Doğalgaz faturam neden komşulardan yüksek geldi?

0 oy
366 göst.
Diğer kategorisinde (6,661 puan) tarafından

Bugun doğalgaz faturası geldi 1750 TL faturayı alırken diğer dairelere de bakayım dedim 450-800-1100 TL cuvariydi çoğu en yüksek bizimki gelmis şaştım kaldım millet hicmi yakmıyor yoksa birşey anlamadım havalar da soğuk gidiyor 

11 Cevaplar

+1 oy
(3,137 puan) tarafından

Bizim geçen hafta geldi 2800 civarinda idi.

Ocak Şubat'ta 4-5 bin civarı geliyordu

(6,661 puan) tarafından

Yüksek rakamlar ya çok zor

-Reklam-
+1 oy
(265 puan) tarafından

Kız bize 8 bin gelmiş yarısını biz uarısınıda devlet ödüyücrk 

(6,661 puan) tarafından

Ayy lütfettiler 

(265 puan) tarafından

Öyle valla Ocak Şubattta 12,bin geldi 6biz 6 devlet ödedi  2 defa geldi ne yapıcaz bilmiyorum 

0 oy
(5,486 puan) tarafından

Bize 4500 gelmiş canım eşimle şok olduk.

(6,661 puan) tarafından

Evet burda daha önce konusuldu idi 5-6-7-8 bin gelenler var onlara göre benimki çok uygunmuş derken diğer dairelere bakınca şok oldum valla 

(5,486 puan) tarafından

Benim kiyaslayabileceğim daire de yok maalesef müstakil evdeyiz alt katlar sobalı. Eski ev yalıtım yok ısıtması zor oluyor ister istemez.

(6,661 puan) tarafından

O zaman çok normal sizinki

(5,486 puan) tarafından

Evet ama yine de insan şaşırıyor. Şimdi bir de zam geldi bakalım ne olacak.bundsn sonra.

(6,661 puan) tarafından

Üstüne 1200 TL ekklersin 

0 oy
(1,130 puan) tarafından

Bize 7bin gelmiş de yarısını devlet ödüyormuşta bilmem ne ya hu yine de çok ki yani bu nedir birde bugünden sonra yizde 25zam varmış

(6,661 puan) tarafından

Evet zam geldi maalesef 

0 oy
(9,319 puan) tarafından

Yapmıyorlar biz 3.5 4 bin arası ödüyoruz aylik

(6,661 puan) tarafından

Demi yakmiyorlardir yoksa nasıl gelsin 

(9,319 puan) tarafından

700 800 ne bende bursada yaşıyorum işte bize o kadar para gelse güleriz valla..

(1,795 puan) tarafından

En son faturam galiba 2800 su geçen ay bu ay daha yazılmadı bakalım neler olacak su faturam 1850 gelmiş🤦🤦🤦

(6,661 puan) tarafından

Yuh @Nezireeylul o ne öyle su faturası baya yüksek gelmiş 

(1,795 puan) tarafından

Hiç sorma normalde halinyikar ederdim en fazla 600 gelirdi son aylarda uçtu gitti anlamıyorum kış gunu

0 oy
(10,321 puan) tarafından

Bize de 1700 geldi hiç kapatmadm bana göre normal 

(6,661 puan) tarafından

Bu fiyat bna göre de normal ama komşulara 400-500 felan görünce onlara göre büyük görünüyor 

0 oy
(17,441 puan) tarafından

Hangi şehir bize 3.309 gelmiş anlamadık gitti 

Aralık ocakta da nü fiyat geliyordu 

Daha yüksek yakıyorduk 

(6,661 puan) tarafından

Bunlard bu iş var ama ne fazla yakarsın az gelir az yakarsın fazla gelir 

0 oy
(26,973 puan) tarafından

Dün okudum doğaögaza yüzde 25 zam gelmiş. 

(6,661 puan) tarafından

Maleseff

0 oy
(769 puan) tarafından

Karadeniz’den doğalgaz bulmuştuk bedavaya yakacaktık ben karadenizdeyim 4000 ödüyorum 😂😂😂kndrldk 😬. 

