İş başvurusunda aldığım olumsuz yanıtla nasıl başa çıkarım?

0 oy
167 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (2,203 puan) tarafından

İş haberi bekliyordum bir yerden benim için iyi bir yerdi şimdiye kadar okadar ümitlendirdilerki beni alacaklarına dair bugünde farklı konuşmuşlar eleman erkek alınacak diye eşimde duyulmasin diye yapiyolar diyor ama ben öyle düşünmüyorum çalışmaya ihtiyacım var farklı işlere bakacam artık bunalmislik çok fazla Allah'ım inşallah güzel kapılar açar ve bekleyen bütün müslüman kardeşlerime 

-

2 Cevaplar

0 oy
(543 puan) tarafından

Senin için beklediğin bir şey olmuyorsa beklemediğin kadar güzel bir şey vardır Rabbim sana güzel kapılar açsın

(2,203 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun cümlemize inşallah 

-Reklam-
0 oy
(6,208 puan) tarafından

Olur böyle hayal kırıklıkları. Daha iyisi çıkar belki önüne, merak etme. 

(2,203 puan) tarafından

İnşallah teşekkür ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İş başvurusunda olumsuz yanıt alınca psikolojik olarak nasıl toparlanırım?
İş başvurusunda olumsuz yanıt aldığınızda bu durumu kişisel bir başarısızlık olarak görmekten kaçınmalı ve sürecin profesyonel bir değerlendirme olduğunu kabul etmelisiniz. Yaşadığınız hayal kırıklığını kabul edip kısa bir süre kendinize zaman tanımak, ardından özgeçmişinizi gözden geçirerek yeni fırsatlara odaklanmak mental toparlanmanızı hızlandıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İş görüşmesinde ümit verip reddedildiğimde bu süreci nasıl yönetmeliyim?
İş görüşmesi sırasında verilen sözlerin veya olumlu havanın gerçekleşmemesi durumunda, bu iletişimi bir deneyim olarak kabul edip beklentilerinizi sonraki süreçlerde daha kontrollü tutmalısınız. İşe alım kararlarının şirket içi dinamikler veya anlık strateji değişiklikleri gibi sizin kontrolünüzde olmayan faktörlerden etkilenebileceğini unutmamak önemlidir.
Çalışmaya ihtiyacım olduğunda reddedilme korkusuyla nasıl başa çıkarım?
Maddi veya manevi ihtiyaçların yüksek olduğu dönemlerde reddedilme korkusuyla başa çıkmanın en iyi yolu, tek bir iş başvurusuna odaklanmak yerine başvuru sürecini çeşitlendirmektir. Farklı iş alanlarına aynı anda başvurmak, tek bir kapının kapanmasının getirdiği bunalmışlık hissini azaltacak ve özgüveninizi korumanıza yardımcı olacaktır.
İş arayışında motivasyonumu korumak için neler yapabilirim?
İş arayışında motivasyonunuzu korumak için günlük rutinler oluşturmalı ve iş başvurularını bir görev gibi programlayarak sistemli bir şekilde yönetmelisiniz. Başarıyı sadece işe girmekle değil, gönderilen başvuru sayısı ve yapılan görüşmeler gibi sizin kontrolünüzdeki adımlarla ölçmek, süreci daha az stresli hale getirecektir.
İş görüşmelerinde elenme nedenlerimi nasıl analiz edebilirim?
İş görüşmelerinde elenme nedenlerinizi analiz etmek için başvuru yaptığınız pozisyonun gerekliliklerini ve kendi yetkinliklerinizi objektif bir şekilde karşılaştırın. Geri bildirim isteyebilir veya mülakatlardaki cevaplarınızı gözden geçirerek, eksik kaldığınızı düşündüğünüz noktalarda kendinizi geliştirecek eğitimlere yönelebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 293 göst.
11 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Havin06 (4,358 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 231 göst.
0 oy
18 cevap 405 göst.
0 oy
9 cevap 414 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde nurr001 (4,865 puan) tarafından soruldu

Kategoriler