11 aylık bebeğime başkalarının kızmasıyla nasıl baş ederim?

0 oy
839 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (369 puan) tarafından

Kızlar 11 aylık bebeğime halası uyusun diye ayağında sallarken bagırıp kızıyordu eltim de bazen kızar gibi yapıyor bebegım mesela eltımın çocuğuna vurdu deyince bir tane vururum diyor bende yeri gelince kızıyorum ona böyle kızılmasına çok üzülüyorum dün kızdım baya ağladı artık kimse kızsın istemiyorum bunu nasıl söylerim insanları kırmadan eltimin çocuğu da ona tokat attı vurdu defalarca sesini çıkarmadı son vurduğunda ben baya kızdım o günden sonra annesi de çocuğuna kızdı o gün yine tokat attı kocası kızdı çocuğuna bu sefer bi şey yapmıyor oyuncağını aldı dedi eltim bir de oyuncağını alıp ona vuruyor emziğini fırlatıyor ama kardeşine asla böyle şeyler yapmıyor halası da iyi biri bizi her fırsatta korur laf getirtmez ama böyle yapınca üzülüyorum her hafta görürüz sert çıkışmak istemiyorum görümce gelin fibi  değiliz 

15 Cevaplar

+9 oy
(8,043 puan) tarafından

Boşver canım sen kimsenin kalbini kırma,sert çıkma çocuğunada stres topu gibi gelen vursun giden vursun. Elalem çocuğundan daha önemli boşver 

(544 puan) tarafından
+1

Ne kadar sakat bir zihniyet sen kimsenin görümcesi eltisi bilmem nesi olarak dünyaya gelmedin ama çocuk senin çocuğun ve istesen de istemesen de kalıcı olarak annesin herkesten önce çocuğunun hakkı ve hesabı sorulacak görümcen ayağında sallarken bağırıyorsa al abi ayağında kendini salla o anda bir şey yaptırıyorlarsa bırak o işi başkaları yapsın sen kendi çocuğuna kendini ilgilen kırmak zorunda değilsin ama bağırttırmak zorunda da değilsin o zaman o konuma getirmeyeceksin çocuğunu herkese pollyan olup çocuğunuzun celladı olmayın ya

(369 puan) tarafından

Herkese pollyana olduğum yok ne diyeyim mesela ver çocuğumu yamuam nasıl bagırırsın mı halası ya hani o da düsmnı değil etliye desen tamam da

(2,055 puan) tarafından
+1

Halası olması senin çocuğuna bu minicik haliyle kizacagi uyusun diye bagiracagi anlamına geliyor canım evet sen haklısın insanlar burda sana nasıl engel olacağını anlatmaya çalışıyor sen hala kirmadan üzmeden diyorsun kusura bakma da ozaman bize niye bunu soruyorsun ki biz ne dersek diyelim sen yine halası yengesi diyeceksin o yüzden boşver gelen vursun giden vursun herkes bagirsin sende köşede için içini yiye yiye otur

(4,647 puan) tarafından

Sayın yazarlar hepinizi tebrik ederim sakince tane tane açıkladıgınız için👏👏👏

(2,740 puan) tarafından

Siz bu kafayla o çocuğu daha çok ezdirirsiniz. Biraz büyüynce vurmalarına da müsade edersiniz 

-Reklam-
+4 oy
tarafından

Geçen komşumun kızı 13 aylık kızımın kolundan sıktı diye kolunu öyle bir kavradım ki tuttum fırlattım . Çok pişman oldum çünkü karşıda ki de 6 yaşında bir çocuktu. Defalarca kez uyardım en son canıma tak etti. O gün bugündür o kızı evime de almiyorum yaklaştırmıyorumda. Ne demek gelin görümce gibi değiliz . Bal gibi de sen gelinsin oda görümce. Aptallar topluluğusunuz. Daha 11 aylık bir çocuğa sahip çıkamıyorsun. Başkasının çocuğu senin çocuğundan daha kıymetliyse kıymet gösterecek kişilere ver çocuğunu . 

(20,326 puan) tarafından

Bugün yorumların sen eşittir ben. 

tarafından
+1

Hocam ❤️ biz genel olarak yorumlarda aynı kafa yapısındayız diye düşünüyorum 😁 bazen senin yorumunu görüyorum cevap bile yazmıyorum posta 

(20,326 puan) tarafından

😘❤️

(369 puan) tarafından

Size bu çocuk fırlatmanız da başarılar dilerim Allah yakınlarınıza kolaylık versin bende aynı şeyi yazdım güzellikle söyledim en sonunda kızdım annesi de sesini etti zaten yazdım annesi de tepki koyup çocuk bir daha yapmayınca üstelemedim yargılayacagınza fikir verin

