3 yaş sendromuyla nasıl başa çıkarım?

0 oy
490 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (10,940 puan) tarafından

2 yaş sendromu diye duyduk ettik ama 3ten kimse bahsetmemişti ya🤦🏼‍♀️

2-3 aydır başladı artık zirvede. 

sürekli ağlıyor, her şeye ağlıyor, trip atıyor,yerlere yatıyor.

tamam onu da anlıyorum, bireysellik başlıyor ben, ben, ben kafasında ama ben huni takacam az kaldı. 

bugün 1 saat boyunca parka gidelim diye dil döktüm. hayır gitmeyecem diyor. hava da çok güzeldi, sonra hava bozdu, hadi diyor kaykaya gidelim 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

üstünü giydirirken strese giriyorum, resmen savaş veriyoruz. 

hadi ağlamasını falan geçtim, hiçbir şey yemiyor. 

bugün kahvaltısını güzel yaptı yalan yok ama bir daha yok yemedi bir şey,azıcık simit yedi öğlen 12 gibi. akşam 6ya kadar hiçbir şey yemedi. normalde 1 ara öğünü olurdu.

yemeği hazırladım yok yemicem, istemiyorum,ağlıyor falan tamam yeme hadi git o zaman dedim sinirle🤦🏼‍♀️ oturdu tabağının hepsini bitirdi. resmen dalga geçiyor benimle😂😂😂 

31 Cevaplar

0 oy
önce (1,820 puan) tarafından

Bence çocuk ya anneden yada babadan birinden illa cekinmeli yoksa bas gelinmiyor sipalara benim kızım 4 buçuk yaşında biseye hayır dediğimde çok bağırıyordu benden korkmuyordu bende tamam o zaman babanı arayimda eve gidelim seni doktora götürsün diyorsun o şekilde  tamam arama anne yapacam derdi kocam da serttor benim vurmaz ama kızar sürekli ondan cekiniyo o şekilde ağlama krizleri muz bitti şimdi benden de cekiniyo eskiden anneler bı bakış atardı çocuk olarak biz anlardik ya o nün hayır olduğunu bende şimdi sınırlı baksam onun iyi bişey olmadığını anlıyor gözlerimden sınırlı olunca ona göre hareket ediyor akillandi maşallah 😄

önce (10,940 puan) tarafından

doktordan korkutmak istemiyorum. 

ama evet birinden çekinmeli. bizde de babası eğer kızarsa çok bozuluyor, beni sallamıyor hiç😂 

-Reklam-
0 oy
önce (27,912 puan) tarafından

Ne kim demiş hiç kimse bahsetmedi diye

Kötü günler geride kaldı şimdi sıra daha kötü günlerde tarzı bir şey bu. Level tamamlayınca seviniyorsun ödül olarak daha zor bir level geliyor sadece sabretmeyi öğreniyorsun 

😂😂 ödül olarak daha çok sabırlı olmayı öğrenmek 😅 canım feda ona ama çözüm bulamamak derdini çözemiyor olmak üzüyor 

önce (27,912 puan) tarafından

Dertleri de dert değil ki anam geçen yolda kek yerken kavga ettik biz bizimki ile parkta oynadı elleri pis ben tuttum diye kekimi yedin diye ağladı suçumda sadece elimde tutup yavaş yavaş ona yedirmek 

dün bütün gün ağladı. 

kaynanamlardayız, kahvaltı yaptık bebeği de mutfaktaydı. işimiz bitti salona geçiyoruz bebeği orda kalmış salona götürüyorum, getirmeee diye bağırdı ikiletmeden geri mutfağa götürdüm aldığım yere koydum. yarım saat ağladı yerlere attı kendini

0 oy
önce (177 puan) tarafından

Bacimmm bacimmm 4 yas hepsinden binbeter geçmiş olsun 

hiç düzelmiyor mu ya😅 

önce (177 puan) tarafından

Yavrum ben Master yaptım Bir de 2 yaş sendromunda biri 4 yaş sendromunda 😂

0 oy
önce (458 puan) tarafından

Kesinlikle 3 yaş berbat ben neler çekiyorum ya 

görümcem psikolojik danışman, 1-3-5 uysal 2-4-6 daha sert geçer diyordu. 3.uysal hali de buymuş yani😂😂 

önce (458 puan) tarafından

Yok abi bence yanlış tekrar araştırılması gerekiyor :D canımı okuyor canımı 

0 oy
önce (666 puan) tarafından

Demekki aksini yapınca hoşuna gidiyor miniğin😁😘

değişik bir kızım var

0 oy
önce (98 puan) tarafından

Okurken kendi kızı o gördüm dün yatırıcaktım bana yatırsın dedi bende dedim baba yorgun. 10 dk agladı sonra sana küstüm konuşmuyıcam sonra eşim geldi onu aldı sonra konuştu. Büyümüşete küçülmüş sanki 

aşırı trip yiyorum ben kızımdan😂 eşim bana diyor ki gör bak senden neler çektim kjzım da sana yapıyor beni anlıyor musun diyor 😅 

