32 haftalık hamileyim, doğuma kadar kontrole gitmesem riskli mi?

0 oy
248 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (554 puan) tarafından

32 haftalık geveyim iki tane kızımla hastaneye gitmek cok zor oluyor biri 33 aylık  biri 17 aylık eşim bu aralar iş yeriyle sorunları var izin isteyemiyor haftalık izni pazar günü ve bi mudet böyle olacığınıda dile getirip duruyor. Taksiye bin git gel diyor ona göre kolay ama iki cocukla muane olmak sıra beklemek onların ihtiyaçlarını karşılamak cok zor ve bn doğuma az kala kontrolerime gitsen sizce olur mu yoksa cok büyük bi rîsk mî almiş olurum.

11 Cevaplar

+1 oy
önce (867 puan) tarafından

Yanii tamam 2 çocuk ile zordur ama ailen yok mu kaynana, annen kardeşin felan ? Yoksa bile gitmelisin ya bu aylar çok önemli kontrol çok önemli karnındaki mühim

önce (554 puan) tarafından

Ailem gurbete 18 saatlık yol. Ordan yardımıma gelebilecek kimse de yok herkes kendi düzenin icinde. Kayınvalideme de emanet edemiyorum malesef. 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,806 puan) tarafından

Tabiki olursunuz mevlam esirgesin ya kordon dolanırsa kalp atışı yavaşlarsa ya sizde bir problem çikarsa anneniz kayınvalideniz akrabanız kimseniz mi yok 

Ailem cok uzağımda burda kayınvalidem harıc hic bi akrabam yok konu komşu deseniz güvenebileceğim yok malesef. Kayınvalideme de asla emanet edemiyorum onunla hastaneye hic gidemiyorum hasta cocuğu var o ona bakıyor onunla da gelse cok ağır hareket ediyorlar buda bütün işlerime gec kalacağımın hata randevu saatine bile yetiştiremeyeceğim anlamına gelir. 

Kayınpederiniz evde mi peki

Kayınbabam hala da inşaatlarda calişir emekli olmuş. Ama sabahi köründen akşamından döner eve. 

Sizin gününüzde evde olsun o birkaç saat işinizi halledin kayınvalideniz baksın çocuklara kayınpederiniz engelli çocugu ile ilgilensin

0 oy
önce (41 puan) tarafından

Bu haftadan sonra kontroller hafta 1 oluyor riske atmayın derim:( Çocukları bırakacağınız yakınınız yok mu kayinvalideniz falan 

Kayınvalideme zere güvenim yok biberona kaynar cay koyup cocuğa veren kaynar corba icirmeue calişan biberonun başını kesên birine asla emanet edemem. Onun dişinda ailem gurbete. 

önce (41 puan) tarafından

Bunu yapma sebebi nedir ya ? Böyle verilmeyeceğini bilen biridir illaki kasıtlı mi yapıyor? 

Peki bu süreçte ailenizin yanına gidemez misiniz? Madem eşinizin işi yoğun hem son zamanlarda yalnız da kalmamış olursunuz

Muanelerim takiplerim burda yapılıyor bayram ziyaretinden yeni döndüm zaten tekrardan gidemem 18 saatlık yol.

İnan ki hic bilmiyorum kayınvalidemin cocuklara kastı olduğunu sanmiyorum ama yetişkin işler gibi davrandığı kesin büyük lokmalarla zorla beslediğin görünce en son baktığı cocuk 32 yaşında şuan yani cocuk bakımından zere anladığı yok. 

0 oy
önce (2,499 puan) tarafından

Bence büyük risk alırsınız. Mesela benim 32den sonra suyum azalmaya başladı ve 2-3güne bir doktor kontrol ediyor. İnsanın Bunu evde anlama şansı da yok. 