(20,326 puan) tarafından

Sen çocuğunu koruyor olduğuna inanıyor musun peki cidden bu bir kez yaşanmamış sıklıkla yaşanmış ve seninki çocuk değil el kadar bebek daha bu çemkirmeler evladına zulmedene olmalı normalde çok iyi insanlar gibi bir paravan ile saklamamalısınız öfkenizi evladımın kirpiği yere düşse yeri yerinden oynatırım ben herkes bunu bilir ona göre davranır. Ben doğurdum ben büyütüyorum benim canımın yongası canı acıyacak güzellik ile uyaracağım da yok annesi babası iyiymiş de bir de kendin de kızıyorsun oh maşallah stres topu olmuş sabi aranızda bir o bir o

+2 oy
(4,881 puan) tarafından

Halası kızarken alacaksın ayağından, ben bu çocuğu sen kız diue doğurmadım, bir daha dokunma çocuğuma diyeceksin sert bir dille. İnsan çocuğunu nasıl savunacam diye sorar mı Allah aşkına 

+2 oy
(27,847 puan) tarafından

11 ay daha minicik yaa nasıl kızıla bilirki . O ne anliyor kizmaktan. 

+2 oy
(4,647 puan) tarafından

Onları sakın kırmayın sizde çocuğunuza 3 5 tane patlatın nasıl sinirlendirirmiş görümceniz ile eltinizi nede olsa onlar çocugunuzdan daha önemli çocuk ne ki yeniden yapılır yeniden doğurulur ama elti görümce asla bulunmaz bravo böyle devam edin

+2 oy
(777 puan) tarafından

Değil eltim görümcem eşim annem babam bile olmaz ama oldu ki ses yükseltti hayırdır birader derim yani çocuğum kimseden önemli değil asla ben eşime çocuğa kızdı veya ilgi istediği anda göstermedi diye günlerce küs kalırım ya da hırsımı alırım kimse benim çocuğuma ben davranmıyorsam öyle davranamaz ama benim mizacım sert tabi sen güzel bir dille uyarabilirsin kaldı ki 11 aylık çocuk ne anlayacak he iyi Allah ım …

(369 puan) tarafından

Ben kızdım ağladı vicdanım sızladı nidaya kızmadım diye alttan mesaj verdim 

+2 oy
(1,211 puan) tarafından

Çoçugun annesi sensin onlar değil ki 

Hala elti coçuğuna bağıramaz

+2 oy
(1,070 puan) tarafından

Ben insanlara bu cesareti nasıl verdiğinize şuan inanamıyorum. Babasıyla papaz oluyorum yeri geliyor ki adam babası. Çocuğumun yanında bişey demiyorum evde 2 başlılık olmasın diye ama sonra hırsımı çıkarıyorum.  Bakın babasından bahsediyorum.. siz ablam gibi görümcem diyosunuz. Kimse çocuğuma kızamaz. Kimse. Yanlış mı yaptı anne babası var. Ki 11 aylık bebek neyi yanlış yapcak.  Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum 

+1 oy
(4,632 puan) tarafından

Kusura bakma da benim de sana çakasın geldi. Nasıl olsa Allahtan korkarsın ya (!) ne saçma düşğnvelerin var ya. 11 ayyy . Gerçekler bazılarına annelik yüklenmiyor. Çok bunalıp senin bağırmanı bi nebze yanlış da olsa anlarım ama bir başkası ?? Görüşmeyi ver. Bizde severiz akrabalarımızı ama biri birşey dese ayağımı keserim o evden. Madem çocuğum anlamıypr ki haklı yavrum 11 aylık,anlayana kadar görüşmeyelim derim herkese. Siz de sıkıntıya girmeyğn ben de 🫢

(4,647 puan) tarafından
+1

👏👏👏👏👏👏

0 oy
(2,603 puan) tarafından

herkes kendi cocuguna laf soylesin . bir sorun oldumu bana soyle ben mudahale ederi

d e

0 oy
(812 puan) tarafından

Kırmadan değil kırarak soyleyeceksin 

Soyleyeceksinki haddini bilsinler 

Sen onların evlatlarına böyle davraniyor musun??

0 oy
(9,951 puan) tarafından

İnsanların kırılması benim umrumda bile olmaz benim çocuğuma benden ve babasından başka kimse bağırmaz sesini yükselemez...

Ben zaten yapmıyorum biri yapsa direk soylerim.umrumda olmaz 

0 oy
(6,242 puan) tarafından

Daha yaşını bile doldurmamış. Kızmaktan anlamaz ki, yazık bebişe.

Yalnız, kızma derken nasıl bir kızma tam anlamadım. Böyle şakasına yapılan, tatlı kızmazlar olur, böyle ise  ve sen mi abartıyorsun?

Yoksa bayağı büyük bir çocuğa kızma şeklinde mi? Eğer ikinci ise, tepkini koy, ne anlasın ufacık çocuk. 

