Ameliyat oldum, emzirdiğim için ağrım var ne yapmalıyım?

+1 oy
879 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,909 puan) tarafından

allah razı olsun sorunlardan şuan iyiyim hanımlar saat 2 de alındım 4 TE çıktım ameliyattan emzirdigim için ilaç vermek sıkıntı o yüzden ağrım var biraz rabbim can sağlığı versin en onemlisi bu oğlumu evde bırakıp çıkmak çok zor geldi 🥺🥺Oyy duanizi bekliyorum inş Çarşamba taburcu olucam🙏

25 Cevaplar

0 oy
(3,861 puan) tarafından

çok geçmiş olsun ❤️oğlunun yaptığını okuyunca gözlerim doldu ya maşallah ne güzel bir evlat rabbim bağışlasın 

(2,909 puan) tarafından

Amin canım 

Bide beni düşün anne iyimisin diye aradı narkozdan yeni yeni ayiliyodum çok konuşamadım anne parama bunları yaptım dedi rabbim kabul etsin zaten o yüzden yazdım bende niyetini yani 🥺sözde kendine eşya alicakti planı hazırdı anne sen iyi ol gel tamammi dedi bende ağladım 🥺Rabbim can sağlığı versin boş Dünya herşey gelip geçiyor 

-Reklam-
0 oy
(125 puan) tarafından

Geçmiş olsun göbek fıtığı olduğunu nasıl anladınız bi rahatsizliginiz var mıydı. 2 yaşındaki oğlumun dışarıda gibi bi görüntüsü var bu sebeple soruyorum.

(2,909 puan) tarafından

Bana at özelden istersen benimki doğumdan sonra oldu hani hamileyken göbeğin içi siserya o geçmedi bide iş yaparken öksürürken çok ağrı yapıyordu dk gittim fıtık dedi 

Bide göbek fıtığı bağırsağa sicradigi için tehlikeli dedi 

(125 puan) tarafından

Tamam sağolun yarın oğlan uyanınca atiyim

0 oy
(2,441 puan) tarafından

Yaa canim benim Allah şifa versin bu süreci kolay atlatırsın inşallah.  Nasıl güzel bı insansın ki oglun da böyle hayırlı düşünceli bı evlat olabilmiş . Allah nazarlardan korusun ayağına taş değmesin ♥️🧿🧿 MaşaAllah 

(2,909 puan) tarafından

Saolsin canım 

0 oy
(2,866 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım rabbim yavrularına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah ne ameliyatı geçirdin ben kaçırmışım 

(2,909 puan) tarafından

Saolsin canım 

0 oy
(1,051 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun inşallah hemen iyileşirsin♥️

(2,909 puan) tarafından

İnşallah çok ağrım var

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Emziren annelerde ameliyat sonrası ağrı yönetimi nasıl yapılır?
Emziren annelerde ameliyat sonrası ağrı yönetimi, bebeğe geçmeyecek uygun ağrı kesicilerin doktor kontrolünde belirlenmesiyle yapılır. Öncelikle hastanın cerrahı ve emzirme danışmanı ile iletişime geçerek süte geçmeyen güvenli ilaç seçenekleri değerlendirilmelidir. Ağrının yönetimi için doktorun onayladığı dozlarda ilaç kullanımı, emzirme sürecini kesintiye uğratmadan konforlu bir iyileşme dönemi geçirilmesine yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ameliyat sonrası emzirme döneminde nelere dikkat edilmelidir?
Ameliyat sonrası emzirme döneminde en önemli konu, kullanılan anestezik maddelerin ve ilaçların anne sütüne geçiş durumunun doktor tarafından takip edilmesidir. Genel cerrahi operasyonlarında çoğu ilaç kısa sürede vücuttan atılsa da, hastanede kaldığınız sürece hemşirelere emzirdiğinizi mutlaka bildirmelisiniz. Ayrıca bebeğin beslenme düzenini korumak için sağım yaparak süt miktarının dengede kalmasını sağlamak iyileşme sürecinde kritik rol oynar.
Ameliyat sonrası hastaneden taburcu olma süresi neye göre belirlenir?
Ameliyat sonrası taburcu olma süresi, yapılan operasyonun türüne, hastanın genel sağlık durumuna ve ağrı kontrolünün başarısına göre değişiklik gösterir. Genellikle basit cerrahi işlemlerde hastalar 1 ile 3 gün arasında taburcu edilir. Doktorunuz, yara iyileşmesinin başlaması ve hastanın kendi bakımını yapabilecek duruma gelmesi kriterlerini göz önünde bulundurarak güvenli eve dönüş zamanını netleştirir.
Ameliyat sonrası süreçte bebeğimden ayrı kalmak psikolojimi nasıl etkiler?
Ameliyat sonrası süreçte bebekten ayrı kalmak annelerde kaygı ve stres yaratabilir, bu oldukça doğal bir tepkidir. Bu süreci yönetmek için bebeğinizin güvende olduğunu bilmek ve iyileşmeye odaklanmak süreci hızlandıracaktır. Hastanede kaldığınız kısa sürede dinlenerek vücudunuzun toparlanmasına izin vermek, eve döndüğünüzde bebeğinizle daha kaliteli ve sağlıklı zaman geçirmenizi sağlayacaktır.
Genel anestezi sonrası anne sütü ne zaman verilebilir?
Genel anestezi sonrası anne sütü, anestezik maddelerin vücuttan büyük oranda atıldığı süreçten itibaren genellikle güvenle verilebilir. Modern tıpta kullanılan birçok anestezik madde çok hızlı metabolize olduğu için emzirme genellikle operasyondan birkaç saat sonra başlatılabilir. Yine de ameliyat öncesi ve sonrası anestezi uzmanına danışarak, kullanılan ilaçların etki süresini öğrenmek ve emzirme konusunda bireysel öneri almak en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 218 göst.
0 oy
2 cevap 139 göst.

Kategoriler

1,507,821 soru

24,611,398 cevap

364,095 kullanıcı

...