Aferin Zero ve Iburamin Zero aynı anda verilir mi?

0 oy
211 göst.
Diğer kategorisinde (1,096 puan) tarafından

Aferin zero ve iburamin zero aynı anda verilir mi soğuk algınlığı için iburamin zero verdi  Ağrı kesici ateş düşürücü ise aferin zero msela bu ikisi arasinda ne kadar zaman olmalı ikiside günde 3 kez ben şimdilik ates yok diye sadece iburamin zeroyu veriyorum ama merak ettim çünkü genelde ya dolven ya parol veriyordular bunu hiç bilmiyorum

6 Cevaplar

0 oy
(1,212 puan) tarafından

İburamin zero 6 saat arayla veriliyor diye biliyorum 

(1,096 puan) tarafından

Onu öyle yapcam da ateşi çıkarsa ne vereyim 

(1,212 puan) tarafından

Parol şurup varmı?

Yada fitil falan varmı?

(1,096 puan) tarafından

Parol ve pedifen var doktor  iburamin zero ile dolven falan olmaz dedi ama 6 saat koyup veriyorduk eskiden

(1,212 puan) tarafından

O zaman parol verebilirsin güzelim 

-Reklam-
0 oy
(4,055 puan) tarafından

Uburamin ikiside aynı anda verilmez.isimlwti değişik grib ilacı

(1,096 puan) tarafından

Sağol canm

(4,055 puan) tarafından

İkisini aynı anda verme   birini kullanmalısın .isimleri değişik sadece.ikiside grip ilacı❣️ ateşi cıkarsın dolven calpol minobol  parol verebilirsin.fitil uyarıcı genelde bunlardan birini 4 ve 6 saat aralıklarla verebilirsiniz

(1,096 puan) tarafından

Tmm canm sagol

0 oy
(6,733 puan) tarafından

İburamin zero ile parol veriliyor diye biliyorum dolven iburamin zero yerine geciyor ikisi beraber verilmiyor 

0 oy
(2,153 puan) tarafından

İbruamin zero yu iyi değil diye duymuştum içeriği kötüymüş ben doktora ne zaman gitsem her gittigimizde yazar almam 

0 oy
(3,150 puan) tarafından

ikiside aynı içerikli verme yada dönüşümlü olarak 3 saatte bir ayrı ayrı ver calpol varsa onu ve iburamin ver dönüşümlü 

0 oy
(9,075 puan) tarafından

İçindeki sadece ateş düşürücü etken maddesi farklı aynı anda verilmez 6 saat ara olması lazım

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aferin Zero ve Iburamin Zero aynı anda çocuklara verilir mi?
Aferin Zero ve Iburamin Zero içeriklerinde benzer etken maddeler barındırabildikleri için doktor onayı olmadan asla aynı anda kullanılmamalıdır. İki ilaç da soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmek için kullanılan kombine preparatlardır ve bilinçsizce birlikte verilmesi çocuklarda doz aşımı veya yan etki riski oluşturabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda soğuk algınlığı ilaçları arasında ne kadar süre olmalı?
Farklı soğuk algınlığı ilaçları veya ateş düşürücüler arasında güvenli bir aralık bırakmak için mutlaka bir uzman hekime danışılmalıdır. İlaçların etken maddeleri çakıştığı takdirde vücuttaki ilaç yükü artacağından, doktorunuzun önerdiği dozaj ve saat aralıklarına harfiyen uyulması hayati önem taşır.
Iburamin Zero ve Aferin Zero benzer etken maddelere mi sahip?
Evet, her iki ilaç da genellikle soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı ve ateş gibi belirtileri yönetmek için formüle edilmiş bileşenler içerir. Bu ilaçlar benzer farmakolojik sınıfa ait maddeler içerebildiği için, aynı anda kullanımları vücutta aşırı ilaç birikimine yol açarak istenmeyen sağlık sorunlarını tetikleyebilir.
Çocuğuma aynı anda birden fazla soğuk algınlığı ilacı verdim ne yapmalıyım?
Eğer çocuğunuza farkında olmadan aynı anda birden fazla soğuk algınlığı ilacı verdiyseniz, vakit kaybetmeden ilacın prospektüsü ile birlikte bir çocuk doktoruna veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. İlaçların dozajı ve etken maddeleri hakkında detaylı bilgi alarak çocuğunuzun genel durumunu profesyonel bir gözlem altına almanız gerekmektedir.
Çocuklarda ateş ve ağrı için hangi ilaçlar tercih edilmelidir?
Çocuklarda ateş ve ağrı yönetimi için genellikle parasetamol veya ibuprofen etken maddeli tekli ilaçlar tercih edilir. Hangi ilacın çocuğunuzun yaşına ve kilosuna uygun olduğunu öğrenmek için mutlaka doktorunuza danışmalı ve kendi başınıza birden fazla ilaç kombinasyonu yapmaktan kaçınmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 1,848 göst.
29 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde İkra (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 363 göst.
8 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 1,362 göst.
6 Ocak 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde ozlem4141 (1,191 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 2,550 göst.
7 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elif12 (2,641 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,172 soru

24,640,009 cevap

365,741 kullanıcı

...