Bak bunu yazmanız bni baya ürkütü ne yalan söyleyim fikrimi baya değiştirdiniz. Artık zorda olsa doktorlar bu cocuklarla muane olamsınız bi daha bi yakınız getirin yakınmalarına rağmen o şekil gitmeye devam edecem gibi. 

önce (2,499 puan) tarafından

Benim bebişin hareketleri de iyi çok şükür. O yüzden diyorum ya evde anlama şansınız yok. Doktor bi anda suyu az dedi

0 oy
önce (865 puan) tarafından

Doktor hangi günlerde gel derse aksatmadan gitmeye calis. Seni anlıyorum da işte anne olmak öyle zor. Sona gelmissin zaten. Allah yardımcın olsun 

Aslında gidip gitmemek onların hic ilgilendirmiyor her gittiğimde de farklı doktorlarla karşılaşıyorum sisteme bakıp o bebeğin haftalığına göre gelen taramayı yapmamı öneriyorlar mesela bu sefer gittiğimde şeker yükleme haftanın gectiğini evde ölcüm cihazıyla liste halıne ölcüp getirmemi istedi Allah bilir gittiğimde farklı Bi doktorla karşılaşıp listeyi önemsemeyebilirde. Yani hic gitmesem gitmeyebilirim de ama tabi bnim cocuğumun sağlığı söz konusu bunu bnim takip etmem gerek. 

Onları zaten ilgilendirmez ki canim. Bebeğin ve senin sağlığın için gidip gözükmen lazım. Bana doktor doğum için gün verdi ve ogune kadar gelmene gerek yok dedi. Bide tahlil vermistim. E nabizdan kendim kontrol ettimki enfeksiyon çok yüksek çıkmış. Hemen vakit bulup yine gittim. İyikide gitmişim sezeryana alır almaz iyiki bu bebek ex olmadı demişti. Şok oldum. 

Cok affedersiniz enfeksiyonuz olduğunda vajına ici kaşınma yanma kızarma varmıydı. Bunlar bnde şuan mevcut doktordan aldığım kremle önlüyorum. Allah muhafaza Rabbim cocuğunuzu size bağışlamış. Allah sağlıklı ömürler versin cocuğunıza inşallah canım. 

İdrar yolu enf çok yüksekmiş. Hiçte şikayetim yoktu.. Allah razı olsun amin canim

0 oy
önce (2,699 puan) tarafından

Ben 30. haftadan 38e kadar hiç gitmedim. Gitmek zor geliyorsa gebeliğinin başından beri durumunu değerlendir ona göre karar ver. Benim için de çok zordu tek gitmek seni çok iyi anlıyorum.

Cok erken doğum pozisyonu almiş bazen taş gibi oluyor altan cok bastırıyor bazen de yumuşak baya hareketli işte o taş olma olayına cok endişeleniyorum. Maşallah sizinki sorunsuz hafta 38 haftaya kadar gitmesi cok iyi olmuş. Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah. 

önce (2,699 puan) tarafından

Bu dediklerin normal. Bebek kendini doğuma hazırlıyor. İlk çocuğumda alttan baskı kemik ağrısı çok olurdu. Bebeğin kendini kasmasında aynı şekilde Ama 39+5de geldi. Bebeğin kendini kasması her an doğabilirim demek değil zamanım geldi hazırlanıyorum demek 🙂

0 oy
önce (202 puan) tarafından

Bende 34 haftalığım biri 35 aylık biri 18 aylık  2 oğlum var işkence resmen çocuklarla gitmek doktor 2 haftada Bir görmek istiyor bu dönemde bende gurbeteyim kimsem yok Allah razı olsun bı komşum var hastaneye gidince bakıyor Allah sanada kolaylık versin 

Gözü kapalı güveneceğiniz birileri varsa ne güzel. Bnim yok işte keşke olsaydı ama yok. 😔

