Tatilim adet dönemime denk geliyor, geciktirici kullanabilir miyim?

0 oy
117 göst.
Diğer kategorisinde (1,503 puan) tarafından

Kızlar kurbandan önce tatil planımız var. Bir haftalık. Evlendik 5 sene oldu hiç gitmedik. O da nasıl denk geldiyse adet zamanıma denk geliyor. Geciktirici kullanan var mı nasıl oluyor doktora mı gitmem gerekiyor. Bir de emzirirken kullanan var mı acaba bebeğim küçük değil o zamana 19 aylık oluyor 

4 Cevaplar

0 oy
(2,676 puan) tarafından

Ben bekarken yıllar önce kullanmıştım tatile gideceğim diye. Eczaneden aldım ama bir kaç gün önceden kullanmaya başlamıştım galiba net hatırlıyorum ama ise yarıyor 

(1,503 puan) tarafından

Tamam canım teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
(13,701 puan) tarafından

ben 1 kaşık tarçın yemiştim 1 hafta gecikmişti😂 

(1,503 puan) tarafından

Kız tarçın o kadar etkili mii

(13,701 puan) tarafından

valla o zaman internetten okuyup denemiştim 

(5,763 puan) tarafından

İlk defa duyuyorum bunu🤔 Bildiğimiz toz tarçın mı, deneyeyim olmadı 😅 

0 oy
(6,023 puan) tarafından

Eczaneden.direk alınıyor, adetimden 4 5 gun once kullanmaya baslamistim, birakinca bikac gun icinde oluyorsun

(1,503 puan) tarafından

Ne kadar süre kullanalıyor peki 

(6,023 puan) tarafından

10 gunu gecmemek lazim galiba yanlis bilmiyorsam. Ne zaman adetin gelsin istersen hapi birakip bekliyorsun adetin gelmesini

(1,503 puan) tarafından

Hmm tamamdır çok teşekkür ederim 

0 oy
(439 puan) tarafından

Ben düğünüme 1 hafta kala kullanmaya başladım günde 2 veya 3 defa içiliyor eczacı bana bıraktıktan 4 gün sonra falan adet olursun dedi içmediğim ilk gün adet oldummm  emzirmeyi bilememmm

(1,503 puan) tarafından

Tamam canım teşekkür ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet geciktirici ilaçlar nasıl kullanılır ve ne zaman başlanmalıdır?
Adet geciktirici ilaçların etkili olabilmesi için beklenen adet tarihinden genellikle 3 ila 4 gün önce günde 2 veya 3 kez olacak şekilde doktorunuzun önerdiği dozda kullanmaya başlanması gerekir. İlacı kullanmayı bıraktıktan sonra ise genellikle 2 ile 3 gün içerisinde adet kanaması gerçekleşir. Bu süreçte düzenli doz alımı, ilacın etkinliğini koruması açısından kritik öneme sahiptir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emzirirken adet geciktirici kullanmak güvenli midir?
Emzirme döneminde adet geciktirici hormon içerikli ilaçların kullanımı genellikle önerilmemektedir çünkü bu ilaçlar anne sütüne geçebilir ve bebeğin hormonal dengesini etkileyebilir. 19 aylık bir bebeğiniz olsa dahi, süt verimini ve içeriğini riske atmamak için herhangi bir hormonal takviye kullanmadan önce mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışmalısınız.
Adet geciktirici kullanmadan önce doktora gitmek gerekir mi?
Evet, adet geciktirici ilaçlar hormon bazlı oldukları için kullanmadan önce mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına muayene olmanız gerekir. Doktorunuz, sizin kişisel sağlık geçmişinizi, mevcut ilaç kullanımınızı ve emzirme durumunuzu değerlendirerek vücudunuza uygun olup olmadığına karar verir ve en güvenli kullanım yöntemini size reçete eder.
Adet geciktirici ilaçların yan etkileri nelerdir?
Adet geciktirici ilaçlar bazı kişilerde şişkinlik, göğüslerde hassasiyet, mide bulantısı, baş ağrısı ve ruh halinde dalgalanmalar gibi yan etkilere neden olabilir. Ayrıca bazı kadınlarda ilacı bıraktıktan sonra adet döngüsünde kısa süreli düzensizlikler görülebilir. Eğer şiddetli karın ağrısı veya olağandışı bir belirti hissederseniz kullanımı hemen bırakıp bir hekime başvurmalısınız.
Adet geciktirici kullanmak uzun vadeli kısırlık yapar mı?
Adet geciktirici ilaçların tek seferlik veya kısa süreli kullanımı uzun vadede kısırlığa veya doğurganlık sorunlarına yol açmaz. Bu ilaçlar sadece o ayki adet döngüsünü geçici olarak ertelemek amacıyla tasarlanmıştır ve ilaç bırakıldığında vücut kendi doğal döngüsüne geri döner. Ancak bu tür ilaçların sürekli ve bilinçsizce kullanılması hormon dengesini bozabileceği için sadece zorunlu durumlarda tercih edilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 180 göst.
0 oy
3 cevap 225 göst.
30 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Dyyg (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 123 göst.
21 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hicrannn (2,380 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 397 göst.

Kategoriler

1,508,490 soru

24,619,253 cevap

364,521 kullanıcı

...