Yarın çocuğumu okula göndermeli miyim?

0 oy
212 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (884 puan) tarafından

Çocuklarınızı yarın okula gönderecek misinz

6 Cevaplar

+4 oy
önce (11 puan) tarafından

Yaşanan acı olaylardan sonra çocuklarından yana endişe duyan anne babalara bazı tavsiyelerde bulunmak isterim:

*1.* Her an yeni bir kötü hadise olacakmış gibi konuyu gündemde tutmayın. Çocuklarınız sizi tedirgin görmesin.

*2.* Hayatın devam ettiğini, yapmamız gereken işlerin olduğunu ve hayırlı işlerle meşgul olduğunuzu evlatlarınıza gösterin.

*3.* Sabahları, onlara dua ettiğinizi işittirerek ve onları Allah'a emanet ederek uğurlayın.

*4.* Okulda ahlakı en güzel olan ve çevresine de edepli olmayı teşvik eden çocuklardan olmalarını tembihleyin.

*5.* Derslerinde başarılı olmalarının önemli olduğunu ama asıl başarının Allah'a kul, insanlığa faydalı olmak olduğunu hatırlatın.

*6.* Evlatlarınızla daha çok ilgilenin, onları çok sevdiğinizi hissettirin.

*7.* İçinden çıkamadığınız durumlarda muhakkak bir uzman desteğine başvurun.

Rabbim çocuklarımızı ve gençlerimizi muhafaza eylesin.

önce (9,982 puan) tarafından
+1

Amin amin inşallah Allah razı olsun 🤲

önce (728 puan) tarafından

Amin canim Allah razı olsun🌸

önce (26,783 puan) tarafından
+2

Amin dostum. Çok güzel  ve doğru şeyler yazmışsın🌿

-Reklam-
+1 oy
önce (1,578 puan) tarafından

İnanki şuan tüm Türkiye' bunu düşünüyor ama mecbur göndermek zorundayız eğitim şart çocukların geleceği için 

Bir yandan da gelecek umrumda değil diyorum kafam çok karışık napacaz bilmiyorum korkuyorum 3 öğrencim var hangi birini mahrum birakacam egitimden Rabbime emanet etmekten başka elden de bişey gelmiyor 

+1 oy
önce (2,808 puan) tarafından

Okula giden çocuğum yok henüz ama kardeşlerim var iki tane ortaokul ve lise hem şu an onlar için kaygı çekiyorum hemde seneye oğlum başladığında noalcak diyorum 4 yaşında şu an seneye yazdırmayıp sonraki sene mi yazdırsam diye kara kara düşünüyorum inan olayın etkisinden çıkmak mümkün değil çıkmam gerekiyor mu onu da bilmiyorum ağzı süt kokulu ana kuzuları gitti canım çok yanıyor çok üzgünüm enerjim çekilmiş gibi 

0 oy
önce (213 puan) tarafından

Peki küçücük bebeğini evde bırakıp ben gibi okula gitmek zorunda olanlar ne olacak? Hepimize dua edin kızlar bu aralar hem öğrenci hem öğretmen olarak buna ihtiyacımız var. Annelerin duası kabul olur derler 

önce (884 puan) tarafından

Allah hepimizin yardımcısı olsun canım çok zor bir durum. bu yaşananlar da hiç normal bir şey değil. İnşallah son olur

0 oy
önce (804 puan) tarafından

2. Sınıf ve 6. Sınıf oğrencim var mudur ve öğretmenler mesaj atmıslar cocukları bekliyoruz tedbirler alindi diye ama bilmiyorum nereye kadar göndermeyeceğiz gitmedikce okuldan soguyorlar

0 oy
önce (5,209 puan) tarafından

Ben Maraş tayım eşim göndermek istemiyor. Bu hafta göndermeyeceğiz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğumu okula gönderip göndermemeye nasıl karar vermeliyim?
Okul kararında belirleyici olan en önemli faktörler yerel hava durumu uyarıları, salgın hastalık durumu ve bölgenizdeki güncel güvenlik duyurularıdır. Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı veya valilik tarafından yapılan resmi tatil açıklamalarını takip etmeli, ardından çocuğunuzun genel sağlık durumunu ve okulun fiziksel şartlarını göz önünde bulundurmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hava koşulları kötü olduğunda çocuğumu okula göndermeli miyim?
Olumsuz hava koşullarında çocuğunuzu okula göndermeden önce mutlaka bölgenizdeki valilik veya kaymakamlık tarafından ilan edilen kar tatili duyurularını kontrol edin. Eğer resmi bir tatil kararı yoksa, çocuğunuzun ulaşım güvenliğini, okulun ısınma durumunu ve yaşayabileceği olası sağlık risklerini değerlendirerek kişisel bir karar vermeniz en doğrusudur.
Salgın hastalık döneminde çocuğumu okula göndermem güvenli mi?
Salgın dönemlerinde çocuğunuzu okula göndermenin güvenliği, toplumdaki vaka sayılarına ve çocuğunuzun kronik bir rahatsızlığı olup olmadığına bağlıdır. Okulun hijyen protokolleri, sınıfların havalandırma kapasitesi ve çocuğunuzun maske kullanımı gibi koruyucu önlemlere uyum sağlama yeteneği, bu kararı verirken dikkate almanız gereken temel kriterlerdir.
Hangi durumlarda çocuğumu kesinlikle okula göndermemeliyim?
Çocuğunuzda ateş, öksürük veya halsizlik gibi aktif bir hastalık belirtisi varsa, bulaş riskini önlemek adına okula göndermemeniz en sağlıklı yaklaşım olacaktır. Ayrıca bölgede yaşanan doğal afetler, ulaşım kısıtlamaları veya okul binasının güvenliğini riske atan fiziksel hasarlar, çocuğunuzun okula devam etmemesi gereken öncelikli durumlar arasındadır.
Çocuğumun okula gitmemesi eğitimini ne kadar etkiler?
Bir veya birkaç günlük devamsızlığın akademik başarı üzerinde kalıcı bir etkisi genellikle sınırlıdır ve bu süreci evde telafi etmek mümkündür. Önemli olan çocuğunuzun eksik kaldığı konuları okulun dijital platformlarından veya öğretmenlerin yönlendirmeleriyle takip etmesini sağlamak ve düzenli ders çalışma alışkanlığını ev ortamında da korumaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 488 göst.
0 oy
4 cevap 199 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ftm1907 (643 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 191 göst.
5 Nisan 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Oglumveben (3,478 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,003 soru

24,585,253 cevap

362,686 kullanıcı

...