Hamileyken mide bulantım varken misafirleri nasıl ağırlarım?

0 oy
156 göst.
Diğer kategorisinde (391 puan) tarafından

Şimdi bizim 5 ailelik bir grubumuz var erkekli kadınlı ayrı oturuyoruz çaya geliyorlar.işte çayın yanına birkaç çeşit  şey hazırlanıyor .Sıra bize geldi.Bende hamileyim kaç aydın mide bulantısı kusma halsizlikten doğru düzgün ev işi yapamıyorum.ekstra mide bulantılarım kök hassasiyetimden mutfağa giremiyorum haydi hazır bişeyler alalım bir çay demleyeyim desem evmkirli dip bucak temizlenmesi lazım eşime dedim hani söyle hanımın mide bulantıları var mutfağa felan giremiyor toparlansın ondan sonra biz çağıralım diye eşimde çağırmanızda gitmemizde diyor bende dedim ne alaka .gurbetteyiz kimseyi tanımıyoruz vizede değişiklik oluyor diye o kadar anlayışsız değiller ya böyle söyle işte dedim sinirlendi kestirip attı .

4 Cevaplar

0 oy
(14,040 puan) tarafından

o zaman eşin temizlesin evi bir zahmet! 

-Reklam-
0 oy
(10,000 puan) tarafından

Vala bilemedim ama eğer oturmaya gidebiliyrusan üsten üsten evinin işini de yap ve sende onları agirla ben olsa. Ayıp olur diye düşünürdüm eğer gebeysem ve gerçekten halim yoksa kimsenin evine gitmem kimsenin de gelmesini istemem 

Hiç olmazsa hazır alıp bir şeyler evde kadın çağırabilirsin Bir günlüğüne en azından günlük temizliği yapar sen de yorulmamış olursun

(391 puan) tarafından

Bu zamana kadar gittim tabi ki ama yeni hamileyim ve ilk trimester zor geçiyor .En son sıra bize denk geldi bende hamileyim işte yoksa tabiki ağırlayacaktım 

(10,000 puan) tarafından

Olmadı erteleyebilirsin canım biraz durumum güzelsin ondan sonra diyebilirsin gruptaki hanımlara zaten eğer anlayışlı insanlarsa anlayışla karşılayacaklardır 16'dan sonra insan biraz daha rahatlıyor 

0 oy
(1,915 puan) tarafından

Arkadaşlarınızla samimiyseniz zaten onlar durumunuzu anlar. Bulantiyla misafir ağırlamak çok zor. 4 aydan sonra hem bulantılar geçer hemde kendinizi daha iyi hissedersiniz. Durumu izah edin o zaman gelirsiniz inşallah diye. 

0 oy
(9,394 puan) tarafından

Valla benim.kocam yapıyor o zaman yapmazsada temizlikçi cagiriyorum  nereye kadar oteleyeceksin ki

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileyken mide bulantısı ve kusma varken misafir ağırlamak zorunda mıyım?
Hamilelikte aşırı mide bulantısı ve kusma gibi fiziksel zorluklar yaşadığınızda, misafir ağırlamak bir zorunluluk değildir. Sağlığınız her şeyden önemlidir; bu nedenle eşinizle net bir şekilde konuşarak toplantıyı ertelemesini veya daha uygun bir zamana kaydırmasını talep etmek en doğal hakkınızdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte mide bulantısı ile ev temizliği nasıl kolaylaştırılır?
Gebelikte mide bulantısı ve halsizlik mutfak işlerini ve temizliği zorlaştırıyorsa, profesyonel destek alabilir veya eşinizden sorumlulukları paylaşmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca, dışarıdan hazır ve sağlıklı seçenekler tercih ederek enerji tasarrufu yapabilir ve mutfakta geçirdiğiniz süreyi minimuma indirebilirsiniz.
Hamilelikte mide bulantısı nasıl yönetilir ve günlük rutin korunur?
Hamilelikte mide bulantısını yönetmek için az ve sık beslenmek, kokulu gıdalardan uzak durmak ve bol dinlenmek oldukça önemlidir. Fiziksel olarak kendinizi kötü hissettiğiniz günlerde ev işlerini ertelemek veya sadece en temel ihtiyaçlara odaklanmak iyileşme sürecinizi destekleyecektir.
Eşime hamileliğimdeki fiziksel zorlukları nasıl anlatabilirim?
Eşinize hamilelik sürecindeki fiziksel kısıtlamalarınızı anlatırken, doktorunuzun belirttiği yorgunluk ve bulantı risklerini bir veri gibi sunabilirsiniz. Empati kurabilmesi için yaşadığınız zorlukların sadece bir istek değil, sağlıkla ilgili bir durum olduğunu net bir dille ve sakin bir şekilde ifade etmeniz önemlidir.
Hamileyken sosyal etkinliklerde kendimi nasıl daha iyi hissederim?
Sosyal etkinliklerde kendinizi iyi hissetmek için önceliği kendi sağlığınıza vermeli ve sınırlarınızı belirlemelisiniz. Bulantınızın yoğun olduğu günlerde toplantıları iptal etmek veya misafirlerinize durumunuzu dürüstçe açıklayarak destek istemek, stres seviyenizi düşürerek daha rahat bir süreç geçirmenizi sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 196 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Kadinca_8446416 (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 153 göst.
2 Nisan 2026 Diğer kategorisinde meryemdgn72 (32 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,278 soru

24,641,114 cevap

365,797 kullanıcı

...