Eşimin ailesiyle yaşadığım sorunları nasıl çözebilirim?

0 oy
409 göst.
Diğer kategorisinde (18 puan) tarafından

Eşim bsbssi için kredi cekcek babasida eşime odeyecekmis. Bende eşime çekme daha öncede yarım yamalak ödedi dedim .oykededim diye beni çok kötü benzetti. O babamla benim aramda sen karışma diyo. Babasida diyoki görmemiş onlar ,senin karın biraz saygılı olsun diyo hakette saygı gör. Benim babamda Nisan çarşısında yokmustu gelemyivermisti  ozamanlar parası olmadığın dan 15yil öncenin lafını kaktı benim başıma eşimin sinsi ikii yuzlu babası. Simdi ben nasıl cvp vermeliyim buna en çokta kafama bu takıldı zaten Bi fikir verin bana .Bidaha evimde gelmesin cenazemede kalbim karardı benim artık ona diyo. Eşim beni ezdigini okadar belli ettiki babasına gösterdi bunu. O artık beni korumayan arkamda durmayan bir adam benim gözümde. Babası desen bizim ne görmemişligimizi bıraktı ne başka bişey simarmisiz biz sen çok görmüşsün halinden belli diycem .eşimin yaptıklarını mi unutuyum babasını sözlerini mi şimdi ben

10 Cevaplar

+4 oy
(19,760 puan) tarafından

Sen obsesif olabilir misin bak hala kayınpeder kayınpederin lafı seni döven eşin adam olan karısını dövmez. Sen ona kızmalısın biri yüzünden birini dövemez kimse 

(18 puan) tarafından

Yok 15yil öncenin lafını niye başıma kaktı ki  bu normalmi buran bile sinsi olduğu belli işte bu adamın 

(7,829 puan) tarafından

Bak güzelim 15 yılın öncesi lafı da  eşinin babasını da unut. Eşim beni benzetti diyorsun. Yahu şiddet görmüşsün var mı ötesi? Anlamak istemiyorsun galiba eğer ailen sana destek olmuyorsa o zaman evine çocuklarına bak onlar ne yaparsa yapsın karışma. @Nagiş❤️ de sana anlatmak istiyor ama sen çok başka yerlere takılıp kalıyorsun. 

(19,760 puan) tarafından

Filiz de anlatmış ben de defalarca söyledim inan kimse senin kötü olmanı istemiyor ve çok üzüldüm ben senin böyle bir şey yaşamana. Aklına adamı bırakmak gelemiyor bile canım o halde bırak ne yaparsa yapsın adamı da babasını da sallama dövüp pişman olmak ne ifade eder

(18 puan) tarafından

Öyle yapcam zaten çocuklar için suscam içime atcam normalde iyi biri aslında ama işin içine babası girince deliriyo babada baba olsa gam yemeyecem

(18 puan) tarafından

Nagis aslında iyi biri ama babası söz konusu olunca laf soylesem çıldırıyo babası da adam olsa bari .dengesini kaybettiğini çok üzüldüğünü söylüyo ama çok üzdü beni o çocuklara dua etsin zaten ne haliniz varsa görün dedim bidaha bana bişey sorma seninle ilgili hiç bir şey beni ilgilendirmiyor dedi.m ozman artık beni sevmiyor sen benle ilgilenmiyon diyo ilgilensem suç ilgilenmesem suç. Onun derdi babasıyla ilgili şeylere karismamam tek sorun bu. Bende o konu ilgilendirmyosa hiç bişey ilgilendrmiyo dedim. Ben umursamaz davranınca da işine kafasını veremiyomus tadı tuzu kalmamış Bi bana guveniyomustu hayatta herseyini kaybetmiş öyle diyo. Ben seni sevdiğim gibi kimseyi sevemm dyo.gorduk nasıl sevdiğini dedim. Babam zor durumda yanlışta yapmış olsa ona sırt dönemem anla artık o beni büyüttü diyo.bendr senin böyle düşündüğünü bildiği için sana guveniyo hep böyle yapyo zaten dedim. 

