0 oy
457 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,262 puan) tarafından

Bizde genelde işkembe,mumbar kaburga dolmasi tavuk dolmasi,etli kuru fasulye ,et haşlama  bu tür yapilir hep etli olcak😂😂tatlida baklava veya şerbetli ve sütlaç olur. 

23 Cevaplar

+1 oy
önce (256 puan) tarafından

O dediğin işkembe, mumbar bunların kokusundan dahi midem bulanır, asla tahammülüm yok kız senin nasıl var 😃😃Ben bayrama özel yemek yapmıyorum eşimin tarafında Allah tan o gelenek yok. Ben sadece baklava yapıyorum yetiyor. 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,208 puan) tarafından

Bana gelen giden olmaz ben kafama göre yapmıyorum o yüzden 😅yaprak sarması, sigara böreği, sütlaç, haşhaşlı revani

0 oy
önce (7,501 puan) tarafından

Kuru fasulye pilav sarma hosaf

önce (1,262 puan) tarafından

Guzelmis canim dogulumusun sende

önce (7,501 puan) tarafından

evt Bitlisliyim

Hatirladim konusmustuk daha once

0 oy
önce (164,457 puan) tarafından

bizimkide sarma pilav kavurma ve corba 🥺🥹 yani bi zamanlar boyleydi 😥

Ah canim sevdam:( 

0 oy
önce (1,054 puan) tarafından

Baklava açacak yarın o kesinde pek gelenin olmaz zaten ailelerle bağlar kopuk saa sararom biraz yemekte kafama gore

Simdiden afiyet olsun canim

0 oy
önce (1,132 puan) tarafından

Bamya çorbası, şu böreği, etli yaprak sarması, konya pilavıdır ama bizim çekirdek aile iç anadolu ve Karadeniz karışımı olduğu için keşkek falan oluyor bazen de:) 

Masallah cankm her cesit var

0 oy
önce (4,770 puan) tarafından

Tatlıda da bir et ilavesi bekledim ama şerbetli yazmışsın 😁 

Zeytinyağlı yemek olunca, yemek yok mu diyen aile bireylerime selam olsun 🙂‍↕️

😂😂😂sizde etcil misiniz 

Babam ve abim, annem de sayılır. Zamanında çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşan insanların, damak zevki de daha çok et üzerine oluyor. Çok yadırgamıyorum  o yüzden 😌

Biz hic hayvancilik ile ugrasmiyoruz ama sulu yemege bile et katariz😂gecen sade yaptim esim hemen et neden koymadin diyo

😅Ben de et sevrim de, bu kadar da değil ya. 

0 oy
önce (494 puan) tarafından

Karar veremedim daha keşke bende mumbar işkembe yapmayı bilsem annem çok güzel yapardı 🥲

Ahhh canimmm nerelisin, annen hayatta degilmi:( bende yeni evliyken bilmiyirum simdi ustasi oldum basit aslinda dene

Çok şükür evet hayatta canım ben Ağrılıyım bizim ordada çok yapılır annem uzakta ama ben Eskişehirdeyim😐

Allah basindan eksik etmesin insllah canim,bidahaki bayram gidersin belki yapar sana

İnşallah canım amin cünlemizinkini🤲🥲

0 oy
önce (55 puan) tarafından

Sarma yapılır güveç pilav bize gelen cok olmaz gelse bile yemek yemezler çok oturmazlar kendimze göre yaparız tatlı olur

Afiyet olsun canim simdiden 

önce (55 puan) tarafından

Teşekkür ederim bacım şimdiden hayırlı bayramlar 🍬🍬🍭

0 oy
önce (3,832 puan) tarafından

Antepli olarak yuvalama sarma dolma sütlaç kurabiye falan yapılır bayramda ben annemelree olacağım için yapmam orda yiyoruz 

Ohhh ne guzel bol berketli olsun insallah

0 oy
önce (27,675 puan) tarafından

Yapabilirsem sarma sütlaç ve ikinci bir tatli o değişiyor ( not baklava açamıyorum) bir de bayram sabahları paçanga böreği yapıyorum kahvaltıya 

Eline saglik canm ,afiywt olsun simdiden ,bende acamiyorum ama esim cok guzel aciyor 😂genelde baklavayi o yapar 

önce (27,675 puan) tarafından

Kimse gelmez kendimize bunlar 

0 oy
önce (1,290 puan) tarafından

Kuşlar benide alin 🤣

0 oy
önce (7,847 puan) tarafından

Keşkek haşaşlı çörek

0 oy
önce (1,069 puan) tarafından

Bekarken hep akrabalarımız da yaprak sarması su böreği baklava olurdu pek sulu yemek olmazdı her gittiğiniz evde böyle olduğu için pekte yemeğe yer kalmazdı evlendik eşimin tarafında da böyle şeyler olmaz sulu yemek yaparlar genelde gerçi 5 yıllık evliliğimiz de daha 2 veya 3 kez bayram gezmişizdir kaynanam da keşkek yaparak sarma börek baklava yapar 

0 oy
önce (262 puan) tarafından

Kavurma pilav soğan dolması yaprak sarması tatlı da baklava bide dün kürt ekmeği deriz lavaştan kalın yuvarlak ekmek yaptık ağız tadıyla yemek nasip olsun inşAllah 

0 oy
önce (6,566 puan) tarafından

Sarma tatlı sütlaç verilir genelde gidene canım 

0 oy
önce (26,763 puan) tarafından

Baklava , şah pilav bizde bu kadar yarın yapacaklarım. Birde bir dus salatasi falan yaparım 

0 oy
önce (19,283 puan) tarafından

Kuru fasulye, bulgur, et ve kayısı hoşafı olur bizim menüde. Bayram günü kalabalık olmuyor mu? O kadar kişiye mumbar iskembe nasıl yetişir.?

0 oy
önce (104 puan) tarafından

Su boregi yayla corbasi bamya sarma dolma baxilari nohut yemegi yapiyor. Keskek cok yailiyormus merak ettim nasil bir sey acaba. Sutlac cnm cekti

0 oy
önce (2,296 puan) tarafından

Kimse gelmiyor canım zaten sarma pişiririm baklava yeter börek yapardım ama geçen gün yaptım yedik 😍🌹🥰

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 789 göst.
10 Ekim 2025 Aile & Aşk kategorisinde Ayaz Vakti (351 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 984 göst.
25 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
44 cevap 1,368 göst.
1 Temmuz 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde clk38 (1,577 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 809 göst.
8 Eylül 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Allesok (218 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,502,805 soru

24,537,398 cevap

360,318 kullanıcı

...