0 oy
önce (164,545 puan) tarafından

sana bi sır verimmi 4 yasi gordugunde 3te ne varmiski diyceksin😱

😭😭 inadı azıcık azalsa razıyım ben ya

önce (164,545 puan) tarafından

ohooo ne azalmasi gittikce cogalicak 

0 oy
önce (511 puan) tarafından

Ay deme üç ay kaldı tam hanım abla reis gibi yemek düzeni yok uyku yok hep sinirli ben diyorum üç olunca geçer sırf yemek yesin diye sofrayı yere koyuyorum rahat etsin herkes aynı anda sofraya geliyor dikkat dağılmasın birde çiş var onu asla kabul etmiyor bez takcam diyo herşeyi söyleyebiliyor ama onu istemiyor 

3.5 civarı değişiyormuş genelde

0 oy
önce (4,310 puan) tarafından

Bende 2 yaşı atlattım kabus gibiydi.şimdi 3 yaş çocuğum ağırabiye döndü.kardeşi var ondanmı bilmiyorum ama o eski halinden eser kalmadı.sadece kafası estimi benden habersiz evden çıkıp babaannesine gider.aynı avludayız ben balkondan takip ediyorum öyle.

Birde 1 yaş bebem var.oda abisini aratmıyor.sinirlenince başını yere vuruyor kendini tokatlıyor.istediği olmayınca küser hemen.bu aralarda abisini kıskanmaya başladı.abisini öpünce kendisine yanacağı yaklaştırır öpmem için.abisiyle sarılmamız bile izin vermez.inşallah düzelirde böyle kalmaz 

sende biri biterken biri başlıyor, bundan hiç bitmez bir süre 😅

başını alıp gitmesi kötü ama ya, tamam gittiği yer yabancı değil mi az daha büyüyünce aklına esip başka yerlere gitmesin 

önce (4,310 puan) tarafından

O yüzden kuyruk gibi arkasındayım.genellikle balkon kapısı sürgülü olur.arada açık kalınca sessizce çıkmaya çalıyorda ayak sesinden hemen anlıyorum.eskiden izin alırdı.bi dönem izin vermeyince şimdi aklınca gizli çıktığını sanıyor.

0 oy
önce (4,864 puan) tarafından

Bana sorsaydin ben derdim sana 😂😂 neler çektim ben o yaşlarda .😅

0 oy
önce (1,009 puan) tarafından

Kiz demeee öyle. Bende 3yaşa gelince duzelir diye bekliyorum. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 yaş sendromu belirtileri nelerdir ve 2 yaşla farkı nedir?
3 yaş sendromu, çocuğun bireyselleşme çabasının zirve yaptığı, inatlaşma, sürekli ağlama ve kurallara direnme ile karakterize bir dönemdir. 2 yaş sendromunda 'hayır' tepkisi ön plandayken, 3 yaşta çocuk kendi kararlarını uygulama ve kontrol sahibi olma isteğini daha baskın bir şekilde sergiler.
3 yaşındaki çocuğum sürekli ağlıyorsa ne yapmalıyım?
Çocuğunuz sürekli ağlayarak tepki veriyorsa, öncelikle sakinliğinizi koruyun ve duygusunu onaylayın. Ağlama krizleri sırasında sınırlarınızı net tutun ancak ona seçenekler sunarak kontrolün kendisinde olduğu hissini yaşatın. Bu süreçte dikkatini başka yöne çekmek veya öfke nöbeti sırasında güvenli bir alanda kalmasını sağlamak etkili yöntemlerdir.
3 yaşındaki çocuklarda yemek yememe inadı nasıl aşılır?
3 yaşındaki çocuklarda görülen yemek reddi, genellikle bağımsızlıklarını kanıtlama çabasıdır. Yemek saatlerinde baskı yapmayı bırakıp, tabağındaki seçenekleri azaltın ve yemeği bir savaş alanı olmaktan çıkarın. Çocuk kendi yemeğini kendi seçtiğinde veya porsiyon kontrolünü elinde hissettiğinde, iştahı ve yemek yeme isteği doğal olarak geri gelecektir.
3 yaş sendromu ne zaman biter ve bu süreçte ebeveynler nasıl davranmalı?
3 yaş sendromu genellikle 6 ay ile 1 yıl arasında süren bir gelişim evresidir ve çocuğun duygusal olgunluğu arttıkça yavaş yavaş sona erer. Ebeveynler bu süreçte tutarlı kurallar koymalı, çocuğun öfkesini kişisel algılamamalı ve onun bireyselleşme çabasına karşı sabırlı bir tutum sergilemelidir.
3 yaşındaki çocuğumla kıyafet giydirme savaşı nasıl sonlandırılır?
Kıyafet giydirme krizlerini önlemek için ona gün içinde veya giyinirken kısıtlı seçenekler sunun. Örneğin, 'kırmızı mı yoksa mavi kazağı mı giymek istersin?' gibi sorular sormak, çocuğun karar verme mekanizmasını devreye sokarak inatlaşma seviyesini ciddi oranda azaltacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 453 göst.
0 oy
4 cevap 184 göst.
7 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 573 göst.
15 Ekim 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ❤️berk bebek❤️ (1,163 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 212 göst.
20 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Emneerydmn (371 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,010 soru

24,555,936 cevap

361,179 kullanıcı

...