Vücudumda döküntü olmadan neden sürekli kaşınıyorum?

0 oy
86 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (164 puan) tarafından

başına helen varmı kabarma yada yara vb birşey yok

1 cevap

0 oy
(1,211 puan) tarafından

Canım stilex adında kaşıntı kremi var onu evde varsa sür 

(164 puan) tarafından

Yok malesef ya

(164 puan) tarafından

Öyle oldum Allah diyecek kaşıntı da yokta nedendir anlamadım tirsik pancarı doğradım o kasindirir ondanmi oldum gurk çıkarmıştım onda bir mi vardı ondanmi oldum anlam veremedim bir türlü nedendir icerdenmi geliyor 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Döküntü ve kabarma olmadan vücudum neden sürekli kaşınıyor olabilir?
Ciltte gözle görülür bir lezyon, döküntü veya kabarma olmadan yaşanan kaşıntı, genellikle kuru cilt, iç hastalıklar veya sinir sistemi kaynaklı olabilir. En yaygın nedenler arasında cildin nem dengesinin bozulması, metabolik rahatsızlıklar, demir eksikliği, tiroid problemleri veya bazı ilaçların yan etkileri yer almaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ciltte yara ve kabarcık yokken şiddetli kaşıntı hangi hastalıkların habercisi?
Gözle görülür bir döküntü olmaksızın devam eden şiddetli kaşıntı, vücutta altta yatan sistemik bir sorunun belirtisi olabilir. Karaciğer enzimlerindeki yükseklik, böbrek yetmezliği, diyabet, tiroid bozuklukları veya bazı alerjik reaksiyonlar dış belirti vermeden yoğun kaşıntıya yol açabilir.
Kuru cilt kaynaklı kaşıntı nasıl anlaşılır ve ne yapmalıyım?
Cildin pul pul olması ve gergin hissettirmesi genellikle kuruluğun en net belirtisidir. Kuru cilt kaynaklı kaşıntıyı hafifletmek için banyo sonrası mutlaka nemlendirici kullanmalı, cildi tahriş eden kimyasal içerikli sabunlardan kaçınmalı ve günlük su tüketiminizi artırarak vücudun nem dengesini korumalısınız.
Gece artan vücut kaşıntısı neyin belirtisi olabilir?
Gece artan kaşıntı hissi genellikle vücudun gün içindeki stres, ısı değişimi veya bağışıklık sisteminin gece saatlerinde daha aktif hale gelmesiyle ilişkilidir. Ayrıca yatak çarşaflarındaki deterjan kalıntıları, toz akarları veya bazı paraziter durumlar da gece daha belirginleşen kaşıntı şikayetlerine neden olabilir.
Kaşıntı şikayeti için ne zaman bir uzmana görünmeliyim?
Eğer kaşıntı şikayeti iki haftadan uzun sürüyorsa, yaşam kalitenizi düşürüyor, uyku düzeninizi bozuyor ve evde uyguladığınız nemlendirme gibi basit yöntemlere rağmen geçmiyorsa mutlaka bir cildiye uzmanına görünmelisiniz. Uzman doktor, kan tahlilleri ile sistemik bir rahatsızlık olup olmadığını belirleyerek doğru tedaviyi planlayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 107 göst.
20 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde 1111 (596 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 301 göst.
25 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Hayalimsen34 (215 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 219 göst.
18 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Sizden birisiii (705 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 109 göst.