-Reklam-
+3 oy
(3,884 puan) tarafından

İster kızın ister kızmayın kusurada bakın siz bu sefer hakettiniz eşinizin babasına verdiği 1000 liraya bile takıldınız olay haline getirdiniz yıllarca üstelik sizden hiç kısmadıgı esirgemediği halde olay çıkarttınız en sonunda eşinizi kaybettiniz bravo bu sizin eseriniz gurur duyun ektiğinizi biçiyorsunuz benzetmekten kastınız fiziksel şiddet mi bilmiyorum inşallah değildir onu hiçkimse haketmez  

(18 puan) tarafından

Evet fiziksel  .Ya niye sürekli onun neye olduğu belirsiz borcuna kredi çekelim o ödeyecek olsa bile zaten yardımcı ediyo anlamıyorsunuz 

(3,884 puan) tarafından
+3

Fiziksel şiddet asla kabul edilemez bunun benim nezdimde affı yoktur sizin anlamadıgınız ne biliyor musunuz eğer zamanında eşinizin babasına verdiği 1000 3000 tlye laf söylemeyip karışmasaydınız olay çıkartmasaydınız eşiniz şuan sizi dinler o krediyi çekmezdi kısaca zamanında çenenizi kapasaydınız şuan sizin istediğiniz olur eşiniz arkanızda olurdu şiddet kısmı hariç en sonunda eşinizi bezdirdiğiniz için elini üstünüzden çekti bu sizin suçunuz

(18 puan) tarafından

Bu saatten sonra beni yok saysın her zaman yaptığı gibi ne hali varsa görsün düştü gözümden babacina kendini kullandirsin dursun keriz

+3 oy
(13,350 puan) tarafından

Valla sana bin defa dedikki seni mağdur etmiyorsa karışma para para para dşye dşye bu sonu kendin yazdın sana vuran adam müsfettesini aklamak için bile kayınbabana bileniyorsun ne diyelimki daha 

(18 puan) tarafından

Ona bilenme deil sebep o zaten 15 yıl öncenin lafını acıyo eşim olacağın yaptığını davunutmadim 

+1 oy
(30,548 puan) tarafından

Biz akıl verelim vermesine de sen uygulayacak mısın? Aylarca karışma dedik birbirine benzeyen onca postuna sonunun buraya varacağını söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Şu anda da gördüğün şiddete değilde kayınpederine onun sözlerine takılmamı hayretle okudum. Rabbim yardımcınız olsun benim yorumum yok 

(18 puan) tarafından

Şiddete takilmadigimo nerde n bildin cokk kırıldım postu iyi okusan sonunda görürdün zaten babasida oğlunun beni ezdigini tutmadığın biliyo ondan ağzını acabiliyo 

(30,548 puan) tarafından

Şiddet olayı postta sadece benzetti diye geçerken postun yarısının kayınpederinizin size ve ailenize söyledikleriyle dolu olmasından işin içine şiddet karıştığı için üzgünüm 

0 oy
(6,436 puan) tarafından

Niye sürekli ayni seyi paylaşıp duruyorsun 

(18 puan) tarafından

Sanane sen niye rahatsız oldun demekki kafama takıldı demi

(6,436 puan) tarafından

Ee bekle digerine cevap verirler veya verme geregi duymamislar sürekli ayni yazıları kopyala yapıştır yapmak sıkıcı değil mi 

(18 puan) tarafından

Yok deil çünkü çok üzgünüm q

0 oy
(404 puan) tarafından

Kusura bakma ama bu sonu kendin hazirladin sen canısı yeni taaaaaa biz burdan darlaniyorsak eşini düşünmek bile istemiyorum yani yilanin kuyruğuna basarsan illaki sokar

(18 puan) tarafından

Asıl yılan babasiymis 15 yıl onceyi başıma kaktı gerçi ikisde yılan bunların 

0 oy
(63 puan) tarafından

15 yıl öncenin mevzusu nerden çikmiş bu arada eşin adam değilmiş

(18 puan) tarafından

Eşimin babası dediki onun babası zor durumda olsa yardım etmeyecekmi dedi Eşimde babasının o duruma dusmeyeceni bilyo dedi. Babasida diyoki niye çarşıya gelmediydi diyo terbiyesiz 

