3. çocuğuma hamileyim, üçüne birden yetebilir miyim?

+1 oy
302 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,122 puan) tarafından

2 oğlum var biri 11 yaş diğeri bu nisan içinde 5 yaşa girecek. Küçüğüm biraz zor bir çocuk her açıdan ama akıllı söz dinliyor ben 3. Hamileyim biraz endişelerim var 3 çocuğu yada daha fazla olan anneler çocuklarınıza yetişebiliyor musunuz sizdede böyle endişeler oldu mu hamilelik döneminde çok duygusalım yetebilir miyim üçüne eve sevgilerini eşit verir miyim ayyy bir sürü bir sürü soru var kafamda 

7 Cevaplar

+2 oy
(5,910 puan) tarafından

Kaçıncı çocuk olursa olsun, bu tür endişeler hepimizde oluyor. Çocukların büyük olduğu için her türlü rahat olacağı kesin. Çünkü karşına alıp konuşabileceğin yaştalar.

İlk zamanlar adaptasyon süreci olur. Sonrası zaten düzen oturur, daha da kolaylaşır. 

(1,122 puan) tarafından
+1

İnşallah öyle olur 

-Reklam-
+2 oy
(6,062 puan) tarafından

Rabbım kolaylaştırsın. Benim de iki oğlum var hamileyken ve lohusalik döneminde hep bu şekilde düşündüm ama Allah kolaylık sağlıyor. Senin çocukların büyüklermiş sevgi eşit şekilde dağılır.

Allahın izniyle hepsine yetersin

(1,122 puan) tarafından
+1

Sağol güzel yorumun için inşallah öyle olur 

(6,062 puan) tarafından
+1

İnşallah sağlıkla kucağına alırsın 🌸 

(1,122 puan) tarafından

Aminnnn

+1 oy
(3,208 puan) tarafından

4 tane var bende 17.16 ya girecek.12 bide 18 aylık her telden var bende evet beden ve mafa olarak daha yorucu oluyor ama yetiyorsun korkma sadece büyük Ergen olduğu için bebekten daha zorluyo beni canları sag olsun 

0 oy
(5,541 puan) tarafından

Benim iki çocuğum var ama haliyle ikinci olurken ilkini ihmal eder miyim diye çok üzüldüm. Ama onunla sürekli konuştum. Bak oğlum o bebek konuşamaz istediğini söyleyemez ağlar daha fazla ilgiye muhtaç. Onunla daha fazla ilgilenmem gerekecek ama bu seni daha az sevdiğim anlamına gelmeyecek. Ben ikimizi de eşit seveceğim. Bana ihtiyacın olduğunda anne benimle de ilgilen beni de sev diyebilirsin bu kötü birşey değil dedim. Ve oğlum bunu sık sık uyguladı kardeşi olunca. Belki sizde böyle ufak konuşmalar yaparsanız özellikle küçükle biraz hem siz ferahlarsınız hem çocuğunuz.. illa ki ikinci hamileliğinizde de yaşamasınızdır bu duyguları. Her anne yaşar ama korkmayın biz anneler çok güçlüyüz bir şekilde herseye yetismeyi başarıyoruz.🥰🥰

0 oy
(9,431 puan) tarafından

Maşallah diğer ikisi büyümüş zorlanmazsın. Benim büyük oğlum 7 yaşında kızım 5 bebeğim ise 2 yaşını doldurmak üzere. 

Benim için zor. 

Akşam üstü kızım oğlumun burnuna terlik vurdu burnu kanadı. Kanla birlikte oğlum kustu kan midesine gitmiş. Halı battı. Kanı durdurdum. Sonra halıyı banyoya attım yıkıyordum kan çıkmayınca eşime seslendim çamaşır suyunu getir diye. Eşime kalmadan kızım aynı saniyede alıp getirmeye çalışınca elinden düştü koridor halısı komple çamaşır suyu oldu. 

Banyodaki halıyı bıraktım koridor halısına koştum. Onu kaldırdım çamaşır suyunu eşimle birlikte sudan geçirdik diğer halıyıda yıkayayım derken bu saat oldu daha yeni çıktım sudan. 

Benim 3 çocukla her günüm böyle 

Allah yardım etsin çok zor. 

