Eşimin iş stresi nedeniyle bana ilgisiz kalmasına ne yapmalıyım?

0 oy
258 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (11 puan) tarafından

Çok detaylara girmeden kısaca anlatmaya çalışacağım. Eşim esnaf ve işimiz yolunda gitmiyor. Evimiz kira, bakmakla yükümlü olduğu bir çok insan var. Para yetiremiyor. İşte yapamayınca bunalıma giriyor. Arkadaşlarına borçları var felan. Ben bunları bildiğim için bana karşı ilgisizliklerine alakasizliklarina tahammül ediyorum. Sineye çekiyorum, sabrediyorum. Sıkıntımızın büyük bir kısmı benim yüzümden olduğunu düşünüp arada kötü davranmisligi da var. Eşimle aramızda tartışmalar oluyor. Fakat onun sinirlenmesi anliktir. Daha sonra geçer ve normal davranır. Bizim de bir çocuğumuz oldu 6 aylik şuan ilk doğduğu zaman tabi ilgisi vardı ona da ama tabi iş sitresi sıkıntısı artık çocukla da ilgilenemez oldu. Gün-de 5 dk sever. Uyurken azıcık izler ve telefonun başına geçer. Benim sıkıntımda tam da burda. Dükkanımız var arada ben de yardıma gidiyorum. Ben dükkana gelince dışarıda ki işlerini halleder. Dolayısıyla onu pek goremem. Görüşürsek de işten konuşuruz. Akşam eve geldiğinde yemeğini yerken bile telefon elinden düşmez. Bir de dükkanı kapatınca kahveye gider. Gece geç vakitlere kadar orda kalır. Çok bir şey demem kafası dağılsın diye arkadaşlarıyla oyun oynar. Ama benim ağrıma giden şu, biz evliyiz ve ben onun sadece işlerini gören biri değilim. Gece geç geliyor zaten. Ben ev işlerinden kendime vakit ayıramıyorum. Hatta dükkanda duruyorum ev işlerim de yarim kalıyor. Ben Bu kadar işime karşılık o eve geldiğinde tüm işimi bırakıp o yemek yerken hizmetini yapıyorum. Belki iki çift kelam ederiz diye. Bazen ediyoruz etmiyor değiliz ama o da isle alakalı. Ben de Onu konuşturmak için işten konu açarım ki benimle sohbet edebilsin diye. Iki çümle kurar hızlıca yemeğini yer ve telefona çekilir. Bende artık Bu durumu kabullendim ve üzülmüyorum. Birbirimize karşı eşlik görevimiz bile rafa kaldırıldı. Oğlak burcu olduğu için de tüm hayatı işi bunun farkındayım. Ama benim de sohbet muhabbet ihtiyacım var

Çok kızıyorum. Söyle yapicam onu cezalandıricam, konuşmayacağım diyorum tribim 1 gün sürmüyor. Tabir yaptım daha temin tek kelam etmedim hatta dedim hiç ilgilenmiyorsun telefonasın bi öpmedin bile eve geldin dedim. Gel öpeyim dedi öpme artık dedim. Tamam diyip telefona bakmaya devam etti bi de ustune sigarasını getirmemi söyledi. Gittim götürdüm. Dedim istediklerini yapacağım ama çok gerekmedikce konuşmayacağım artık. Trip atamıyorum çok vicdanıyım, sevgime yenik düşüyorum. Ama o benim duygularımı önemsemiyor demek ki. Onun düşünce tarzını da soyleyim. Şimdi sinirli üstüne gitmeyim nasıl olsa geçer. Bi de erkeklik gururu da var peşimden gelmez. Ben de içeri odaya gittim. Ne yapmam lazım? Ya da siz olsanız ne yapardınız? Ha şunu da soyleyim. Hemen bahane yapıyor. Ne yapacagimi ben de şaşırdım artık felan. Beni kendince ikna edecek evet biliyorum çok sitresli ve üzgün anlıyorum ama bu da artık fazla geliyor. 5 dk sını bana ayırmıyor. Bir şey anlatıcam sana diyorum mesela telefona bakmaya devam ediyor. Dinliyorum seni anlat sen diyor. Bana bi yol gosterin

4 Cevaplar

+1 oy
(4,181 puan) tarafından

Hangi erkek bu anlattığın değil ki?

Aman kafası dağılsın neyse diye diye ömür geçiyor.

Sonra kendisini sadece çocuklarına adamış,(kendini güzel yetistiremezse) çocuğuna fazla sevgi gösterip bekleyen ve kaynanalik yapan kadinlar türüyor.

O yüzden erkekleri fazlada takmamak lazım.ilgi gördükçe kendilerini kasıyorlar bence.kaçan kovalanır misali.normal davranabilmek lazım zor olsa da.kendine sana özel uğraşı bul tavsiyem..

(11 puan) tarafından

O kadar gerçekçi bi yorum ki. Çok haklısınız. Oğluma ilgi gösteriyorum. Bu seferde kötü bir kayınvalide olucam belki de. Gelinini oğlundan kıskanan. Uzun vadede hayat oraya doğru götürüyor. Ben de temas bağımlısı biriyim. O da bu huyumu bilir. Belki de bu yüzden bile ona tavrımı yeterince gösteremiyorum. 

-Reklam-
0 oy
(6,302 puan) tarafından

Siz eş olmuşsunuz ve de çocuğunuz da var. Trip atmak ne demek, ergen değilsiniz ki. 