0 oy
(2,054 puan) tarafından

esinde yani safligina doymasin . babasina diyemio daha bi kurus birc yaparsan artik gt bobregini sat da ode jigololukmu yapar napiosan yap diye. adam

babasina kole olmaya enayi yerine konmaya yasiyor resmen

(18 puan) tarafından

Aynen öyle keriz işte 

0 oy
(5,403 puan) tarafından

Artık gerçek olamayacağını düşünmeye başladım bu kadar takıntılı olunmaz ki. Herkes her postuna seni mahrum bırakmıyorsa karışma dedi ama sen 1 TL bile istese kayınbabana sinir olacak duruma geldin. Adamın babası işte atamıyor satamıyor ne yapsın. Benim abim babamın 25 yıl önce yaptığı 1000 dolar ve 80 Gr altın borcunu ödedi. Birde üstelik annemle babama ev aldı. Yani sen abiimle evli olsan demek kan çıkardı 😀

0 oy
(9,716 puan) tarafından

Unutma burunlarından getir

(18 puan) tarafından

Getircem zaten

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin ailesiyle yaşadığım finansal sorunlarda nasıl bir tutum sergilemeliyim?
Eşinizin ailesiyle yaşanan finansal anlaşmazlıklarda öncelikle eşinizle baş başa kalarak ortak bir bütçe ve harcama stratejisi belirlemelisiniz. Problemi babasına doğrudan yansıtmak yerine eşinizle aranızdaki sınırları netleştirmeniz, aile içi huzuru korumak adına atılacak en önemli adımdır. Finansal kararların evliliğin mahremiyetinde kalması gerektiğini eşinize sakin bir dille anlatmalı ve bu konuda ortak bir karar mekanizması oluşturmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşim ailemin geçmişteki durumlarını laf arasında kullandığında nasıl tepki vermeliyim?
Geçmişteki ekonomik zorlukların veya ailevi durumların bir tartışma malzemesi yapılmasına karşı net bir duruş sergilemek gerekir. Bu tür söylemler kişisel sınırlarınızın ihlalidir; dolayısıyla geçmişin bugünle ilgisi olmadığını, birbirinize saygı duymanın ilişkinin temeli olduğunu sakin ama kararlı bir şekilde ifade etmelisiniz. Tartışmaya girmek yerine, bu tarz rencide edici ifadelerin sizi kırdığını ve iletişimi tıkadığını belirtmek daha sağlıklı bir yöntemdir.
Eşimin ailesiyle olan ilişkisinde beni ezdiğini hissettiğimde ne yapabilirim?
Eşinizin sizi korumadığını veya ailesinin yanında küçük düşürdüğünü hissettiğinizde, kendinizi dışlanmış hissetmeniz son derece doğaldır. Bu durumu eşinizle sakin bir anınızda konuşarak, onun desteğinin sizin için neden bu kadar önemli olduğunu ve kendinizi nasıl hissettiğinizi 'ben' diliyle anlatın. Evliliğin bir takım olduğunu ve her iki tarafın da birbirinin arkasında durması gerektiğini vurgulayan açık bir iletişim kurmak, aradaki güven bağını onarmaya yardımcı olabilir.
Aile içi tartışmalarda saygı sınırını korumak için neler yapılabilir?
Aile içi tartışmalarda saygı sınırını korumak için tarafların birbirine yönelik aşağılayıcı veya suçlayıcı ifadelerden kaçınması şarttır. Tartışmanın seyri kişisel saldırıya dönüştüğünde, o an iletişimi keserek öfkeler yatışana kadar beklemek en etkili yöntemlerden biridir. Her iki tarafın da birbirinin sınırlarına saygı duyması, beklentilerini açıkça ifade etmesi ve özellikle büyüklerin evlilikteki sınırlarını doğru belirlemesi uzun vadede daha huzurlu bir ortam yaratacaktır.
Eşimin babasının evliliğimize olan müdahalesini nasıl engelleyebilirim?
Eşinizin babasının özel hayatınıza müdahale etmesini engellemenin tek yolu, eşinizle bu konuda bir 'biz' cephesi oluşturmaktır. Eşiniz, babasına sınır çizmediği sürece dış müdahaleler devam edecektir; bu nedenle eşinizin bu sınırları çizmesi için onu desteklemeli ve kendi evinizdeki kuralların sadece ikinize ait olduğunu vurgulamalısınız. Gerekiyorsa bu durumun evliliğinize verdiği zararı somut örneklerle eşinize anlatarak, birlikte daha korumacı bir tavır sergilemeniz gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 281 göst.
0 oy
19 cevap 720 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Gurmeanne (769 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 538 göst.
9 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Bayanmerakli (1,539 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 726 göst.

Kategoriler