Hep zam geliyor ne yapacağız bilmiyorum %25 zam yaptılar elektrikle doğalgaza 

(6,661 puan) tarafından

Kendilerine kullaniyorlar herhalde bedava gazı 

0 oy
(1,342 puan) tarafından

450 mi sadece ocağı ve sıcak suyu kullansan o kadar gelir bence yakmamışlar 

(6,661 puan) tarafından

Öyle de havalar da soğuk yagmurlu gidiyor ne bilim üşür insan

0 oy
(5,624 puan) tarafından

Hangi katta oldugunuz evinizin yalıtımı (ic dis pencerelerde kaçak olup olmamasi) peteklerin temizligi evde bebek olup olmaması ve tabi ki yakıp yakmamak her sey etkiler. 

Pencerelerinizi kontrol edin soğuk sicak kaçırıyor mu diye peteklwrinizin duzgun yanıp yanmadigini kontrol edin yıllık temizlik yapmak her zaman işe yarar. 

(6,661 puan) tarafından

Aslında şöyle bana göre evin isinmasinda sorun yok ısınıyor 1.kat olmama rağmen  nasıl diger dairelere bu şekilde düşük gelmiş şok oldum 4.katta oturan 1000 TL 1.katta oturan 600 TL 2.katta oturan biri de var ona da 870 okudum en yüksek benimki bende 40-45 derecede en yüksek 47 felan olmustur 5 Petek çalışıyor ne bilim aklım almadi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğalgaz faturam neden komşulardan çok daha yüksek geldi?
Doğalgaz faturanızın yüksek gelmesi evinizin ısı yalıtımı, kombi bakımı, oda sıcaklığı ayarı ve dış cephe konumu gibi faktörlere bağlıdır. Özellikle ara kat yerine köşe veya çatı katı dairelerde ısı kaybı daha fazla olduğu için kombi daha yoğun çalışır. Ayrıca kombinin sürekli yüksek derecede yanması veya eski tip bir cihaz kullanılması tüketimi doğrudan artırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kombinin çok yakmaması için en ideal derece hangisidir?
Kombiyi ideal bir tüketim için ev genelinde 20-22 derece aralığında sabitlemek en mantıklı yöntemdir. Dereceyi sürekli açıp kapatmak yerine düşük seviyede sabit tutmak, duvarların ve eşyaların soğumasını engelleyerek kombinin evi tekrar ısıtmak için yüksek enerji harcamasının önüne geçer.
Evdeki doğalgaz tüketimini düşürmek için neler yapılabilir?
Doğalgaz tüketimini düşürmek için ilk olarak kombi bakımlarınızı düzenli yaptırın ve petek temizliğinizi ihmal etmeyin. Pencere kenarlarına ısı yalıtım bandı takmak, kalın perde kullanmak ve mobilyaları peteklerin önünü kapatmayacak şekilde dizmek ısınma verimini artırır. Ayrıca termostatik vana kullanımı, her odanın sıcaklığını ihtiyacınıza göre ayarlamanızı sağlar.
Isı yalıtımı faturayı ne kadar etkiler?
Dış cephe ısı yalıtımı veya mantolama işlemi, kış aylarında doğalgaz faturasında ortalama yüzde 30 ile yüzde 50 arasında tasarruf sağlayabilir. Yalıtımsız binalarda üretilen ısının önemli bir kısmı duvarlar ve pencereler aracılığıyla dışarı kaçtığı için kombi daha fazla yakıt tüketerek aynı sıcaklığa ulaşmaya çalışır.
Faturamda yanlışlık olduğunu düşünüyorsam ne yapmalıyım?
Faturanızın hatalı olduğunu düşünüyorsanız öncelikle son okuma endeksi ile sayacınız üzerindeki rakamı karşılaştırın. Eğer değerler uyuşmuyorsa veya faturanızda normalin çok üzerinde bir tutar görüyorsanız, dağıtım şirketine dilekçe vererek sayacınızın kontrol edilmesini veya endeks düzeltmesi yapılmasını talep edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 329 göst.
11 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Minnos_1 (9,208 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 1,142 göst.
27 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Zehra yasin art (1,042 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,180 göst.
20 Ocak 2026 Para & Ekonomi kategorisinde Ksldnjxkckv (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,423 göst.
19 Kasım 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Prenslerin&annesi (905 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,687 soru

24,634,587 cevap

365,338 kullanıcı

...