Sahurda ezan okununca mı yemek yenir?

0 oy
311 göst.
Diğer kategorisinde (92 puan) tarafından

Kızlar yarın Kadir gecesi ve eşim oruç tutmak istediğini söyledi, sahur hazırlar mısın dedi 

Alarmını da altıya kurduğunu söyledi ben de tabii ki şaşırdım dedim ki saat 6:00’ya kadar ezan çoktan okunmuş olmuyor mu burada 5:40’ta okunuyor çünkü meğerse eşim sanıyormuş ki sahurda ezan okununca 

Yemeye başlıyoruz güneş doğana kadar yemek yiyebiliyoruz. Ben asıl şoku sabah altıda onu yerken görsem şaşırırdım 

ve gerçekten şu anda da çok şaşkınım

5 Cevaplar

0 oy
(759 puan) tarafından

Olabilir bilmeyebilir  ogretmissiniz ne güzel. Ne güzel başlangıç 

-Reklam-
0 oy
(2,001 puan) tarafından

e ilk defami tutuyoki?  bise olmaz caktirma bari hevesi kacmasin . ama olmasi gereknin digrusunu ogret. 

(92 puan) tarafından

Daha önce ailesinin evinde tutmuş

0 oy
(1,199 puan) tarafından

Ailesinin evinde tutmuş demişsiniz öğrenememismi bu yaşa kadar el kadar çocuklar  biliyor. Bende şaşırdım. 

(92 puan) tarafından

Bence de ya tuhaf geldi ve komik geldi

0 oy
(6,381 puan) tarafından

Garipsemedim bilmiyor olabilir 

0 oy
(8,992 puan) tarafından

Surekli annesi takip ettiği için in saat kavrami yokmuş belliki 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sahur vakti ne zaman başlar ve ne zaman biter?
Sahur vakti gecenin son üçte birlik diliminde başlar ve imsak vaktinin girmesiyle, yani sabah ezanının okunmasıyla sona erer. Oruç tutacak olan kişi, imsak vaktine kadar yeme ve içme ihtiyacını karşılamalı, ezan okunduğu an itibarıyla yemeği kesmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sabah ezanı okununca yemek yemeye devam edilir mi?
Hayır, sabah ezanı imsak vaktinin girdiğini gösterir ve bu andan itibaren oruç başlamış sayılır. Ezan okunmaya başladığı anda yeme içme kesilmelidir; ezan bittikten sonra yemek yemeye devam etmek orucun geçersiz olmasına neden olur.
İmsak vakti ile güneş doğuşu arasındaki fark nedir?
İmsak vakti, orucun başlaması gereken ve yeme içmenin yasaklandığı ilk andır; güneşin doğuşu ise güneşin ufukta görünmeye başladığı zamandır. Aradaki bu süre zarfında imsak girmiş olduğu için artık bir şey yiyip içmek caiz değildir.
Oruç tutarken sahurda ezan okunurken yemek yenir mi?
Oruç tutarken ezan okunmaya başladığı an imsak vaktidir ve yeme içme süreci o anda sonlandırılmalıdır. Ezanın bitmesini beklemek veya güneşin doğuşuna kadar yemeye devam etmek dini açıdan doğru bir uygulama değildir.
Sahur yaparken nelere dikkat etmek gerekir?
Sahurda en önemli kural, imsak vaktini takip ederek ezan okunmadan önce yeme işlemini tamamlamaktır. Güneşin doğuşunu sahurun sonu sanmak büyük bir hatadır; mutlaka bulunduğunuz şehrin imsak saatini kontrol etmeli ve ezanla birlikte oruca niyet ederek yemeği bırakmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 563 göst.
30 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 633 göst.
15 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 5,728 göst.
11 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Emirsmom (313 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,303 göst.
27 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Prensimin annesi (154 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,622 soru

24,608,458 cevap

363,961 kullanıcı

...