Eşimin yengesinden borcumu nasıl geri isteyebilirim?

0 oy
740 göst.
Diğer kategorisinde (2,696 puan) tarafından

Ahsjdndndbdjdkdndksksbdkdjsndndn

17 Cevaplar

+8 oy
(14,969 puan) tarafından

yenge taksit geldi ne zaman ödeyeceksin diye soracaksın

(2,696 puan) tarafından

Eşim de gitti o para unut sen onu deyip duruyor 

(14,969 puan) tarafından
+1

arayıp soracaksın 

(9,365 puan) tarafından

Indigo nerde ki epeydir gözükmüyor 😅 ne alakaysa postla aklıma geldi 

-Reklam-
+4 oy
(20,260 puan) tarafından

Mesaj atacaksın yenge ödeme yapacağım koşu bandını unuttun sanırım ben de sıkıştım atar mısın diyeceksin borcu hatırlatmak da sünnet

+3 oy
(65,099 puan) tarafından

direkt söyle yoksa üstüne yatar ne ayip ya 

+2 oy
(1,531 puan) tarafından

Tuhafsınız gerçekten. Diyeceksin ki yenge koşu bandının taksidi geldi ödemesinin yapılması lazım haberin olsun falan de yani bunu istemenin nesi ayıp. Ki karşı tarak utanmıyor bilmiyor mu sanki her ay ödeme olması gerekiyor. İnsanları s*****yerine koyuyorlar isteyin siz 

+2 oy
(31,730 puan) tarafından

Mesaj at iste taksitle alınca bedava almış olmuyor 

+2 oy
(9,277 puan) tarafından

Yengen ödeme yapmıyor utanmıyor sen kendi paranı isterken niye utanıyorsun para kolaymı kazanılıyor sanki söyleyeceksin küserse de küssün

+1 oy
(568 puan) tarafından

acik acik mesaj at deki taksid gekdi de bende zor durumdayım alırken herwlde eşi de sormadı mi esin de biliyor yani isteyeceksin 

(2,696 puan) tarafından

Eşi de vardı. Hatta ilk taksidi eşi vermiş geline ver diye diğerlerinden ses yok. Heralde koşu bandını 2000 TL'ye aldıklarını zannediyorlar

(2,568 puan) tarafından

kız Allah iyiliğini kartla almasını bilmeyen beceremeyen zaten taksitle ne haberi olsun en baştan deseydin ya üç ay boyunca ödeyeceğiz bunu 2000 2000 2000 şeklinde üç kere ödeyeceğiz üçe böleceğiz yani fiyatı deseydin ilk taksiti verdiler onlar muhtemelen boş bitti zannediyorlardır sen niye cebinden ödedin ki ikinci taksit geldiği zaman ikinci taksit geldi yenge diye haber etseydin bence şimdi de ki ilk taksiti ödedin yenge 2002. ve üçüncü taksitler geldi sen bana vermediğin için ben de odeyemedim kartım gecikmeye girdi banka arıyor habire ne zaman ödeyeceksin 2000 2000 toplam 4000 daha ödemen lazım eksik tutarı de yani. kendi odedigini falan karistirma

(2,696 puan) tarafından

Yok canım lafın gelişi dedim onu biliyorlar 3 taksitle her ay ödeyeceğini 

0 oy
(6,877 puan) tarafından

Yenge taksitleri ödedik bitti, şu an ben de çok sıkışığım 4bin tl yi (kaç tl borçları kaldıysa) verebilir misiniz deyin. Yarın deyip de 2-3 gün ses çıkmazsa aynı şekilde tekrar arayın söyleyin. Acil ödemem var bekliyorum sizi deyin. Ben de pek söyleyebilen biri değilim ama bu şekilde bişey uydurup söylerdim ben.

(2,568 puan) tarafından

bence ödedim bitti derse vermeyebilir de çünkü kendi kendine kartla almayı beceremeyen kadın taksitin ne olduğunu bile bilmiyor olabilir ilk taksiti verdiginde ikincinin günü geldiğinde keşke arayıp söyleseydi ikinci taksit geldi 2000 TL ödemen gerekiyor diye belki yenge öder de ya da şimdi bence şey demeli geçen ay da vermedin bu ay da vermedin iki taksit birden duruyor sen sadece ilk taksiti ödedin kartım gecikmeye girdi falan demesi bence daha mantıklı

0 oy
(2,568 puan) tarafından

e soyle yenge ikinci taksit zamani geldi rica etsem atabilirmisin odeme yapicam de. 

