Bebeğimi desteksiz uyutmaya nasıl alıştırabilirim?

0 oy
249 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6 puan) tarafından

Bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz desteksiz uyutmaya nasıl geçtiniz tecrübelerinizi paylaşır mısınız 

8 Cevaplar

+3 oy
(1,909 puan) tarafından

Şu desteksiz uykuyu bir ben yapmıyorum veya yapmak istemiyorum 30 aylık oldu hala yanına yatar uyuturum kendimi ona göre ayarliyorum uyku saati zaten belli dünyanın işi beklesin umrumda değil çocuklarımın bu yaşları bir daha gelmeyecek kendini ne zaman yanlış uyumaya hazır isterse ozaman uyusun isterse 5 yaşına gelsin uyurken beni yanında istiyorsa yanında kalırım diğer 3 ü büyüdü 17 15 ve 8 yaşındalar bırak uyutmayi yataklarina bile yatırmak istemezler bazen oğlumun yanına yatayım derim anne utanıyorum der kızlarıma sarılır yatmak isterim onlarda biraz yatarlar sonrasında yine yanlız uyurlar ama miniğim beni istiyor yanında eliyle kolumu yüzümü sacimi sever okşar tam uykuya geçene kadar o minicik eli yuzumde gezer bende hiç kalkmiuorim yanından uyuyana kadar çünkü bu günleri bir daha gelmiyecek demekki şuan bana ihtiyacı var benim kokuma sicakligima ihtiyaç duyuyor bilmiyorum belki yanlış yapıyorum ama dedimya Dünya malı da iside evlattan onun hissinden önemli değil ben annemden hiç sevgi görmedim sarıldığını öptüğünü bilmem hatırlamam belkide o yüzdendir 

(6,085 puan) tarafından

Bende ayni sendenim :) büyüyünce istesende yatirmiyorlar, opturup sevdirmiyorlar. Bebisim bana o minik eliyle dokunup elimi sıktıkca, sarildikca icim.eriyor

(6 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum çok haklısınız bu günleri mumla arayacagimiz günler gelecek öğlen uyudugun da bakmaya doyamıyorum akşam uyuttugum da özlüyorum annelik çok başka biseymis 

(1,909 puan) tarafından

Bilmiyorum belki yanlış yapıyorum ama diğer 3 de aynı şekilde oldu ve kendileri vakti gelince zaten uyudular zaman kısa ve 1 dk öncesine dönme imkanımız yok 

-Reklam-
+1 oy
(17,115 puan) tarafından

Büyüdüler benimkiler kızım dördüne girecek oğlum da 2:30’a

Işıkları kapatıyorum yataklarına geçiyoruz

Gününüz nasıl geçti diye soruyorum anlatıyorlar gözleri kapalı ışık loş 

Öyle konuşa konuşa uyuyakalıyorlar çıkıyorum 

(6 puan) tarafından

Benim ki 20 aylık yanından ayrılmami istemiyor zamanla nasıl kendi basina uyumaya alistirabilirim diye tecrübelerinizi danışmak istedim :)

(17,115 puan) tarafından

Benimkiler kizim bir yaşından beri oğlum kırkı çıkmadan odasına koydum alışıklardı 

Oğlumu sallıyordum kucakta , kızım uyuyordu konuşurken 

Taşındık şimdi aynı odada kalıyorlar, ayni dakika ayni saniyede uyurlar çok şaşırıyorum 

+1 oy
(1,535 puan) tarafından

10 aylıkken ayakta saklamayı bıraktım ki başka türlü asla uyumazdi 10 aylıkken baktım olacak gibi değil uyuyana kadar bir iki saat ayakta salla sonra gece kalkıp tekrar sallanmak istiyor bitmistim artik eşim görevdeyken denk getirip eğitim verdim yani aslinds bir sürü kitap okudum bunla ilgili ama en doğrusunu anne kendi çocuguna göre  yapıyor bence eşim bırakmazdı aglasin ben de o yokken oğlumu ayağıma uzatıp bekliyordum sallamiyordum ninni açıp okşuyordum sallanmak için ağlıyordu çok ağlayınca sefkat gösterip yine öyle ayağımda ninni açıp söyleyip bekledim en sonunda uyuyordu ilk yaklaşık bir hafta zorladı sonra o gün bugün üç yaşında sukirler olsun sallamadim hayat kalitem sonradan sırtını kasiyarak öpüp koklayıp ninni açarak uyuttum çok rahatladım 

(1,535 puan) tarafından

Bu arada hâlâ rutinimiz var  her gece uyumadan kitap okuruz yatakta sonra biraz gevezelik yapar hiçbir zaman yalnız uyutmak vs oda ayırmak henüz olmadı yatağı odamızda zaten gece gelir benim yanıma izin veririm ihtiyaç duyuyor bazen korkuyor üç yaşında çocuk zaten sallanmaz da 10 aylıkken bu şekilde sallama derdinden kurtuldum ilaç gibi geldi 

(6 puan) tarafından

Benim oğlan emerek uyuyordu yavaş yavaş emzirmeyi bırakalım diye öğlenleri sallayarak uyutuyordum 2 gündür onu da bıraktık umarım devamı gelir akşamları da beşiğine koyup yere yatıyorum yanında oldugumu hissettiriyordu beşiğin filesine elimi koyuyorum o da koyuyor uyku rukyesi de açıyoruz öyle uyuyo 

(1,535 puan) tarafından

Kaç aylik

(6 puan) tarafından

20 ayını dolduruyor 

(1,535 puan) tarafından

Artık öğrenebilir

0 oy
(14,362 puan) tarafından

20 aylıkken emzirmeyi kestim o zamana kadar hep emerek uyudu. sonrasında sadece yanında durdum. 

