Eşimin ailesiyle yaşadığım sorunları nasıl çözebilirim?

0 oy
247 göst.
Diğer kategorisinde (5,441 puan) tarafından

Allah için okuyup bi yorum yaparmısınız.bana diyin ya suçlusun abartıyorsun ya da bu insanlar cidden sorunlu.

Benim eşimin ehliyeti alındı.neyse benim kızkardeşimle aynı köyde yaşıyoruz.1 ay önceden eşimle eniştem konuştular bayramda beraber gider geliriz diye.başta sorun yoktu.bayramdan bi kaç gün önce de eşimin karın ağrısı tuttu niyetini belli etti.eniştemin arabası yok.eşimde diyor ki bacınla konuştunmu hangi gün gideceğiz diye.3.gün diye anlaştık.dün enişteme demiş ki araba bul gidelim beraber.adam diyor bayram zamanı kim arabasını verir.kardeşimde bugün otobüsle gitti.eşimde dün kavga çıkartıyor senin aklın fikrin gitmekte konuyu bambaşka yerlere çekti.bugünde onun bütün bacıları bizim buradaydı kaynanamgille aynı avludayız.neyse eşim dedi gel yemek ye yine eve çık bende kabul etmedim.eşimde dedi babam enişteni sevmiyor o yüzden arabayı vermiyor.arabada ortak.bizimde hakkımız vardı.ben inmeyince kayınbabam geldi içmiş abuk subuk konuştu.sanki bi lütuftur gibi ben götürürüm seni babangile biz eniştene bağlı değiliz ona muhtaç değiliz.dedim onunla ne alakası var.2 saatlik yol çokmu zor otobüsle gidip gelmek.bana seneçek bırakmadan konuyu kestirip atıyorlar.ben bugün tepkimi vermeseydim asla götürmeyi teklif etmezdi.birde bi hastalığım var ve aydan aya kontrole gitmek zorundayım 2 saat yol.3 kere kayınbabamla gittik kaynanam heme söylenmeye başladı.dediki kayınbaban kızıyor ben gelini götürmek zorundaymıyım diye.otobüsle götürsün kocan dedi.bende ses etmedim yine alttan aldım.eşimin başka erkek kardeşi yok kimden yardım isteyeceğiz otobüsüde eşim kabul etmiyor.hastaneye gitmek için bile arkadaşına söylecek.

3 Cevaplar

0 oy
(1,478 puan) tarafından

Kullanamadığınız arabaya neden ortaksınız. Gideceğiniz her yere onay almak zorunda değilsiniz ki

(5,441 puan) tarafından

Orası zaten bambaşka koca bi sorun.eşim çiftçi.tsrla kayınbabamın üstüne.şimdiye kadar ne almışsa herşeyi kendi adına almış.hal böyle oluncada eşim ne alsa kayınbabam kendi üstüne geçiriyor kendisi çalışmıyordu.

Arabada onun üstüne vermem benim kendi arabam diyor.sarhoş adam ne laftan ne sözden anlıyor.

(1,478 puan) tarafından

Sizin önce kesenizi ayırmanız lazım bi nevi onlara bağımlı olduktan sonra gittiğinize yediğinize içtiğinize karışırlar böyle 

-Reklam-
0 oy
(87 puan) tarafından

O kadar olaydan şunu çıkardım keseler ayrı olmazsa bu sorunlar hep olur.Esiniz ayrı geliri olsa kimse karışamaz siz bir yere gidecek olsanız alacak olsanız hep karisacaklar.Esinizde sesinizi çıkaramayacak çünkü muhtaç.Bu yüzden eşiniz bir an önce iş baksın kendine yoksa böyle nereye kadar gider..

(5,441 puan) tarafından

Tamamen eşimin salaklığı.kocaman adam hala bişeyler için babasının onayını bekliyor.

(87 puan) tarafından

Çocukluktan böyle alıştırmışlardır.Bence eşinizin aklına girmeye çalışın en azından bir denesin Rabbim bir kapı açar belki 

0 oy
tarafından

sustukca onlar kendılerını haklı gorurler araba ortak demek nedır aynı evın ıcınde cimrilikten baska birley degil sağlık sonucta hastaneye gıtmıyceksek ölmeyımı bekleyelım bazı kaynana ve kayınbabanın aklından şüphe duyuyorum ben ayrı oturan evlatlarına alın alın bıze gelınce ne gerek var ne sinir oluyorum şöyle akıllara

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte ailevi sorunlarla nasıl başa çıkılır?
Evlilikteki ailevi sorunlarla başa çıkmak için eşinizle net sınırlar çizmeniz ve beklentilerinizi açık bir dille paylaşmanız önemlidir. Sorunların kaynağını belirleyerek, çift olarak ortak kararlar almayı ve dışarıdan gelen müdahalelere karşı birbirinize destek olmayı önceliklendirin. Eğer iletişim kopukluğu devam ediyorsa, profesyonel bir aile danışmanından destek almak sağlıklı bir çözüm yolu olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin ailesiyle yaşadığım sınır sorunlarını nasıl çözerim?
Eşinizin ailesiyle yaşadığınız sınır sorunlarını çözmek için çift olarak tutarlı bir duruş sergilemeniz gerekir. Aile bireylerinin özel hayatınıza ve kararlarınıza müdahalesini engellemek adına, eşinizle birlikte ortak bir iletişim dili oluşturun. Sınırlarınızı nazik ama kararlı bir şekilde ifade etmek, zamanla aile ilişkilerinde daha saygılı bir dengenin kurulmasına yardımcı olur.
Eşimle ulaşım ve yolculuk krizlerini nasıl yönetirim?
Eşinizle ulaşım sorunları yaşadığınızda, duygu yoğunluğu düşük bir zamanda pratik ve sürdürülebilir alternatifleri değerlendirin. Toplu taşıma gibi seçenekleri önceden planlayarak veya eşinizle ulaşım konusunda önceden mutabık kalarak krizleri engelleyebilirsiniz. Önemli olan, ulaşım gibi günlük detayların evlilik huzurunuzu bozmasına izin vermeden çözüm odaklı kalabilmektir.
Sağlık sorunlarım varken eşimin ailesiyle nasıl anlaşırım?
Düzenli sağlık kontrolleriniz varken eşinizin ailesiyle yaşanan sürtüşmeleri önlemek için kendi ihtiyaçlarınızı öncelikli tutmalısınız. Sağlık süreçlerinizde eşinizden net bir sorumluluk almasını beklemek en doğal hakkınızdır. Ailenin dahil olduğu durumlarda eşinizle önceden konuşup, hastane süreçlerinin sizin için öncelikli olduğunu ve bu konuda destek beklediğinizi net bir şekilde belirtebilirsiniz.
Eşim neden ailevi konularda beni desteklemiyor?
Eşinizin ailevi konularda sizi desteklemediğini hissetmeniz, evlilikte uyum ve güven sorunlarına neden olabilir. Bu durumu aşmak için eşinizle suçlayıcı bir dil kullanmadan, sadece kendi hislerinizi ve yaşadığınız zorlukları ifade eden 'ben' diliyle konuşun. Eşinizin neden böyle davrandığını anlamaya çalışırken kendi sınırlarınızı da korumaya özen göstermek, ilişkinin dengesini yeniden kurmanıza yardımcı olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
23 cevap 1,031 göst.
23 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Duyguu27 (8,654 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 433 göst.
24 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeynosss (16,084 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 327 göst.
21 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeynosss (16,084 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 1,687 göst.

Kategoriler

1,511,757 soru

24,660,245 cevap

366,712 kullanıcı

...