0 oy
(1,648 puan) tarafından

Oyle olunca ayy cocuguma oyle kizmayin benim zoruma gider derim diyorumda benim cocugum kimsenin oyuncahi degil ne kadar iyi olursa olsun osterse melek gibi olsun ama benim cocuguma kizamaz benim cocugumun bi hatasi varsa ben ilgilenirim ben nasil bi baskasinin cocuguna kizma hakkim yoksa kendimde o hakki gormuyosam kimse benim cocugumda o hakki goremez

0 oy
(405 puan) tarafından

bende ilk baslarda birsey demiyordum arkadaslarlaru kuzenleri falan kendi aralarinda hallederler baktim buyukler de ayni sekilde hala yenge falan kendi cocugu vurdugu zamn kizima gulup geviyor benimki birsey yaptiginda kizima kiziyor bende artik sakin olmadim kizlarim uysal oynarlar ama dovmezler artik bende tepkimi koyuyorum kimse kizlarima tek kelime edemez abartiyorsum falan diyorlar tamam ben birsey demiyorum siz kizin cocugunuza diyorum susuyoar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

11 aylık bebeğime başkalarının kızmasıyla nasıl baş edebilirim?
11 aylık bebeğinize başkalarının kızması durumunda en etkili yol, sınırlarınızı net ama sakin bir dille çizmektir. Öncelikle bu kişilerin yanındayken bebeğinizin yanında durarak onu koruduğunuzu hissettirin ve 'Bebeğim henüz çok küçük, bu yaşta komutları anlayamaz, lütfen ona karşı daha sabırlı olalım' şeklinde nazik bir uyarıda bulunun. Bebeğinizin güvenliğini savunurken duygularınızı kontrol altında tutmak, aile içindeki gerilimi azaltırken çocuğunuzun huzurunu sağlamanıza yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile bireyleri bebeğime kızdığında onları kırmadan nasıl uyarabilirim?
Aile bireylerini kırmadan uyarmak için 'sen' dili yerine 'ben' dilini kullanmak oldukça önemlidir. 'Siz ona kızınca üzülüyorum' yerine 'Bebeğim bağırılınca çok korkuyor ve kendini güvende hissetmiyor, onun duygusal gelişimi için lütfen yanında daha yumuşak bir ton kullanalım' diyerek konuyu bebeğinizin ihtiyacına odaklayabilirsiniz. Bu yaklaşım, karşınızdaki kişinin savunmaya geçmesini engeller ve ortak bir paydada buluşmanızı sağlar.
11 aylık bebek başkalarının sert tepkilerinden etkilenir mi?
Evet, 11 aylık bebekler başkalarının sert tepkilerinden, bağırılmasından veya olumsuz ses tonlarından ciddi şekilde etkilenirler. Bu yaştaki bebekler duygusal ipuçlarına karşı çok hassastır; yüksek ses ve öfke dolu bir ortam, bebekte stres, huzursuzluk ve güvensizlik hissi yaratabilir. Bebeklerin henüz empati kurma veya durumu mantıksal olarak kavrama yetileri gelişmediği için, bu tür tepkiler onlarda sadece korku ve kaygı oluşturur.
Başkaları bebeğime sert davrandığında nasıl tepki vermeliyim?
Başkaları bebeğinize sert davrandığında, hemen o an bebeğinizi kucağınıza alıp oradan uzaklaşmak veya ortamın havasını değiştirmek en sağlıklı tepkidir. Tepkinizi anında, kısa bir 'Lütfen ona bağırmayalım' cümlesiyle belli edin. Eğer tartışma ortamı devam ederse, bebeğinizin strese girmemesi için ortamdan ayrılmak en iyi koruma kalkanıdır. Daha sonra, uygun bir zamanda aile bireyleriyle birebir konuşarak bu konudaki tutumunuzu net bir şekilde ifade edebilirsiniz.
Çevremdekilerin bebeğime kızmasını engellemek için ne yapmalıyım?
Çevrenizdekilerin bebeğinize kızmasını engellemek için tutarlılık ve net kurallar belirlemek gerekir. Öncelikle eşinizle aynı fikirde olun ve bebeğinize kimsenin bağırmasına izin vermeyeceğinizi aile toplantılarında veya özel konuşmalarda kararlı bir dille belirtin. Bebeğinizin henüz kuralları anlamayacak yaşta olduğunu vurgulayın ve onlardan beklentinizi, 'Biz bebeğimizle iletişim kurarken bağırmayı tercih etmiyoruz, sizden de benzer bir yaklaşım bekliyoruz' diyerek açıkça dile getirin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 628 göst.
0 oy
2 cevap 284 göst.
0 oy
3 cevap 999 göst.
0 oy
3 cevap 1,290 göst.
15 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,588 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,233 soru

24,694,363 cevap

368,543 kullanıcı

...