önce (202 puan) tarafından

Valla ne kadar dua etsem az  kadına rabbim sizede kolaylık versin 

0 oy
önce (8,743 puan) tarafından

Esas bu haftalardannsonra cagiriliyorwunuz son haftalar gelişimi nasil diye

0 oy
önce (10,183 puan) tarafından

Allah bağışlasın sağlıkla kucağına al üçüncünun cinsiyeti ne sakıncası yoksa merak ettim benimde iki kızım var 💕

0 oy
önce (2,576 puan) tarafından

Ay keşke yakın olsaydık 🥺 bizim burada hastaneye postaneye çarşıya giden çocuğunu saatlerce bana bırakıyor 🤣 artık bakıcı oldum sjsj ne olacak bakardım 2 minnoşa 2-3 saat 

0 oy
önce (283 puan) tarafından

En azindan 1 2 sefer gitsen iyi olur bence doktoruna gittiginde soyle durumu ve gelmeli miyim diye sor ona gore bir daha gidersin doktor daha iyi bilir herkesin durumu farkli oluyor. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

32 haftalık hamilelikte rutin kontrollere gitmemek ne gibi riskler oluşturur?
32 haftalık hamilelik dönemi, bebeğin gelişiminin yakından takip edildiği ve olası erken doğum veya preeklampsi gibi risklerin belirlendiği kritik bir süreçtir. Kontrollere gitmemek, tansiyon yüksekliği, bebeğin suyunun azalması veya gelişme geriliği gibi müdahale gerektiren durumların fark edilmemesine yol açarak hem anne hem de bebek sağlığını ciddi boyutta tehlikeye atabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
32 haftadan doğuma kadar doktor kontrolüne gitmemek güvenli midir?
Doğuma kadar olan süreçte doktor kontrolünü aksatmak tıbbi açıdan oldukça riskli bir durumdur. Özellikle 32. haftadan sonra yapılan takiplerde bebeğin ağırlığı, konumu, rahim ağzı uzunluğu ve genel sağlık durumu düzenli olarak izlenir; bu kontrollerin atlanması, doğum sürecinde karşılaşılabilecek acil komplikasyonların erken teşhisini imkansız hale getirir.
Hamileliğin son aylarında doktor randevusu nasıl planlanmalı?
Hamileliğin son aylarında doktor randevularını planlarken, eş desteği veya aile büyüklerinden yardım alarak ulaşım sorununu çözmek oldukça önemlidir. Eğer hastaneye gitmekte zorlanıyorsanız, doktorunuzla iletişime geçerek randevu saatlerini çocuklarınızın uyku veya yemek düzenine göre ayarlamasını rica edebilir ya da toplu taşıma yerine hastanelerin sunduğu ulaşım kolaylıkları veya destek sistemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
32 haftalık gebelikte hangi belirtiler acil doktor kontrolü gerektirir?
32 haftalık gebelikte ani başlayan şiddetli baş ağrısı, görme bulanıklığı, ellerde ve yüzde aşırı şişlik, vajinal kanama veya bebeğin hareketlerinde belirgin bir azalma fark ederseniz vakit kaybetmeden hastaneye gitmelisiniz. Bu belirtiler preeklampsi veya erken doğumun habercisi olabilir ve hiçbir mazeret bu tür acil durumların ihmal edilmesini haklı çıkaramaz.
Gebeliğin son döneminde kontrollerin sıklığı ne kadar olmalıdır?
Gebeliğin 32. haftasından 36. haftasına kadar kontroller genellikle iki haftada bir yapılırken, 36. haftadan doğum gerçekleşene kadar ise her hafta muayene önerilir. Bu rutin kontroller, doğumun sağlıklı ve planlı bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli olan en temel tıbbi takip sürecidir ve bu süreci atlamak doğum anında beklenmedik risklerle karşılaşma olasılığını artırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 177 göst.
10 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (8,852 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 323 göst.
13 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sinem_A (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 544 göst.
28 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Esha (570 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 247 göst.

Kategoriler

1,506,169 soru

24,587,679 cevap

362,817 kullanıcı

...