Eşim çocuğumu kaçırıyor, boşanma aşamasında ne yapabilirim?

0 oy
196 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (42 puan) tarafından

image

Kadının boşanma aşamasındaki eşi çocuğunu kaçırıyor. Eşinin akrabaları da arsız gibi büyüyünce annesini bulur diyor.  Gerçekten boşanmak marifet istiyor. Kıza çok üzüldüm. Sütümü sağıp çöpe atıyorum diyor. Hayatta gerçekten şerefsizler var

6 Cevaplar

+1 oy
önce (24,485 puan) tarafından

Allah bildiği gibi yapsın bu pislik insanları. Nasıl içleri elveriyor 

-Reklam-
0 oy
önce (1,205 puan) tarafından

aynen bende cok uzuldum. telefondaki dangalak da dioki annesinde nasi kaliosa babasindada kalir cocuk. m:) muge senin vocugun varmi deyince apisip kaldi. rabbim bilio demkk vermedi diyecek diye bekledim mugeyi ama tuttu kendini demedi

önce (42 puan) tarafından

Ay sorma ağzına böyle terlikle vurasım geldi telefondakine. Sanki bir eşya gibi bahsediyor 

0 oy
önce (7,341 puan) tarafından

Şerefsizi dogurmsda anneleri var bu anneler biraz ksrismasa herkes mutlu olacak bu çocuğu erkek bakmiyorsonucta 

0 oy
önce (4,357 puan) tarafından

Birçok kadın bunun gibi erkekler yüzünden boşanamıyor. Çocuklarım için durdum diyene kızıyoruz bazen ama kadınlar çaresiz kalıyor çoğu zaman. Allah bu ve bunun gibileri de nasıl biliyorsa öyle yapsın.

önce (2,096 puan) tarafından

Mesela ben bitsin bu evlilik eziyet gibi yaşıyoruz dediğim zaman çocuklarım hemen dolduruluyor ve alıp götürülüyor benim ikinci oğlanda böyle emiyordu aldı Adana'ya kaçırdı kaynanam dedi kızım üzülme bişey olmaz sütten kesilir ne güzel o yüzden bu kocaya asla hakkımı helal etmeyecegim asla insan ne yaşarsa kendi biliyor kimse düdük yere yuva bozmaz 🙂‍↕️

önce (4,357 puan) tarafından

Herkes kendi cektigini biliyor. Allah görüyor yukarıda bunlar cezasız kalmayacak.

0 oy
önce (3,166 puan) tarafından

Nefret ediyorum böyle insanlardan böyle adaletten

0 oy
önce (2,987 puan) tarafından

Beter olsunlar erkek milletinin beyni farklı çalışıyor

1 saat zor bakarlar 

Sırf kendilerini tatmin etmek için yanlarında tutup birilerine baktırmayı babalık sanarlar.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşanma aşamasında eşin çocuğu kaçırması durumunda ne yapılmalı?
Boşanma aşamasında eşin çocuğu kaçırması durumunda vakit kaybetmeden en yakın savcılığa veya kolluk kuvvetine giderek çocuk kaçırma suçlamasıyla şikayette bulunulmalıdır. Türk Ceza Kanunu'nun 234. maddesi uyarınca, velayet yetkisi kendisinde olmayan eşin çocuğu kaçırması suç teşkil eder ve bu konuda acil koruma kararı talep edilebilir.
Velayet davası devam ederken çocuk nasıl korunur?
Velayet davası sürerken çocuğun güvenliğini sağlamak için aile mahkemesinden 6284 sayılı Kanun kapsamında koruma tedbiri ve kişisel ilişki süresinin yeniden düzenlenmesini talep edebilirsiniz. Mahkeme, çocuğun yüksek yararını gözeterek, eşin çocuğu kaçırmasını engelleyecek şekilde belirli gün ve saatlerde, gerektiğinde refakatçi eşliğinde görüşme kararı verebilir.
Çocuk kaçırma durumunda acil hukuki süreç nasıl işler?
Çocuk kaçırma durumunda öncelikli olarak çocuğun bulunduğu yerdeki mahkemelerden geçici velayet veya tedbir nafakası ile birlikte çocuğun teslimine ilişkin icra emri çıkarılmalıdır. Bu hukuki süreç, bir avukat aracılığıyla hızlıca başlatılmalı ve çocuğun yerinin tespiti için gerekli güvenlik güçleri desteği resmi olarak talep edilmelidir.
Boşanma sürecinde psikolojik baskı ve şiddet nasıl önlenir?
Boşanma sürecinde maruz kaldığınız psikolojik baskı, tehdit veya şiddet durumlarında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a dayanarak uzaklaştırma kararı alabilirsiniz. Bu karar, eşinizin size ve çocuğunuza yaklaşmasını, iletişim kurmasını veya rahatsız etmesini yasaklayarak size hukuki bir güvence sağlar.
Boşanma aşamasındaki kadınlar için ücretsiz hukuki destek nereden alınır?
Boşanma aşamasındaki kadınlar, baroların bünyesinde bulunan Adli Yardım Büroları'na başvurarak ücretsiz avukatlık hizmeti talep edebilirler. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) aracılığıyla hem hukuki hem de psikolojik destek süreçlerine erişim sağlamak mümkündür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,504,009 soru

24,555,910 cevap

361,176 kullanıcı

...