En büyük hatan, baştan kabul etmen olmuş. O kadar iş güç içinde neden bi de dükkana gidip, kendi vaktinden harcıyorsun.

Bi de eşinin eli ayağı yok mu getir götürünü yapıyorsun.

Al karşına, ciddi ciddi konuş. Bundan sonra böyle böyle de. 

(11 puan) tarafından

Zaten trip atamıyorum. Oturup tabiki konuştum kaç sefer. Hemde ağlayarak anlattım. Ağladığım içinde sinirleniyor. Sonra düzeltiyor yarın yine aynı. Diyor Ben ilgi bağımlısı biri değilim sen çok ilgi istiyorsun. 

0 oy
(7,165 puan) tarafından

Eşimde öyle telefonla yemek yer telefonla tuvalete gider  artık herkesin sorunu bu bnce  banyo yaparken bile telefon kenarda onu bekler evliklikte ilgisizlik sevgisizlik büyük sorunlar yaratabilir sen gene küsüyorsun trip atiyorsun bnimki onu bile umursamaz ki bu yuzden limoni gidiyoruz senin durumunda benim gibi benimki de son aylarda surekli disari cikar oldu sonunda da patlak verdi Allah seninde sonunu hayırlı etsin insallah küçük bebekle cok zor

(11 puan) tarafından

Yok zaten ben küssemde anlamıyor. Zaten konuşmadığımız için baya zaman sonra farkediyor. Bilse de bir şey yapmıyor gönlümü almak için. Biliyorki nasıl olsa affedicem

0 oy
(8,127 puan) tarafından

Niye her dediğini yapıyorsun? Git sigaramı getir ne demek kalk kendin al diyemiyor musun ? Sen onun kölesi misin yoksa özel uşağı mı? Bak böyle yapmaya devam edersen buna izin verirsen seni eş olarak görmez evde de işte de hizmetini yapan elemanı olarak görür. Hâlâ da istediğin her şeyi yapıcam diyorsun adama. Bu adam Niye çabalasın , sen kendini evlilikte silmiş yoksaymışsın zaten. Adam seni Niye görsün.

(11 puan) tarafından

Haklisin dogru

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimle evde iletişim kuramıyorum, nasıl daha fazla vakit geçirebiliriz?
Eşinizle iletişim kurmak için suçlayıcı olmayan, 'ben' diliyle duygularınızı ifade eden bir konuşma başlatın. Beklentilerinizi, onun stresli olduğunu bildiğinizi ancak sizin de duygusal paylaşıma ihtiyacınız olduğunu net ve sakin bir dille anlatın. Özellikle telefonla ilgilenmediği bir zaman dilimini, örneğin yemek sonrası çay saatini sadece ikinizin sohbet edeceği bir 'ekransız zaman' olarak belirlemeyi teklif edin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İlgisiz eşe karşı tavır almak veya trip atmak ilişkiyi düzeltir mi?
Trip atmak veya sessiz kalmak genellikle uzun vadeli bir çözüm sağlamaz, aksine iletişim kopukluğunu artırır. Bu davranışlar eşinizde savunma mekanizması geliştirerek daha fazla uzaklaşmasına neden olabilir. Bunun yerine, yaşadığınız yalnızlığı ve ihtiyacınız olan ilgiyi net bir şekilde ifade etmek, duygularınızın anlaşılması için daha yapıcı bir yoldur.
Yoğun iş stresi yaşayan eşe nasıl yaklaşılmalı?
Yoğun iş stresi ve ekonomik kaygılar yaşayan eşinize karşı empati kurarak ancak kendi sınırlarınızı da koruyarak yaklaşın. Onu desteklediğinizi hissettirirken, iş dışındaki zamanlarınızı kaliteli kılmak adına küçük ama düzenli paylaşımlar önerin. Örneğin, haftada bir akşamı sadece ikinize ait bir rutin haline getirmek, üzerindeki baskıyı hafifletirken aranızdaki bağı güçlendirebilir.
Evli çiftler yoğun tempoda birbirine nasıl zaman ayırmalı?
Evli çiftlerin yoğun tempoda birbirine vakit ayırabilmesi için planlı bir zaman yönetimi şarttır. Günlük rutininizde en az 15-20 dakikalık 'teknolojisiz' bir sohbet dilimi oluşturun. Dükkan veya ev işleri gibi operasyonel konuları tamamen kapatıp, birbirinizin duygularına ve ihtiyaçlarına odaklanacağınız, iş stresinden arınmış bir iletişim alanı yaratmak ilişkinin devamlılığı için kritiktir.
Eşimin iş stresi nedeniyle bana ilgisiz kalmasını nasıl yönetirim?
Eşinizin ilgisizliğini kişisel bir reddedilme olarak algılamadan önce, bunun altında yatan stres kaynaklarını değerlendirin. Kendi ihtiyaçlarınızı net bir şekilde belirleyin ve bu taleplerinizi 'sana ihtiyacım var' diyerek, suçlamadan dile getirin. Sınırlarınızı belirlerken onun yaşadığı zorlukları da göz ardı etmeyin ancak kendi duygusal sağlığınız için beklentilerinizi açıkça ifade etmekten çekinmeyin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 888 göst.
10 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Elvinimm21 (1,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,187 göst.
26 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 2,507 göst.
18 Ekim 2019 Aile & Aşk kategorisinde Dilamm (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,358 göst.