Çocuğumun düşen süt dişini nereye atmalıyım?

0 oy
430 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Sorum yukarıda 

9 Cevaplar

0 oy
(15,217 puan) tarafından

ben saklayacağım 😅

(9,486 puan) tarafından

Hangi birini 😅 ben hepsini saklasam diş protez iş yeri açardım heralde 🤣

(15,217 puan) tarafından

😂😂😂😂 o da doğru 😅

(8,050 puan) tarafından

Ben de ilk dişini saklıcam. Göbek bağı,ilk kestiğim tırnağı , hastanede ki bilekliği saçını daha kestirmedim ilk kestirdiğim de onu da saklıcam. Kızımla ilgili ilk olan şeyleri hepsi saklı 

(6,273 puan) tarafından

@Seri helal olsun,ya benim hiç böyle şeylerim yok😌 sadece hastanede doğduğunda, yatağına koydukları isim/kilo/saat/tarih çizelgesi duruyor. 

(9,486 puan) tarafından

Tek sakladığım ultrason kağıtları 4 çocuğum hepsi duruyor 1.aydan 9aya kadar deste deste oldular 😅 kitab bastırayım olmadı

-Reklam-
0 oy
(9,472 puan) tarafından

Daha düşmedi ama düşerse çöpe atacağım😃 napayım o dişi ben

(9,486 puan) tarafından

Hahahha ben hepsini attım hatta ben çektim hepsini peçeteyle çekerdim içinden hiç çıkarmadan çöpe koydum

(9,472 puan) tarafından

Kestiğim ilk saçlarını sakladım. Şimdi hangisi hangisinin bilmiyorum😃 gerek yok .

0 oy
(3,001 puan) tarafından

bende çöpe atmayı düşünüyordum ama neden sordun ki atılmamalı mı?

bizim dişler hep atıldı... 

tarafından

Çöpe atmak istemiyorum

(3,001 puan) tarafından

neden

0 oy
(20,363 puan) tarafından

Saklıyorum atmadım 

(187,525 puan) tarafından

cocukken bende saklamistim kendi disimi zaman gectikce kokmaya basladi hocam

(20,363 puan) tarafından

Biz paketledik sevdoşum üzerine yazdık hatıra kutusunda duruyor göbek bağı ilk saçı ilk dişi ilk sinema ilk tiyatro ilk toka ilk yara bandı 😅 kokmaz diye düşünüyorum 

(187,525 puan) tarafından

benimki koktuydu hocam🤣 

0 oy
tarafından

bi ara haberlerdemı yada bırındenmı duydum hiç hatırlamıyorum ama diyordukı süt dişler dökülüp yeni diş çıkınca o kırıldıgında yada kökten cıktıgında süt dişleri kullanabılıyormus doğru bişeymi ki acaba 

(5,340 puan) tarafından

Evet ama onu evde değil 

Hijyenik ortamda hastanede öyle bir yerde saklamak lazımmış 

Açıkta değil mikrop filan bulaşır demişti haberlerde söylemişti 

0 oy
(1,331 puan) tarafından

İnsana ait olan her şey saklanmamalı toprağa gömülmeli saç tırnak diş kan kemik kopan uzuv ufak da olsa büyükte olsa gömmek icab eder

(13,957 puan) tarafından

Nuray konusu gelmişken sorayım sana babam yıllar önce vefat etti saçları bende defalarca niyet ettim gömeyim dedim ama kıyamıyorum küçük bir kavanozun içinde saçları mezarından aldığım taş daima kolunda olan tesbihi ve olduğu günün takvim yaprağı var gözüm gibi bakıyorum ona depremde bile tek bulmak istediğim oydu kazağı vardı o depremde gitti ama bunlar kaldı çok şükür gömmem lazımmı 

(9,486 puan) tarafından

Benimde babanenmin örgülü kesilmiş saçı vardı yıllar önce kendi kesmiş saklamış. Bende kalmıştı. Babanenm rahmetli oldu aradan 6 ay geçti aklıma geldi içim huzursuz oldu. Götürdüm mezarının üzerine gömdüm

(1,331 puan) tarafından

Öncelikle inna lillah ve inna ileyhi raciun.  Şimdi başka bir yerden misal vereceğim hani sakal-ı şerif saç-ı şerif adı altında ziyareti oluyor ya Efendimiz aleyhisselatü vesselamın zerresi var ise kürreside vardır diye fakat Allah rasulunun bu durumdan hoşlanacağını düşünmüyorum bunu doğru da bulmuyorum evet sevdiğimiz toprağa defnettiğimiz kişilere ait olan saçını da gömmemiz icab eder evet çok seviyoruz ve inşaAllah onlara kavışacağız sünnette nasıl ise öyle de yapmalıyız. Kimisi aşağıdaki hadise güzel demiş kimisi zayıf fakat mantık çerçevesinden bakıncada böyle yapmak müstehap olandır. İnsan mükerrem bir varlıktır her parçası bir hazine misali toprağa saklanmalıdır. Hem bir de sihir ve büyü de yapılmaması için gömmek en güzel olanıdır.

