39+5 haftalık hamileyim, epidural normal doğum pişman eder mi?

0 oy
187 göst.
Diğer kategorisinde (150 puan) tarafından

Kızlar üçüncü gebelıgım 39+5 haftalık çok asırı korku var ıkısıde normal doğumdu sımdı epıduralle doğum yapanlara denk geldım guzel dıyorlar ben hıc özel hastane araştırması yapmadım ve epıdural doğum nasıl sızce denıyım mı ne olur bana akıl verın dogum yaklaştıkça uyku haram oldu

2 Cevaplar

0 oy
(15,416 puan) tarafından

arkadaşım 2 kere öyle doğurdu ilkinden gerçekten prenses gibiydim çok rahat doğurdum dedi, 2.de tutmamış onu baya hissetmiştim dedi 

(150 puan) tarafından

Cnm bıde acaba sadce sancı mı hıssetmıyorsun yoksa komple uyuştuğu ıcın doğum anı dıkıs falan hepsı mı ağrısız oluyor

(15,416 puan) tarafından

hepsi ağrısız olur. ebe ntsden sancını takip eder, açıklığı kontrol eder, ıkın dediği anda ıkınırsın, doğum olur. orada ebeler ne diyorsa onu yapacaksın 

-Reklam-
0 oy
(10,036 puan) tarafından

Ben epedirul oldum tabiki uyuşuyor belinize aşağıya birsey hisetmiyoreunuz herseyi görüyorsunuz bebeğinizi falan tabi perde var önde ama özel hastanelerde sorun olmuyor kac dakika kaldim hatirlmaiyorum dikmesi falan yine 1 saate yakın çıkıyorsunuz.. 

Bende yan etki oldu acikcasi belimde çok soğukluk oldu kgqmq kadar büyük ihtimal bana gece ağrı kesici verince birden verdiler orda fena oldum 3 ay gitmedi

(1,473 puan) tarafından

Canim bende oldum olmaz olaydim. Tabi ki herkests bir degil ama sanci sırasındami oldu niye oldu bilmiyorum. İğneyi oldum igneden snra 5dk içinde sancim basladi. Neyse doğurdum vs felan. Normalde epiduraldan snra kafein tuketilmesi lazim ki vucuttan atabilesjn. Ama hastane hic alakasi yok yapmadi. Sabah ciktik hastaneden ayaga kalkıyorum Allahim bu nasil agri boyunda.cereyanda kalmisiz dedik. Snra eve gelince boynumu tutamaz ayaga kalkamaz oldum. Ayaga kalktikca siddeti artiyor dayanilmaz hale geliyordu,. Doktora gittim olabilir dedi böyle igneler felcte yapabilir demez mi.kafein verseler belki atacktim onu yada yanlış mi yaptilar bilemiyorum, 2 aya kdar hep yattim yastiksiz. Yastik dahi yük geliyordu. Zordu Allah kimseyi ohale getirmesin. Bende yan etki yapti. İkinci doguma bir sey yapmadim normal dogumdu. İyice arastirilmasi lazim. Onca insan oluyor bir sey olmuyor. Binde biri bana denk gelmis 

(10,036 puan) tarafından

Bende cok rahatsızlandım bana nedense cikinca dondurma verdiler magnum sonra eşim kahve aldı bende baş ağrım olmadi ama ddidfin gibi bendede siktimin ortasından elektirik çarpması gibi buz gibi kesiyorum beynime kadar hele uyanınca resmen felç geçiriyordum anestezi doktoruna kac kere göründüm olabiliyormuş dedi bazen yanlış yere gidebiliyor dedi falan ama 3 ay cektim dedim eşime bnw olmazsen birdaha ölmem resmen dedim felç geciriyorum.

Bilseydim tamamen bayılırım kendimi o dönem çok kötü oldu şükür eseri kalmadı artık iyim ama yinede bazen aynı yer ömür ilimizden resmen agriyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

39+5 haftalık hamileyim, epidural normal doğum pişman eder mi?
Epidural normal doğum, doğum ağrılarını büyük oranda azaltarak annenin süreci daha konforlu geçirmesini sağlayan tıbbi bir yöntemdir. Birçok anne doğum sonrasında hareket kabiliyetini koruduğu ve ağrısız bir deneyim yaşadığı için bu karardan pişmanlık duymaz; aksine daha sakin bir doğum süreci geçirir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Epidural normal doğum nasıl yapılır ve süreci nasıldır?
Epidural doğum, doğumun aktif evresinde bel bölgesine ince bir kateter yerleştirilerek anestezi uzmanı tarafından uygulanır. İşlem sonrası anne adayının rahim kasılmaları devam eder ancak doğum sancıları hissedilmez veya çok hafif seviyeye iner, böylece ıkınma hissi korunarak normal doğum gerçekleşir.
Epidural doğumun avantajları ve riskleri nelerdir?
En büyük avantajı doğum sancılarını ciddi oranda azaltarak annenin enerji tasarrufu yapmasını sağlamasıdır. Risk olarak nadiren görülen baş ağrısı, geçici tansiyon düşüklüğü veya ıkınma hissinin azalması gibi durumlar yaşanabilir, ancak bunlar deneyimli ekipler tarafından yönetilen geçici yan etkilerdir.
Epidural doğum yapmaya ne zaman karar verilmelidir?
Epidural doğum kararı genellikle hastaneye yattıktan sonra doğumun aktif evresi başladığında, sancıların düzenli hale gelmesiyle birlikte alınır. Doğum öncesinde anestezi uzmanınızla görüşerek genel sağlık durumunuz hakkında bilgi vermeniz ve yöntemle ilgili beklentilerinizi konuşmanız süreci kolaylaştırır.
Epidural sonrası normal doğum yaparken ıkınma zorlaşır mı?
Modern epidural tekniklerinde doz ayarı yapıldığı için annenin ıkınma refleksi korunur ve doktorun yönlendirmesiyle doğum sorunsuz ilerler. Epidural, sadece acıyı hissetmenizi engeller ancak bebeği dışarı itmeniz için gerekli olan kas fonksiyonlarınızın kontrolünü kaybetmenize neden olmaz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 356 göst.
30 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi bulut_79b3c (284 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 549 göst.
5 Mayıs 2026 Güzellik-Bakım kategorisinde Leylacan (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 2,108 göst.

Kategoriler

1,514,914 soru

24,703,661 cevap

369,074 kullanıcı

...