Grip ve regl sancısını aynı anda nasıl atlatabilirim?

+1 oy
152 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,487 puan) tarafından

Günaydın annisler ve annis adayları nasılsınız iyi olun hep 😊 

Bu ortalık hastalığı nasıl bir illet eşimle beni pert etti yerimizden kalkamiyoruz

Üstüne birde 3 gündür regl oldum ağrısı cabası 

O değilde tv de bayana denk geldim ped reklamina kadın sabah bir uyandi beyaz çarşaflarda prenses gibi

Birde ben uyandim yeminle tüpçü Fikret in küçük tüpü gibi o derece gergin o derece patlamaya hazır bomba gibi 🤣

Konudan konuya daldan dala atladım 🤣🤣🤣

8 Cevaplar

0 oy
önce (5,193 puan) tarafından

Günaydın abla geçmiş olsun.regli denince bütün moralim sıfırlanıyor.ağrısı sızı  yana dizlerim tutmuyor.ayağa kalkınca altıma yapmışım gibi hissediyorum.

önce (1,487 puan) tarafından

Evet malesef yoğun olunca insan öyle hissediyor 

-Reklam-
0 oy
önce (5,771 puan) tarafından

Günaydın canım 💚

Bende ha oldum ha olacam onun siniri var üstümde 😂🫣

Birsuru sinir var bende ama kime patlicam bilmiyorum🤣

0 oy
önce (8,366 puan) tarafından

Bende pazartesi oldum akşama kadar gözümü uykudan açamadım hiç halim yoktu. Ağrım felanda yoktu öyle sadece halsizlik 

Reklamlara ne bakan yaw onlar satış yapsında nasıl olursa olsun. En sinir olduğum reklamda Coco kola reklamı Ramazan sofraları onsuz olmaz diye yapıyorlar ya deli oluyorum . Ha bide lastik tekeri gibi sekerek ekmeğe oturan McDonald's reklamı 🤣

Dışardan hamburger hiç yemedim yemekte istemedim açıkçası 

Coca cola uzun zamandır almadım hiç Ramazan da hep Pepsi aldırdım 

Valla onları öyle görünce bi bende mi sorun diyorum🤣

önce (8,366 puan) tarafından

Pepside Coco kolanın malesef 

Bizde hiç yemedik içinde hangi et var belli değil. Bizim köfteler niye hoplamıyor mesela 😄

Biz güzel egittikte ondan onlarınki terbiyesiz kofte

0 oy
önce (159 puan) tarafından

Geçmiş olsun bende daha tık yok regli ne zaman gelir bilmiyorum 

Beni bu ay hepsi bir vurdu 

önce (159 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun  

0 oy
önce (371 puan) tarafından

Günaydın geçmiş olsun size. Benim kızımda boğaz ağrısı ve öksürük vardı arada bir ateşi çıkıyordu. Sabah doktora götürdüm antibiyotik falan verdi geldim eve kahvaltı yaptık, abdest aldım şimdi de ezan saatine kadar yerde uzanıyorum çok yoruldum, çok uykusuzum

Size de çok geçmiş olsun kolay değil çocukla uğraşmak gerçekten

Allah kabul etsin😊

önce (371 puan) tarafından

Amin teşekkür ederim 

0 oy
önce (513 puan) tarafından

Günaydın canım çok geçmiş olsun. Allah hepimizin evine huzur mutluluk bereket versin inşallah 🌸 Hamdolsun iyiyiz çocuklarla balkonda kahvaltı ediyoruz hava yağmurlu 

Oh mis afiyet olsun 

önce (513 puan) tarafından

Sagolasin

0 oy
önce (1,820 puan) tarafından

Bir aydan fazladır günüm geçiyor ve bu bir aydır pimi çekilmiş bomba gibi dolanıyorum etrafta biri bişey diyince patliyorum artık dün hastaneye gittim dolmuşta şoförle tartıştım kavga etmediğine sukretsin normalde kaynanam yanımdayken saygısızlık etmem bakti bı patladim sus pus oturdu sadece bana baktı ilk defa böyle bişey gördü ve neye uğradığına şaşırdı garibim 😂