şimdi uyku rutini var. pijama giyilir, diş fırçalanır, kitqp okunur ve sessizlik 

(6 puan) tarafından

Biraz daha büyüse bende istiyorum şu rutini kurmayı :) bizim suanlik ki rutinimiz bez değiştirme babaya iyi geceler öpücüğü ve yatak kitap asla elimde tutmaz direk alır :D

0 oy
(1,582 puan) tarafından

Benim 5 tane çocuğum var saat sekiz dedim ve hepsini odasına götürürüm ışığı kapatır odadan çıkarım kendi kendine uyuyorlar bebeklikten böyle Alıştırdım

(6 puan) tarafından

Ne kadar güzellik maşallah benim ki temas bağımlısı sanırım besige yatirinca elimi fileye koyuyorum öyle uyuyor yoksa mizirdaniyo :D

0 oy
(6,873 puan) tarafından

Benimki zor uyuyan cinsten yatakta yanina yatıyorum piş piş aciyorum yatağı talan ediyor dönüyor tepeme çıkıyor zıplıyor zar zor uyuyor birsekilde  

(6 puan) tarafından

Allah kolaylık versin:) ben beşiğin de yatırıyorum kalksada bisey yapamayip mevbur geri yatıyor karanlıkta :D

(6,873 puan) tarafından

Benimki kalkinca konuşuyor kendi kendine basliyor anlatmaya mecbur alıyorum yanima yanimda uyuyor 🙂🙂

0 oy
(9,612 puan) tarafından

Yatağına bırakıyorum uyuyir

(6 puan) tarafından

Maşallah ne güzel en sevdiğim Bebek huyu :D

(9,612 puan) tarafından

Aynen sallayayim diyorum istemiyor done done uyucakmis

0 oy
(1,568 puan) tarafından

O ilk dogdugu andan basliyo bence ben dogdugu an hic kimseye sallatmadim kucakda dahi kucana verdim kisileride bastan dedim sakin salama öyle alıştı diye kozim 5 6 aylikken yatana yatirip pis pis yapinca kendi uyumaya basliyodu sallama bilmedigi icin aramadi hic bi donem cok huysuzdu onuda kucakta hafif hafif comelip kalkip assa yukari yapiyduk hep boyle gitti bide uyku arkadasi yapmistik sarilip uyuyodu 

Bide ismi azam duası 

İnna fil jannati ninni 

Bunlari aciyodum cok sakinliyodu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebekleri desteksiz uyutmaya başlamak için en ideal yaş dönemi hangisidir?
Bebekleri desteksiz uyutmaya başlamak için uzmanlar genellikle 4 ile 6 ay arasındaki dönemi işaret eder. Bu aylarda bebeklerin uyku düzenleri daha olgunlaşır ve kendi kendilerini sakinleştirme becerileri gelişmeye başlar. Süreç, bebeğin fiziksel olarak hazır olduğu ve uyku sinyallerini net verdiği bu dönemde daha kontrollü ilerler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde desteksiz uyutma yöntemleri arasında en etkili olanlar nelerdir?
En sık kullanılan desteksiz uyutma yöntemleri arasında kontrollü ağlatma, bekle-yatır ve sandalye yöntemi gibi teknikler bulunur. Bu yöntemlerin ortak noktası, bebeği yatağına uykulu ama uyanık bir şekilde bırakmak ve aşamalı olarak fiziksel teması azaltmaktır. Önemli olan, bebeğin uykuya dalarken kendi kendine sakinleşmesini sağlayacak güvenli bir ortam oluşturmaktır.
Bebeğimi desteksiz uyutmaya çalışırken ağlarsa nasıl bir yol izlemeliyim?
Bebek ağladığında onu hemen kucağa almak yerine, yanında olduğunuzu hissettirecek sesli veya hafif dokunsal desteklerle sakinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Eğer ağlama şiddetleniyorsa, bebeği kucağa alıp tamamen sakinleştirdikten sonra tekrar yatağına yatırarak süreci baştan başlatmak en etkili yöntemlerden biridir. Bu durum istikrarlı bir şekilde uygulandığında bebek yatağını güvenli bir alan olarak görmeye başlar.
Desteksiz uykuya geçiş süreci genellikle kaç gün içinde tamamlanır?
Desteksiz uykuya geçiş süreci her bebekte farklılık gösterse de genellikle 1 ile 2 hafta arasında bir sürede sonuç verir. İlk birkaç gün uykuya geçiş süresi uzayabilir ve bebek direniş gösterebilir. Ancak ebeveynin kararlı ve tutarlı duruşu sayesinde bebek kısa sürede yeni uyku rutinini benimseyerek desteksiz uyumaya alışır.
Bebekleri desteksiz uyutmaya alıştırmak için uyku rutini nasıl oluşturulur?
Etkili bir uyku rutini için uyku saatinden önce banyo, kitap okuma veya hafif bir masaj gibi sakinleştirici aktiviteleri her gün aynı sırayla uygulamalısınız. Bu rutinler bebeğin vücuduna artık uyku vaktinin geldiğine dair sinyaller gönderir. Rutin sonunda bebeği henüz uyanıkken yatağına koymak, kendi kendine uykuya dalma alışkanlığını kazandırmanın temel kuralıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 374 göst.
+3 oy
7 cevap 429 göst.
+1 oy
6 cevap 467 göst.
0 oy
4 cevap 289 göst.
23 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Seyda123 (51 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,757 soru