3,5 yaşındaki kızımı devlet anaokuluna alırlar mı?

0 oy
285 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (311 puan) tarafından

Kızlar selam devlet okullarının anaokulu kaç yaşından itibaren alıyorlar? Ve dönem ortası alırlar mı bu konuda bilgisi olan yazabilir mi? Kızım şuan 3 buçuk yaşında ağustos ayında 4 yaşına girecek kızımı alırlar mı? Bilgisi olan lütfen yazabilir mi ona göre gidip görüşeyim okulla 

12 Cevaplar

0 oy
(2,170 puan) tarafından

donem ortasi almazlar zannetmiyorum. 48 ay ve uzerini aliyorlar. ama yeni uygulama vikmis sanirim 36 ay kabul eden devlet anaokullarifa varmis . ama her anaokulu kabul etmiyor.48 yaşta kesin almak zorunda. ben hamile kaldigimi testte pozitif gordugum andan beri yana yakila 48 ay olmasini bekliyorum. haziran da 48 ay olacak vok sukur . zaten kayit zamani temmuz . hemen kaydettiricrm okula

normalde eylul ayinda 48 aylik olmasi gerek ki alsinlar . eylulde 47 ay bile olsa kabil edilmez.gerci insiyatif kullanan okul yonetimleride var

-Reklam-
0 oy
(1,308 puan) tarafından

Bizde Kasım'da 4 olucaz 2022 Kasım doğumlu oğlum bu sene küçük ama seneye alirlar

0 oy
(5,166 puan) tarafından

Biz geçen sene yazın e devlette adı çıkmıştı kızımın 4 yaşındaydı okulla görüştüm eğer 5 yaş az olursa 4 leri de alacağız demiştiler o zaman sonra 4 yaş açılmış 

0 oy
(1,308 puan) tarafından

Bence okula gidip görüşmeniz daha verimli olur alabilirler bazı okullar 3 sınıf 4/5/6 yas için belki alır siz mudurle konusun

0 oy
(19,308 puan) tarafından

Ağustosta girecekse yaşina eylülde alirlar işte anaokuluna. Şimdi yaşi dolmuş olsaydı alabilirlerdi. Okulda yer varsa ara dönemde aliyorlar. 

0 oy
(4,917 puan) tarafından

Şu an bizim okulumuz 3 yaştan itibaren alıyor. Bizim burada sömestrdan sonra başlayan çocuklar oldu. 3 yaşa alırlar, bi konuşun. 

0 oy
(13,321 puan) tarafından

Bende bunu merak ediyordum kız çok sağol valla. Kızım şuan 3 yaşında seneye martta yani dönem ortasında 4 olacak o zaman alırlar mı merak etmiştim

0 oy
(14,384 puan) tarafından

Dönem ortasında hiç okula gitmemiş bir çocuğu almazlar. Benim oğlum şuan tam 4 yaşında versem yapar 4 yaş sınıfında ama diğerleri alıştı herşeye bu defa oğlum geride kalır üzülür. Yeni dönem de vericem inşallah 4 yaşa

0 oy
(311 puan) tarafından

Kızlar benim durumunda olup dönem ortası çocuğunu yazdıran var mı devlet anaokulunda 

0 oy
(63 puan) tarafından

4 yaşından itibaren alıyorlar. 4 yaş mecburi değil isteğe bağlı ben göndermeyi tercih ettim seneye tekrar anaokuluna göndereceğim

0 oy
(3,855 puan) tarafından

Ben kızımı bu sene sömestr dan sonra okula yazdırdım 

0 oy
(7,988 puan) tarafından

4.5 yaşında alıyorlar canm sen genede çevrendeki okula sor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet anaokullarında kayıt yaş sınırı kaçtır?
Devlet anaokullarına kayıt yaptırabilmek için çocuğun eylül ayı sonu itibarıyla 36 ayını tamamlamış ve 69 ayını doldurmamış olması gerekir. 36-68 aylık çocuklar okul öncesi eğitime dahil edilebilirken, 69 ay ve üzeri çocuklar ilkokula başlamak zorundadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Devlet okullarında dönem ortasında anaokulu kaydı yapılır mı?
Devlet anaokullarında dönem ortasında kayıt yapılması, okulun kontenjan durumuna bağlı olarak mümkündür. Eğer okulun sınıflarında boş yer varsa, okul yönetimi ile görüşerek çocuğunuzun kaydını dönem ortasında yaptırabilirsiniz; ancak kontenjan doluysa kayıt talebiniz kabul edilmeyebilir.
3,5 yaşındaki bir çocuk devlet anaokuluna yazdırılabilir mi?
Çocuğunuz 3,5 yaşındaysa ve okulun başladığı eylül ayı itibarıyla 36 ayını doldurmuşsa devlet anaokullarına başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak 4 yaş grubu öncelikli olarak değerlendirilebilir, bu nedenle okulun boş kontenjanı olup olmadığını okul idaresinden sorgulamanız en doğru yöntem olacaktır.
Anaokulu kayıtları için hangi belgeler gereklidir?
Anaokulu kayıt işlemleri için genellikle velinin okul idaresine şahsen başvurması, başvuru formu, öğrencinin kimlik fotokopisi ve okulun belirlediği diğer başvuru belgelerini tamamlaması gerekir. Kayıt süreci okulun fiziki kapasitesine göre değişiklik gösterdiğinden, öncelikle bölgenizdeki okul müdürlüğü ile görüşmeniz tavsiye edilir.
Devlet okullarında anaokulu kontenjanları nasıl belirlenir?
Devlet okullarında anaokulu kontenjanları, sınıf kapasitesine ve öğretmen sayısına göre okul yönetimi tarafından belirlenir. Genellikle ön kayıt dönemlerinde çocukların yaşına göre bir sıralama yapılır, ancak dönem içinde ayrılan öğrenciler olursa boşalan kontenjanlara yeni alımlar yapılabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 165 göst.
3 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Yrn33 (368 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 510 göst.
6 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Oglumveben (3,520 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 294 göst.
29 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ozgen (2,272 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 294 göst.
15 Eylül 2021 Diğer kategorisinde 6929 (859 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,143 soru

24,628,052 cevap