Hazır ele almışken kaynanaya da laf diyeydin kız🤣🤣🤣🤣

önce (1,820 puan) tarafından

Kadının bir suçu günahı yoktu ki yoksa arada kaynardi valla 🤭

0 oy
önce (899 puan) tarafından

tünaydın dıyelım ozaman daha yenı gırmeye fırsat bulabıldım 😂 valla benımde 93 gun gecıkmıs doğum sonrası toparlanamadım bı 8 ay olcak ama ne zaman duzelır ama olcak gıbı karın agrısı bi sinirlilik var ustumde bırıne patlamadan olsada bıtse 😂😂 

Ben evden çıkmaya korkuyorum zaten çıkamıyorum da grip regl hepsi bir arada karşı koltuğum da da eşim yatıyor oda hasta sinirlenince az biraz ona bagiriyom 🤣

zaten biz hasta olmayalım hemen olurlar bi iş yaptırır dıye 😂 

Yok kız bana o sebekten bulaştı o yüzden bişey diyemiyor🤣

he iyi ozaman gecmış olsun bu arada😊 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Grip ve adet sancısı aynı anda nasıl hafifletilir?
Grip ve adet sancısının aynı anda yaşanması vücudu ciddi oranda yorar. Dinlenmek, bol sıvı tüketmek ve hekiminizin onayladığı ağrı kesicileri kullanmak belirtileri hafifletmeye yardımcı olur. Özellikle yüksek ateş ve vücut ağrısı varsa, vücudun dinlenmeye olan ihtiyacı artar; bu dönemde sıcak su torbası karın bölgesine uygulanarak adet sancısı azaltılabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hastalık döneminde regl ağrısı neden daha şiddetli hissedilir?
Bağışıklık sisteminin zayıfladığı hastalık dönemlerinde vücuttaki inflamasyon seviyesi artar ve bu durum regl sancısının daha şiddetli hissedilmesine neden olabilir. Vücut bir yandan enfeksiyonla savaşırken diğer yandan hormonal değişimlerle uğraştığı için ağrı eşiği düşer. Bu süreçte stresten kaçınmak ve vücudu yormayacak hafif gıdalarla beslenmek toparlanma sürecini hızlandırabilir.
Grip geçirenler için evde uygulanabilecek pratik bakım önerileri nelerdir?
Grip sürecinde evde yapılabilecek en etkili bakım, vücudu susuz bırakmamak ve uyku düzenine dikkat etmektir. Bol miktarda bitki çayı, taze sıkılmış meyve suları ve çorba tüketimi vücut direncini artırır. Ayrıca oda havasını nemlendirmek ve düzenli havalandırma yapmak solunum yollarını rahatlatarak iyileşme sürecini destekler.
Adet döneminde yaşanan yoğun halsizlik ve ağrı nasıl yönetilir?
Adet dönemindeki halsizlik genellikle kan kaybı ve hormonal değişimlerden kaynaklanır; bu dönemde demir ve magnezyum açısından zengin beslenmek faydalıdır. Ağrı yönetimi için ise ılık duş almak, hafif esneme hareketleri yapmak ve kafein tüketimini sınırlandırmak önerilir. Şiddetli ağrı durumlarında ise mutlaka bir uzmana danışarak uygun tedavi yöntemleri belirlenmelidir.
Bağışıklık sistemi zayıfken grip nasıl daha hızlı atlatılır?
Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin grip sürecini daha hızlı atlatması için vitamin desteği, kaliteli uyku ve dengeli beslenme üçlüsüne odaklanması gerekir. C vitamini içeren taze sebze ve meyveler bağışıklığı güçlendirirken, düzenli uyku vücudun kendini onarmasına fırsat tanır. Belirtilerin 3-4 günü aşması durumunda ise destekleyici tedaviler için bir sağlık kuruluşuna başvurulması en doğru adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 821 göst.
0 oy
8 cevap 673 göst.
30 Kasım 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 279 göst.

Kategoriler

1,505,709 soru

24,581,183 cevap

362,448 kullanıcı