12. haftalıkken bebeğimin cinsiyetini öğrenebilir miyim?

0 oy
109 göst.
Diğer kategorisinde (370 puan) tarafından

Kızlar dr randevusu aldm  randevu günnde 12 haftalk olucam doktor cinsiyet söylermi veya tahmin yaparmı

2 Cevaplar

0 oy
(114 puan) tarafından

Tqhmin de bulunur eger gorurse soyler zatwn

-Reklam-
0 oy
(310 puan) tarafından

Bana 12. Haftada söylemişti canım. Erkek demişti erkekti. Ama doktorun cihazı önemli cihaz eskiyse genelde gözükmüyor.

(370 puan) tarafından

Yeni bir hastane bilmiyorum cokta heyecanlıyım :))

tarafından

@Cio2012 Özele mi gitnistiniz acaba? Bende 13 haftalıkken gidicem ama devlete bilmem söyler mi

İlk cocugumda özel 11 de söylemişti

(310 puan) tarafından

Yarı özel yarı devletti ama makineler baya iyiydi orada. Devlet 16, 17 ye kadar söylemiyor genelde ya

tarafından

Ayy ben o kadar bekleyemem catlarim😂İlk cocugumda da çok heyecanliydim ikincide olmaz sanıyodum ama yine aynı heyecan. 

12 de özele gideyim ben en iyisi. İstanbulda çok yüksek özel hastaneler ya 😏 memlekette uygundu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

12 haftalık gebelikte bebeğin cinsiyeti kesin olarak belli olur mu?
12 haftalık gebelik döneminde bebeğin cinsiyeti bazı durumlarda tahmin edilebilir olsa da kesin sonuç değildir. Bu haftalarda genital tüberkül yapısı ultrason görüntüsünde görülebilir, ancak bebeğin pozisyonuna bağlı olarak yanılma payı oldukça yüksektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doktorlar cinsiyet tahmini için en erken hangi haftayı önerir?
Doktorlar cinsiyet tahmini için genellikle 16. hafta ve sonrasını önerir. 12. haftada yapılan tahminler sadece bir öngörü niteliği taşırken, 16. haftadan itibaren genital organlar daha belirgin hale geldiği için doğruluk payı önemli ölçüde artmaktadır.
12 haftalık ultrasonda cinsiyet neden her zaman anlaşılamaz?
12 haftalık ultrasonda cinsiyetin anlaşılamamasının temel sebebi bebeğin genital bölgelerinin henüz gelişimini tamamlamamış olmasıdır. Ayrıca bebeğin anne karnındaki duruşu, hareketliliği ve ultrason cihazının görüntü kalitesi, doktorun cinsiyet hakkında net bir yorum yapmasını zorlaştırabilir.
Nub teorisi nedir ve 12. haftada kullanılır mı?
Nub teorisi, 12. haftadan itibaren bebeğin genital tüberkül açısına bakılarak cinsiyet tahmini yapılmasına dayanan bir yöntemdir. Bilimsel bir kesinliği olmamasına rağmen, uzmanlar bu teoriyi erken dönemde cinsiyet tahmini yapmak için bir ipucu olarak kullanabilirler.
12. hafta randevusunda cinsiyeti öğrenmek için ne yapılabilir?
12. hafta randevusunda cinsiyeti öğrenmek için bebeğin o anki pozisyonu en belirleyici etkendir. Bebeğin hareketli olması veya bacaklarını açtığı bir pozisyonda olması doktorun tahmin yapmasını kolaylaştırabilir ancak sonuç her zaman kesinlik içermez.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 240 göst.
13 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 194 göst.
+1 oy
7 cevap 603 göst.

Kategoriler

1,514,026 soru

24,691,362 cevap

368,349 kullanıcı