibi

önce (4,239 puan) tarafından

Onu söylüyorlar biliyorum mikrofonla anons ediliyor ama takan kişi de alan kişi de defter tutuyor. Sonra ilerde karşılaştırıyor filan 😀

0 oy
önce (11,842 puan) tarafından

Osmaniye il miymiş Yeni öğrendim

Kendisi bilir, çok da üzülmemiştir bence Osmaniyeliler 😂

önce (11,842 puan) tarafından

@marlingo

Kız devlet bahçeli benim ilgi alanım hiç değil nereli olduğu fln 😂😂

yaşar kemalimiz var ama 🤗 sonra emre karayel, ümit besen, ayşe hatun Önal, samet aybaba, kızılcık şerbetindeki çimen, bunlar hemşerilerimiz😅

siyasetçilerden aysu kaya gedik, daha popüler şu an bahçeliden. 

Benim de ilgi alanım değil ama ülkedeki gündemde olan hemen her siyasetçinin memleketini biliyorum 

0 oy
önce (2,073 puan) tarafından

Bir kere ortaokulda şehir söylemece oynuyorduk bütün sınıf kendi sırasında ayağa kalkıyor ötekilerin söylemediği şehirleri söylüyordu böyle böyle herkes elendi bir ben birde başka bi arkadaşım kaldı sıra bana geldi ben Bodrum dedim 🤣hoca kaybettin Bodrum ilçe dedi çok üzülmüştüm babam giderdi bodruma çalışmaya falan ben şehir sanıyordum çocuk aklımla 

çoğu ilden büyüktür ama😅

0 oy
önce (15,574 puan) tarafından

Çinli misin koreli mi diye soran oluyor bana hala 😂😂

önce (270 puan) tarafından

Hahahah bende profiline baktım soruyorum nerelisin 

çan çin çonum de😅😅

önce (15,574 puan) tarafından

Hahah Özbekistan 

0 oy
önce (4,905 puan) tarafından

Önce ki gece saatlerce bunun alıntısını okudum. Uykusuz kaldım 🤣 Amerika’da Türkleri bulalım iyi olur derken herkesin Türklerden kaçması (kendi insanın seni çarpmaya çalışırken elin yabancısı yardımcı oluyor) Türklerin ilk dediği de abi Türklerden uzak durun 🤣 köpeklerin burada ki erkeklerden daha fazla değer görmesi gerçeği( Çocuklar, kadınlar, hayvanlar ve erkekler) birde 18 yaşında olan çocuklarından ekstra kira vs almaları ayrı eve çıkmazlarsa 😂

yurtdışında Türklerin böyle davrandığını duymuştum 

0 oy
önce (1,256 puan) tarafından

Karadeniz'de okudum aşırı güzel ömrümün baharıydi çok şaşırdığım şeyler oldu mutfak dolabına terek yazmaya çember derlerdi arkadaşım yerim ballarini derdi sevme şekliymis kıza kizçe denir biri bir halt yese fiskiye yedi derler yani ilk sene herşeye kanka bu ne demek derdim o da aciklardi 😃

açık mutfak rafına biz de terk deriz

önce (1,256 puan) tarafından

Daha çok fazla şey vardı ama hepsi çok güzel zenginlik 

0 oy
önce (19,257 puan) tarafından

Bende Adana'da doğup büyüdüm. Adana sen duydun mu bilmiyorum yazmaya yağlık da deniliyor. Burada bir ara bir yorum yaptım yazma yerine yağlık yazdım tuhaf karşılandı. Benden başka bilen yokmuş 😁

evet bizde yağlık deriz😂

önce (19,257 puan) tarafından

İyi bari burdan bilen tek ben değilim 😁

0 oy
önce (4,329 puan) tarafından

Babaanneme koydekiler  

İciii diyodu  ozmn  şaşırmıştım abla gibi birşey .biz İstanbul'da yaşlıya teyze derizyaa 

Patetes kumpir derdi .

Salata zavza demisti babaannem 

+1

bunları duymamıştım 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 151 göst.
1 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Onlygirl (742 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 779 göst.
+1 oy