Psikolojik takıntılarım ve madde geçmişimle AMATEM'de ne bekliyor?

0 oy
217 göst.
Diğer kategorisinde (257 puan) tarafından

Kapandı kapandı kapandı kapandı kapandı 

4 Cevaplar

+1 oy
(382 puan) tarafından

Abdest al namaza başla.Kuranı Kerim bilmiyorsan bir kursa git.bol bol inşirah süresi oku tek sen bu durumlardan geçmiyorsun bazen öyle imtihanlardan geçeriz ki aklımızı kaybetmiş yolumuzu kaybetmiş gibi hissederiz söylediğim şekilde namazlarını kaçırmamaya dikkat et sureleri bilmiyorsan ezberle çok çok rahatlarsın Allah’ın izniyle geçmiş olsun 

-Reklam-
0 oy
(2,900 puan) tarafından

Ameteme zaten kafana göre yatamazsin İst Bakırköy eğitim ve araştırma hastanesinde muane ol psikiyatri dklari baya iyi yatış değilde ilaç vs verebilir

(257 puan) tarafından

Yatış olsun istiyorum hem ailemden uzak kalmak kafa dinlemek çünkü onlara karşıda istemeden kötü davraniyorum kendimi sıkışmış gibi hissediyorum kendi kendime gülüyorum başkalarını istemeden taklit ediyorum ailemde dahil kendime elim deyse huylanıyorum yanımda biri olsa bunu hemen anlıyor sıkıldım neden böyle oluyor düşüncelerim okunuyor ilaç zaten kullanıyorum şimdilik birşey yok 

(1,996 puan) tarafından

sen hala tedavini olmadiinmi yaa .iki senedir basladan simdiye coktan sagligina kavusmus olurdun canim ya . 

0 oy
(9,249 puan) tarafından

Kaç yaşındasın canım 

(257 puan) tarafından

30 cnm

0 oy
(6,374 puan) tarafından

Malesef madde geçmişi olunca bu ileriki hayatini da etkiliyor insanin kaygi bozuklugu olumsuz düşünme insanin pesini birakmiyor ozellikle sigara veya içki de bunu tetikliyor dedigin yer bizim burda evime 5 dk ruh sağlığı merkezi 1 kez uğradım normal kulak burun bogaz muayenesi için başka da bilmiyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

AMATEM tedavi süreci nasıl işler ve hastaneye yatış kararı nasıl alınır?
AMATEM tedavi süreci, hastanın bağımlılık düzeyi ve psikiyatrik ihtiyaçlarına göre belirlenen gönüllü veya zorunlu yatış aşamalarından oluşur. İlk adımda bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesinin polikliniğine başvurarak uzman doktor muayenesi olmanız gerekir; doktorunuzun uygun görmesi durumunda arındırma süreci için hastaneye yatış planlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Madde geçmişi olan psikolojik takıntılı bireylerde tedavi nasıl uygulanır?
Madde geçmişi ve takıntılı düşünceleri olan bireylerde tedavi, hem bağımlılık hem de altta yatan psikiyatrik bozuklukları hedef alan bütüncül bir yaklaşımla yürütülür. Uzmanlar, hem ilaç tedavisini hem de bilişsel davranışçı terapi yöntemlerini kullanarak kişinin düşünce yapısını düzenlemeyi ve madde isteğini kontrol altına almayı amaçlar.
Hastanede yatış süresince psikolojik takıntılar için hangi destekler verilir?
Hastanede yatış süresince takıntıların yönetimi için bireysel psikoterapi seansları, grup terapileri ve ihtiyaç halinde farmakolojik tedavi desteği sağlanır. Hastane ortamında, düşünce süreçlerini düzenlemeye yardımcı olacak yapılandırılmış bir günlük program ve gözlem süreci uygulanarak takıntıların hayat kaliteniz üzerindeki baskısı azaltılmaya çalışılır.
AMATEM ortamı nasıldır ve diğer hastalarla aynı bölümde mi yatılır?
AMATEM servisleri, madde bağımlılığı tedavisine odaklanmış, güvenlik önlemleri alınmış ve özel rehabilitasyon süreçlerinin uygulandığı ünitelerdir. Genellikle bağımlılık tedavisi gören bireyler aynı servislerde bir araya getirilir; tedavi ortamı, hastaların birbirini tetiklemesini engelleyecek şekilde uzman gözetiminde disiplinli bir düzen içerisinde yönetilir.
Psikolojik rahatsızlıklarla başa çıkarken yatılı tedaviden ne zaman sonuç alınır?
Yatılı tedaviden sonuç alma süresi kişinin klinik tablosuna bağlı olarak değişiklik gösterse de, arındırma ve stabilizasyon süreci genellikle birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilir. İlk bir hafta adaptasyon süreci olsa da, tedavinin uzun vadeli etkileri düzenli ilaç kullanımı ve psikoterapi süreçlerine sadık kalındığında belirgin şekilde görülmeye başlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 347 göst.
0 oy
17 cevap 1,006 göst.
6 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Uzgunbiranne (634 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 398 göst.
13 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Esraahsen25 (22 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 189 göst.
30 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Mslllll (91 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,428 soru

24,606,028 cevap

363,836 kullanıcı

...