(12,994 puan) tarafından

Bacım senin kız yaramaz bebekten daha zormuş hahaha 

Kıyamam bende böyle sakardım küçükken 

(9,431 puan) tarafından

Üstü başıda mahfoldu😃 bide anne çok yaramaz mıyım diyor. Evet dedim. Hayır sadece halıları mahfettim yoksa hiç yaramaz değilim diyor😂

(12,994 puan) tarafından

Yok canım yaramaz olur mu hiç 😂

0 oy
(2,098 puan) tarafından

Kolay olacak diye niyetlen kolay olsun canim inşallah. Benimde 3 tane canları sağolsun. Eğer rutininde düzenli biriysen ve eşinde destek olursa hiç korkma Allah'ın izniyle. Rabbimiz bizi çok güçlü yaratmis. Yorulursun uykusuz kalırsın ama hemen alışıyorsun 

0 oy
(12,994 puan) tarafından

Benimde biri 10 yaş biri 6 yaş biride 9 aylık anam ağlıyo sürekli koşuşturuyorum sürekli ayaktayım çok uykusuz kalıyorum ama üstesinden geliyorum sevgide 3 ne aynı yetiyo ilgide 

(1,122 puan) tarafından

Allah bağışlasın.  

İnşallah bende yeterim Rabbım güç versin. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Üçüncü çocuğa hamileyken yetememe korkusu nasıl aşılır?
Üçüncü çocuğa hamileyken hissedilen yetememe korkusu, annelik içgüdüsüyle gelişen doğal ve geçici bir kaygıdır. Bu duyguyu yönetmek için mükemmeliyetçi beklentileri bir kenara bırakıp, çocukların kendi aralarındaki bağı destekleyen bir düzen kurmaya odaklanmak ilk adımdır. Planlı bir günlük rutin oluşturmak ve eşinizden destek alarak sorumlulukları paylaşmak, üzerinizdeki baskıyı azaltacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Üç çocukla evde zaman yönetimi nasıl daha verimli yapılır?
Üç çocukla evde zaman yönetimini kolaylaştırmak için her çocuğun yaşına uygun görevler vererek sorumluluk paylaşımı yapmak en etkili yöntemdir. 11 yaşındaki bir çocuğun özbakım becerilerini kendi karşılaması, 5 yaşındaki kardeşine örnek olması ve sizin de bebekle ilgilenirken bu düzeni korumanız vakit kazanmanızı sağlar. Gün içerisinde kısa süreli, çocuk odaklı özel zamanlar ayırmak hem sizin hem de çocukların duygusal bağını güçlendirir.
Çocuklar arasında sevgi eşitliği nasıl sağlanabilir?
Çocuklar arasında sevgi eşitliğini sağlamanın yolu, her birine sunduğunuz fiziksel ve duygusal ilginin miktarı yerine kalitesine odaklanmaktır. Onlarla birebir vakit geçirmek, başarılarını takdir etmek ve ihtiyaç duydukları anlarda yanlarında olduğunuzu hissettirmek, sevginin adil dağıldığını anlamalarını sağlar. Her çocuğun mizacı farklı olduğu için onlara ihtiyaçlarına özel bir ilgi alanı yaratmak, sevginin eşit ve adil hissedilmesine yardımcı olur.
Hamilelikte artan duygusallık ve endişelerle nasıl başa çıkılır?
Hamilelikte artan duygusallık, vücuttaki hormonal değişimlerin bir sonucu olarak kabul edilmeli ve bu duygular bastırılmamalıdır. Endişelerinizi eşinizle veya güvendiğiniz bir yakınınızla paylaşmak, üzerinizdeki yükü hafifletir. Eğer bu duygular günlük yaşam kalitenizi düşürecek seviyeye ulaşırsa, bir uzmandan destek alarak hamilelik sürecini daha dingin ve sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.
Zor bir çocukla üçüncü bebek süreci nasıl yönetilir?
Zor bir çocukla süreci yönetmek için disiplini tutarlı hale getirmek ve çocuğun duygularını anlamaya çalışmak çok önemlidir. 5 yaşındaki çocuğunuzun duygusal patlamalarını karşılamak için sakin kalmaya gayret edin ve ona yeni gelecek bebekle ilgili sorumluluklar vererek sürece dahil olmasını sağlayın. Aile içi kuralları netleştirmek ve rutinleri aksatmamak, hem zor çocuğun davranışlarını dengeler hem de yeni doğan bebeğe hazırlanmanıza destek olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 495 göst.
+2 oy
5 cevap 357 göst.
+1 oy
7 cevap 430 göst.

Kategoriler

1,510,743 soru

24,647,018 cevap

366,083 kullanıcı

...