3 yaşındaki çocuğumla oyun oynarken kısa mola verdim, hatalı mıyım?

0 oy
191 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (125 puan) tarafından

ben ailemle beraber yaşıyorum üç yaşında bir oğlum var sabah iki 3 saat onunla oyun oynadım başbaşa sonra annem uyandı yanımıza geldi annem gelince oğlum annemle oynamak istedi ben de o arada spor yapayım dedim bir 10 dakika video açtım yanlarına spor yaparken oğlum oyuncakları fırlattı annem de sinirlendi bana dedi ki sen niye çocukla oynamıyorsun yeter artık niye ilgilenmiyorsun bu çocukla burada kim haklı

5 Cevaplar

0 oy
(2,518 puan) tarafından

Takılacak bir konu değil bu, boşanmış olmanın bu durumla alakası yok, insanız neticede sinirlenebiliyoruz. Takma kafana . Haklı ya da haksız yok burda. Birazcık alınganlık var sanki 

-Reklam-
0 oy
(13,699 puan) tarafından

durumundan ötürü alıngansın

çocukların atma huyu olur, e yaşlıların da çocuklara tahammülü sanıldığından daha az. 

haklı veya haksız kimse yok

0 oy
(6,479 puan) tarafından

Haklı haksız Yok çünkü ortada bir sorun yok arada olur böyle şeyler 

0 oy
(19,785 puan) tarafından

Boşanma ile konunun alakası yok annem şu an benim kuzular ile ilgileniyor benim evimde o da arada yeter çocukla ilgilen der bana bunalıyorlar normal bu 

0 oy
(1,270 puan) tarafından

Ay ne sporu 3 yasinda cocugun varmis ne guzel onunla sabahtan aksama ilgilensen pertin cikar zaten biz de bilirdik sporu yapmayi 

(5,229 puan) tarafından

İyide çocuğu olanlar Spor yapamaz mı

Yada çocuğu olanların özel ilgiye ne bilim bakıma kendine bakmasına ihtiyacı yok mu

Yorumun güzel başlamış ama sonu gerçekten hem bir bayana karşı kırıcı 

Hemde saçma olmuş 

Anne kız yada anneanne torun arasında bunlar gayet normaldir 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 yaşındaki çocuğumla oyun oynarken kendi vaktimi nasıl ayırabilirim?
3 yaşındaki çocuğunuzla kaliteli vakit geçirdikten sonra kişisel alanınıza zaman ayırmanız oldukça doğaldır. Günde 2-3 saat kesintisiz oyun oynamak yeterli bir süredir. Kendi ihtiyaçlarınıza 10-15 dakika ayırırken çocuğunuzu güvenli bir oyun alanına yönlendirmek veya kısa süreliğine ilgisini başka bir aktiviteye çekmek, hem sizin ruh sağlığınız hem de çocuğun sınırları öğrenmesi için gereklidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk aile büyükleriyleyken oyun oynamayı bırakmak doğru mu?
Çocuk aile büyükleriyle vakit geçirmeye başladığında sizin o anki oyun döngüsünden çıkmanız, çocuğun farklı sosyal etkileşimler geliştirmesine yardımcı olur. Bu durum ihmal değil, aksine çocuğun başka yetişkinlerle bağ kurmasını sağlayan sağlıklı bir geçiş sürecidir. Önemli olan çocuğun güvende hissetmesi ve sizin gün içerisinde onunla birebir kaliteli oyun süresi geçirmiş olmanızdır.
Üç yaşındaki çocuk neden oyuncaklarını fırlatır ve nasıl davranılmalı?
Üç yaşındaki çocuklar, duygularını ifade edemediklerinde veya istedikleri dikkati hemen alamadıklarında oyuncak fırlatma gibi tepkiler verebilirler. Bu davranışa karşı sakin kalmak, doğrudan bağırmak yerine çocuğun duygusunu anladığınızı belirtmek en doğrusudur. Sakince yanına gelip, 'Oyuncaklar fırlatılmak için değil, oynamak içindir, sinirlendiğini anlıyorum' diyerek sınırlarınızı net bir şekilde çizmeniz etkili olacaktır.
Aile büyükleriyle çocuk yetiştirirken yaşanan fikir ayrılıkları nasıl çözülür?
Aile büyükleriyle aynı evde yaşarken çocuk yetiştirme konusunda yaşanan fikir ayrılıklarını çözmek için özel bir zamanda konuşmak en sağlıklısıdır. Çocuk yanınızdayken tartışmak yerine, sakin bir anı bekleyin ve kendi ebeveynlik yöntemlerinizi nazikçe açıklayın. Kendi kişisel alanınıza ayırdığınız 10 dakikalık spor süresinin, çocuğa daha enerjik ve mutlu bir ebeveyn olarak dönmenize yardımcı olduğunu vurgulamanız karşılıklı anlayışı artırabilir.
Çocukla ilgilenme konusunda aile büyüklerinden gelen eleştirilerle nasıl başa çıkarım?
Ebeveynlik konusunda gelen eleştirilere karşı kendi sınırlarınızı korumak çocuğunuzun gelişimi için kritiktir. Eleştirilere karşı savunmaya geçmek yerine, gün içinde çocuğunuzla yaptığınız aktiviteleri hatırlatmak ve kendi kişisel alanınızın neden önemli olduğunu paylaşmak yeterlidir. Kendinize ayırdığınız kısa molaların, çocuğunuzla olan bağınızı güçlendirdiğini ve sizi daha sabırlı bir ebeveyne dönüştürdüğünü ifade ederek kendinizi net bir şekilde ortaya koyabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 160 göst.
+2 oy
5 cevap 432 göst.
0 oy
2 cevap 183 göst.

Kategoriler

1,508,417 soru

24,618,345 cevap

364,465 kullanıcı

...