16 haftalık gebelikte bebeğimin suyu bitti, ne yapmalıyım?

0 oy
342 göst.
Diğer kategorisinde (1,425 puan) tarafından

Kızlar ben geçen hafta idrar yolu enfeksiyonu için doktorun verdiği bir ilaç içtim ondan sonraki gün baya bi ıslanıyordum doktorla konuştum enfeksiyon kendini dışarı atıyor ilacın etkisi dedi o günden beri afedersiniz sarı bir akıntı ve sıvı tarzı birşeyler vardı hep dün akşam randevum vardı gittim doktor bebeğin suyu hiç kalmamış sen düşük yapacaksın yapmasan bile bebeğin kalbi durur dedi ve beni merkezdeki hastaneye sevk etti pazartesi gitmen gerek dedi bu durumu yaşayan var mı aranızda kurtarilamaz mi bebegim

7 Cevaplar

+1 oy
(3,398 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun yorumlarida olduğum pzrtesi niye bekliyon acilden gitsen devleteki kadın dogumcu ilaki bakması gerek ilaçla serumla durdurulabilir neden birşey yapmıyorlar ki sen niye bekliyorsun tekrar git doktor ilaki yatiş verir birseyler yapıp durdurabilir bebeğim büyük artık 4 aylık 

Git pzrtesi bekleme 

(1,425 puan) tarafından

Buradaki hastane o kadar gelişmemiş herhalde beni merkeze gönderdiler e bir kızım var küçük kalacak yerimiz yok haftasonudur gitsek birşey yapmasalar kızım oralarda perişan olur 

(3,398 puan) tarafından

Ne kadr küçük olsa bile doktor bakar hem sevk verdiyse niye geldin şöyle ambulansla bile gönderebilir Lee haftasonu doktorlar acil hasta için geliyorlar kızıni komşuya birine birakabilirsin veya eşin baksın sen git tek başına karnındaki bebekte önemli durumu

(1,425 puan) tarafından

Acile şimdi yine doktor bebeğin için yapacak hicbirsey yok artık dedi sen pazartesi gününe kadar bekleyeceksin sancin olursa bekleme hemen hastaneye gel dedi antibiyotik verdi 

-Reklam-
0 oy
(1,425 puan) tarafından

Kızlar bilgisi olan yok mu

0 oy
(1,998 puan) tarafından

Allah yar ve yardimcin olsun canim bilgim yok 

(1,425 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun

0 oy
(6,314 puan) tarafından

17 haftalık hamileyken enfeksiyondan ötürü sancılarım başladı ve aniden tüm suyumu kaybettim. Ne yazık ki ölü doğum yaptım. Bebeğin suyu olmaması demek, nefes alacak alanı kalmadı demek. Otopsi sonucunda plesanta ve kanda enfeksiyon çıktı. 

Senin için de çok üzüldüm. Çok zor ama dilerim bu süreci en az hasarla atlatırsın 💜 

(1,425 puan) tarafından

Amin canım peki ben pazartesi salı gününe kadar beklesem benim için bir sıkıntı olur mu çünkü hafta sonu malum birde kürtaj mi doğum mu olur şuan 16 haftalık daha önce sezaryen doğum yapmıştım 

(6,314 puan) tarafından

Suyum tamamen bittikten sonra 1 gün sonrasına doğum oldu. En kısa sürede almaları lazım ki içeride seni zehirlenmesin. Pazartesi sabah erkenden git mutlaka. Sezeryan olduğun için o şekilde mi alırlar yoksa başka türlü mü, bilemedim. Ben de vajinal yoldan müdahale etmişlerdi. Maalesef 16 haftalık çok da küçük olmuyor, nasıl düşük olacak anlamadım. 

(1,425 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
(418 puan) tarafından

Nasıl yani ya su an benimde idrar yolu enfeksiyonum var ve 14 haftalk hamileyim akşam acile gidicem simdi ben korktum bebeğimi mi kaybedicem yani ilaç içsem ilaç zarar mı vericek anlamadım biri beni aydınlatsın 

(418 puan) tarafından

Baska bir hastaneye git hiç durma özelin aciline git simdi bebegin icin cok üzldm insallah kaybetmezsin ya insallah bende kaybetmem benim sadece idrar yaparken yanma ve bel ağrısı ayak üşümesi var insallah bisey olmaz 

(1,425 puan) tarafından

Burada özel hastane yok başka ilçedeki özeli aradık oda pazartesi gelin ama eğer suyu bitmişse bende birşey yapamam sevk edecem dedi bugün yine buradaki acile gidecem bakalım ne diyecek

(9,533 puan) tarafından

Aciller bişey yapamaz böyle birşeyde direk kadın doğuma gitmeniz lazım. Acildekiler enfeksiyon ilacı yazıp gönderir

(1,425 puan) tarafından

Acile gittim beni kadın doğum katına çıkardılar hemen doktor muayene etti bebek için daha. Yapacak birşey yok merkeze gidip kürtaj olman gerek dedi eve gidersen en ufak sancın olursa hemen gel dedi