كانَ يَأْمُرُ بِدَفْنِ سَبْعَةِ أَشْيَاءَ مِنَ الْإِنْسَانِ : الشَّعْرِ ، وَالأَظْفَارِ ، وَالدَّمِ ، وَالْحِيضَةِ ، وَالسِّنِّ ، وَالْعَلَقَةِ ، وَالْمَشِيمَةِ

​"Rasulullah (sallAllahu aleyhi ve sellem), insandan ayrılan şu yedi şeyin gömülmesini emrederdi (tavsiye ederdi): Saç, tırnak, kan, adet kanı, diş, alaka (düşük cenin parçası) ve eş (plasenta bebeğin göbek bağı)."

(Kaynak: Beyhakî, Şuabü’l-İman, 5/1203; Hakim, el-Müstedrek)

tarafından

Çok teşekkür ederim

0 oy
(568 puan) tarafından

biz küçükken bahçeye atardık gunesin fogru fırlatır dik Güneş al dişimi yeni diş ver deriz atıktan sonra bulamazdik çocuklarımda böyle yaptırdım 

tarafından

Bende yaptırayım

(568 puan) tarafından

❤️🌹

0 oy
(14,454 puan) tarafından

Daha dişleri duşmedi ama düşerse saklarım sanırım ben 🤭

tarafından

Saklamam da çöpe atmakta istemiyorum

0 oy
(154 puan) tarafından

Biz artık dışarıya 

tarafından

Ne bileyım bana çatıya at çöpe atmak iyi degıl dediler

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğumun düşen süt dişini saklamalı mıyım yoksa atmalı mıyım?
Süt dişlerinin saklanması veya atılması tamamen kişisel bir tercihtir. Eğer diş kök hücrelerinden faydalanmak gibi bir düşünceniz yoksa, süt dişlerini saklamanız tıbbi açıdan zorunlu değildir. Birçok ebeveyn bu dişleri hatıra kutusunda biriktirmeyi tercih ederken, bazıları ise geleneksel yöntemlerle toprağa gömmeyi veya çöpe atmayı seçmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Süt dişlerini saklamanın kök hücre araştırmaları açısından bir faydası var mı?
Evet, süt dişlerinin içerisinde bulunan pulpa dokusu değerli kök hücre kaynakları içermektedir. Ancak bu hücrelerin işe yarar şekilde saklanabilmesi için dişin düştüğü andan itibaren belirli bir süre içinde profesyonel diş bankalarına ulaştırılması ve özel laboratuvar koşullarında dondurulması gerekir. Evde bir kutuda saklanan dişlerden kök hücre elde etmek mümkün değildir.
Düşen süt dişlerini atmak yerine toprağa gömmek neden geleneksel bir alışkanlık?
Düşen süt dişlerini toprağa gömmek, hem Türkiye'de hem de dünyanın farklı kültürlerinde çocuğun geleceğine dair güzel temennileri temsil eden yaygın bir ritüeldir. Bu gelenek genellikle çocuğun gelecekte başarılı olması, eğitim hayatının parlak geçmesi veya dişlerinin sağlıklı çıkması gibi iyi niyetli dilekleri simgeler ve kültürel bir bağ kurmayı sağlar.
Çocuğumun düşen dişini çöpe atmak herhangi bir sağlık riski oluşturur mu?
Çocuğun düşen süt dişini çöpe atmanın herhangi bir sağlık riski veya hijyenik sakıncası bulunmamaktadır. Diş, vücuttan ayrılmış organik bir doku olduğu için standart ev çöpüyle birlikte atılabilir. Eğer dişte kanama veya kalıntı varsa, çevreye bulaşmaması için kağıt havluya sararak çöpe bırakmanız yeterli ve güvenli bir yöntemdir.
Çocuklarda diş perisi geleneği için düşen diş nereye konulmalıdır?
Çocuklarda yaygın olan diş perisi geleneğinde düşen süt dişi genellikle yastık altına bırakılır. Çocuk uyuduktan sonra ebeveynler dişi alıp yerine küçük bir hediye veya harçlık bırakarak bu süreci bir oyuna dönüştürür. Bu yöntem, diş değişimi sürecini çocuk için korkutucu bir deneyim olmaktan çıkarıp daha eğlenceli ve heyecan verici bir serüvene dönüştürmeye yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 400 göst.
12 Haziran 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 356 göst.
26 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Asya15 (1,337 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 355 göst.
19 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 125 göst.
1 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Seherkzll (305 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,336 soru

24,695,463 cevap

368,620 kullanıcı

...