(2,568 puan) tarafından

odemedin say. yenge iki ay ildu ikinci taksitide odemedin 3. taksitide odemedin banka arayip duruyor beni icralik olucam de

(2,696 puan) tarafından

Valla dün gittiğimde citlattim durumum yok sikisigim diye birkaç gün sonra kartın ödemesi geldi odeyemedim deyim olmazsa 

(2,330 puan) tarafından

Güzel kardeşim yalanı tercih edip sakin günaha girme. 

(2,568 puan) tarafından

yalani tercih etmesse de enayi yerine konacak sıkısıgim ne almasaydin ozaman sanki vok elzemmi kosu bandi. durumun yoksa satar odersin yani parasini . millet enayimi sen sıkısıksin diye sana hediye edeyim deyip parasini almayacak degilsin . keske deseydin e bende bankaya sikisigim odeyemiyorum diyememki diye . bence kadinin kicasindan iste abi amca eniste ne diosan kartin odemesi geldi gecti hala ikinci ve uvuncu taksiti odemediniz gecikmeye girdim . yengem sıkısigim dedi ama ben ne yapayim de yani kocasina . gerekiosa satisa kioysunlar satip odesinler parani

(2,330 puan) tarafından

Tamam işte açıkca söylesin niye günaha girsin yalan söyleyerek. İsteyip niye utansın . Yalan soyleyince Rabbimizden utanmıyor muyuz. Teşvik edip vebale girmeyelim

0 oy
(2,568 puan) tarafından

sen niye cebinden odedin ki.  2 2 2 seklinde degilmi taksitleri. ilk taksit iki bin verdiyse ikinci taksit zamani da. arayip deseydin yenge kartimin son odeme tarihi geldi ikinci taksitide yollarmisn diye . bence yengenin haberi bile yok o hepsini verdim bitti diye düşünüyordur muhtemelen eğer kendi kendine kartla almayı bile beceremiyorsa sana aldırıyorsa zaten taksitle bile haberi yoktur keşke sen baştan deseydin ki Ocak‘ta 2000 vereceksin Şubat‘ta ikinvi 2000 Mart‘ta 2000 vereceksin borç tamamen bitecek o şekilde anlatsaydın yani detaylı şekilde kadın tek vermiş taksiti bitti zannediyor bence sen söyle ilk taksiti verdin ikinci taksit duruyor de sen ödemediğin için ben de yatırmadım kartım gecikmeye girdi de 

(2,696 puan) tarafından

Yok canım taksitlerden haberi var. Sen taksitle al ben sana her ay 2000 odeyim dedi. Niye vermiyor anlamadm ben de isteyemedim ki ayıp olur diye

(2,568 puan) tarafından

klasik turk milleti. ayibi yapan karsitaraf madur olan sen ama sen utaniosun. ayip olcak bise yok iste taksiti geldi gecikmeye gtdi kart de . ilk once kullaniyomusun kosu bandini falan de . bu arada ikinci taksiti de geldi 3. de gelmek uzere sen odemeyince gecikmeye gircek kart de iste yani laf arasinda

(6,148 puan) tarafından
+1

Bu ayıp olur mantığını hiç anlamıyorum. Bunu düşünmesi gereken karşı taraf değil mi?  Desene ödemesi geldi, gönder diye. Parası olmasa, geciktirebilirim, kusura bakma dese zaten sorun yok. Fakat salağa yatması hiç hoş değil. 