(418 puan) tarafından

Acile gittim kan ve idrar verdim idrar yolu enfeksiyonu var dedi ilac yazdı şimdi eve gidince kullanıcam insallah iyi gelir

0 oy
(5,911 puan) tarafından

O haftada benimde aynı şey başıma geldi.ama suyumun yarısı birden geldi ve o an anladım bişey olduğunu doktoruma konuştum olmaz öyle şey dedi.ben direnince diğer güne randevuya çağırdı.zaten gece de kalan suyum geldi.gittiğimde su kalmamıştı.1 hafta kendim bekledim kalbinin durmasını o sırada da enfeksiyonum yükselmeye devam ediyordu acil yatış verip suni savcıyla dşürdüler

(5,911 puan) tarafından

Bilmiyorum ki canım.benim ilk doğumunda daha.zatrn bebek düştü eş içerde kaldığından sabaha kürtaja aldılar.üzmek istemem ama suni sancı verirlerse itiraz etme.çünkü elleri ayakları oluşmuştu benimkinin kararı tırnakları herşeyi belliydi.o şekilde hastaneden aldım mezarını yaptım.kürtaj olursan zaten biliyorsun nasıl yaptıklarını

(1,425 puan) tarafından

Rabbim hepimize yardım etsin inşallah canım 

(5,911 puan) tarafından

Amin canım.birde acile gidersen yatış verirler.haftasonu filan farketmiyor bakarlar

(1,425 puan) tarafından

Yatış verecekti ben küçük kızım var gitmem gerek dedim geldim valla buradaki hastane yatisini yaparız sancın olmazsa yine yarın eve gidersin dedi yani müdahale falan yok bende eve gideyim sancım olursa gelirim dedim

(5,911 puan) tarafından

Değişiklermiş.bende bebeğim yaşıyor diye hemen aldırmak istemedim doktor baya kızmıştı sen bekledikçe rahmin de riske giriyor demişti.1 hafta hiç doktora gitmedim bu sefer enfeksiyon ateş yaptı çok kötü olunca gittim aldırmayı kabul ettim

0 oy
(635 puan) tarafından

Geçmiş olsun Allah yardım etsin size. Hiçbir bilgim yok

(1,425 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

16 haftalık gebelikte bebeğin suyunun tamamen bitmesi ne anlama gelir?
16 haftalık gebelikte bebeğin suyunun tamamen bitmesi, tıp literatüründe oligohidramniyos veya anhidramniyos olarak adlandırılan ciddi bir durumdur. Bu durum bebeğin akciğer gelişimi ve hareket kabiliyeti için kritik bir risk oluşturur ve genellikle erken membran rüptürü (zar yırtılması) veya plasental yetmezlik gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret eder.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik sırasında gelen suyun enfeksiyon kaynaklı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Gelen sıvının idrar mı yoksa amniyon sıvısı mı olduğu, hastane ortamında yapılan nitrazin testi veya ultrason muayenesi ile kesin olarak ayırt edilir. İdrar yolu enfeksiyonlarında genellikle idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma gibi belirtiler görülürken; amniyon sıvısı gelişi daha istemsiz, kokusuz ve sürekli bir akış şeklinde kendini gösterir.
16. haftada amniyon sıvısı azlığı olan gebeliklerde tedavi süreci nasıl işler?
16. haftada bebeğin suyu azaldığında veya bittiğinde, hastane ortamında bebeğin kalp atışları ve enfeksiyon değerleri yakından takip edilir. Erken dönemde su bitmesi durumunda bebeğin gelişimi ve enfeksiyon riski değerlendirilerek, annenin sağlığını korumak adına tıbbi müdahale veya yakın izlem seçenekleri uzman hekimler tarafından belirlenir.
Gebeliğin 16. haftasında su gelişi düşük riskini ne kadar artırır?
Gebeliğin 16. haftasında amniyon kesesinin yırtılması veya suyun tükenmesi, düşük veya erken doğum riskini ciddi oranda yükselten klinik bir tablodur. Bu aşamada bebeğin korunmasız kalması, enfeksiyon riskini ve hayati organ gelişiminin tamamlanamaması riskini doğurduğu için acil tıbbi değerlendirme gerektirir.
Bebeğin suyunun bitmesi durumunda evde yapılabilecek bir şey var mıdır?
Bebeğin suyunun bittiği şüphesi olan bir durumda evde uygulanabilecek hiçbir yöntem veya bitkisel tedavi bulunmamaktadır. Bu durum acil tıbbi müdahale gerektiren bir obstetrik durumdur; su kaybı şüphesinde zaman kaybetmeden donanımlı bir hastanenin kadın hastalıkları ve doğum birimine başvurulması hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 168 göst.
0 oy
0 cevap 103 göst.
+1 oy
1 cevap 166 göst.
20 Mart 2025 Diğer kategorisinde elifcfcf (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 149 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde yigitmira (197 puan) tarafından soruldu

Kategoriler