(2,330 puan) tarafından

🌸tam olarak böyle 

0 oy
(10,549 puan) tarafından

Tabi ki unutmamıştır kurnazlık yapıyor ne kadar ayıp. Hiç çekinme iste şu kadar ödeme kaldı ben ödemedim faize girdi hep de 

(2,696 puan) tarafından

Dün onlardaydik. Başka yerden konusu açıldı çok şıkıştım diye konuştum güldü geçti 

(10,549 puan) tarafından

Canım kimse sokaktan para toplamiyor sonuçta senin paran istesene açık açık. Bize de yaz cevap ne verecek bakalım 

0 oy
(1,646 puan) tarafından

Bence sms yaz odeme geldi bendede para yok odemeyi atarmisin son iki taksit kalmisti yazabilirsiz kalan ucretide yaz ne olur ne olmaz bence 

0 oy
(9,435 puan) tarafından

Ödeme günü gelince hatırlayacaktın benjm ödeme gücüm yok diye sıkıştıracaktın vermiyorsa kendin niye ödedin ki

0 oy
(2,330 puan) tarafından

Yenge ödemem var parayı gönder de. Yürüyüş bandı acil hayat kurtaran birşey değil ki. Olsada olur olmasada . Parası yoksa almasaydi. Sen ara söyle odemezsede köy mesafeyi o utansin

0 oy
(1,706 puan) tarafından

Bunun ayıbı olmaz söyle taksitleri ödesin

0 oy
(1,211 puan) tarafından

Canım bunun ayıbı olmaz ki kendini kullandırmayın 

0 oy
(670 puan) tarafından

Yani az para değil taksid günün geçmiş parayı ne zaman verebilirsin de

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Borç verdiğim eşimin yengesinden paramı nasıl isteyebilirim?
Borç verdiğiniz kişiden paranızı isterken samimi ancak net bir dil kullanmalısınız. İlk olarak, ödeme planını hatırlatan nazik bir mesaj atarak konuyu açın. Eğer cevap alamazsanız, kendinizin de nakit sıkışıklığı yaşadığınızı dürüstçe belirterek ödemenin kalan taksitlerini ne zaman yapabileceğini doğrudan sormak en sağlıklı yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yakın çevremden verdiğim borcu isterken nelere dikkat etmeliyim?
Borç isterken çatışmadan kaçınmak için suçlayıcı bir üslup kullanmamaya dikkat edin. 'Ödemen gereken taksitleri unuttun sanırım' gibi hatırlatıcı bir yaklaşım, karşı tarafa savunmaya geçmeden borcunu ödeme imkanı tanır. Önemli olan, durumu kişisel bir tartışmaya dönüştürmeden sadece maddi ihtiyacınızı net bir şekilde ifade etmektir.
Kredi kartıyla alınan eşyanın taksit ödemesi nasıl takip edilir?
Kredi kartıyla alınan ürünlerde ödemeyi takip etmek için bir çizelge oluşturmak işinizi kolaylaştırır. Borç verdiğiniz kişiyle başlangıçta yazılı veya sözlü bir ödeme planı üzerinde mutabık kalmak, aksaklık yaşanmasını önler. Ödeme günü geldiğinde nazik bir hatırlatma mesajı göndermek, hem sizin haklılığınızı korur hem de karşı tarafın unutma ihtimalini ortadan kaldırır.
Borç ödemeyen aile büyüğüne karşı nasıl bir tutum sergilenmeli?
Aile üyeleri arasında yaşanan borç konularında duygusal mesafeyi korumak ve net olmak gerekir. Paranızın sizin için bir ihtiyaç olduğunu ve bütçenizi zorladığını belirtmek, karşı tarafın durumu ciddiye almasını sağlar. İlişkilerin bozulmaması adına, borcu reddetmek yerine ödeme konusunda esneklik sağlayıp sağlayamayacağınızı konuşarak çözüm odaklı ilerleyebilirsiniz.
Aldığım borcu geri alamıyorsam nasıl bir yol izlemeliyim?
Borcunuzu defalarca hatırlatmanıza rağmen ödeme yapılmıyorsa, konuyu eşinizle paylaşarak onun bir arabulucu olmasını isteyebilirsiniz. Aile içi meselelerde eşlerin birbirinin arkasında durması, borç tahsilat sürecini daha profesyonel ve sorunsuz hale getirir. Hiçbir şekilde geri dönüş alamıyorsanız, bu durumu gelecekteki maddi kararlarınız için bir ders olarak kabul etmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 283 göst.
2 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Leylacan (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 192 göst.
+1 oy
5 cevap 248 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde dila0123 (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 187 göst.
6 Mart 2023 Diğer kategorisinde Can_annesi_ (88 puan) tarafından soruldu