Hamileyim, evdeki karıncalardan ilaçsız nasıl kurtulurum?

0 oy
191 göst.
Diğer kategorisinde (2,353 puan) tarafından

Hamileyim doğumuma iki hafta kaldı, karınca istilası var evde nane yağı mutfağa bir gün sürdüm daha mutfağa ugramadilar ama salonda banyoda yatak odasında gitmiyorlar supurgeliklerin yatak odasındaki gömme dolabın altından çıkıyorlar.napicam ya nasıl kurtulacagim gece uyurken üstümüzde geziyorlar.ilaclamak istemiyorum evde bir tane daha çocuğum var 

-

4 Cevaplar

+1 oy
(1,255 puan) tarafından

Ben tuz dökmüştüm bi ara yollarına bi arada tursil toz deterjan gelmiyorlardı 

-Reklam-
+1 oy
(3,290 puan) tarafından

Geçenlerde bizim tüm binada herkeste çıkmış benim evdede aynı şekildeydi birisi karınca jeli almış kokusuz dedi bizde aldık kokusu falan yok karıncalar onu yem sanıp yuvalarına götürüyormuş bir daha çıkmıyormuş gerçekten de çıkmadılar kimsede yokmuş şuan. Çıktığı yuva yerlerine birer damla dediler baya etkiliymiş 

+1 oy
(4 puan) tarafından

Camım kesin garanti bir şey istiyorsan, gel diye bir marka var (gel hamam böceği ve karınca ilacı şırınga şeklinde kırmızı olan)  mutlaka tavsiye ederim bana dua edersin o derece, geçen yaz mutfağımı bastılar tezgah üzeri hep doluydu artık bıkmıştım, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bunu aldım allah ondan razı olsun tamamen bitti, sadece karınca değil tüm haşereler için birebir. 

0 oy
(9,443 puan) tarafından

Toz çamaşır sabunu serp çıktıkları yerlere annem yapardı hiç cikmazlardi kokusunu sevmiyorlar galiba 

(2,353 puan) tarafından

Tamam canım çok teşekkür ederim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileyken evdeki karıncalardan ilaçsız nasıl doğal yollarla kurtulabilirim?
Hamileyken kimyasal ilaç kullanmadan karıncaları uzaklaştırmak için en etkili yöntem sirke ve su karışımı ile giriş noktalarını silmektir. Eşit miktarda beyaz sirke ve suyu bir sprey şişesine doldurup karıncaların geçtiği süpürgeliklere ve gömme dolap kenarlarına sıkmak, onların koku izlerini yok ederek yollarını şaşırtmalarını sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evdeki karınca istilasında nane yağı dışında hangi doğal maddeler işe yarar?
Nane yağı dışında karıncaları kovmak için tarçın, karanfil veya limon suyu kullanabilirsiniz. Karıncaların çıktığı gömme dolap altı veya süpürgelik gibi noktalara toz tarçın serpmek veya bir pamuğa damlatılmış limon suyu sürmek, karıncaların bu bölgelere yaklaşmasını engelleyen doğal bir bariyer oluşturur.
Hamileyim, evdeki karıncaları uzak tutmak için mutfak hijyeninde nelere dikkat etmeliyim?
Karıncaların mutfağa gelmesini engellemek için tüm yiyecekleri hava almayan cam kavanozlarda saklamalı ve kırıntı bırakmamaya özen göstermelisiniz. Özellikle şekerli gıdaları kapalı tutmak, tezgahı her kullanımdan sonra sirkeli su ile silmek ve çöp kutusunu günlük olarak boşaltmak, karıncaların besin kaynağı bulmasını zorlaştırarak evden uzaklaşmalarını sağlar.
Yatak odasındaki karıncalar için güvenli ve doğal kovucu yöntemler nelerdir?
Yatak odasında uyurken karıncalardan korunmak için süpürgelik kenarlarına karabiber veya toz zencefil dökerek karınca yollarını kapatabilirsiniz. Kimyasal içermeyen bu baharatlar karıncalar için doğal bir engel oluşturur, ancak yatağın üzerine temas etmemesine dikkat ederek uyku alanınızda güvenli bir bölge yaratabilirsiniz.
Karıncaların eve girdiği gömme dolap altları nasıl kapatılabilir?
Karıncaların yuva yaptığı veya giriş yaptığı süpürgelik ve gömme dolap altındaki çatlakları, hamileliğe uygun olan doğal silikonlar veya basitçe vazelin ile kapatabilirsiniz. Giriş noktalarına ince bir tabaka vazelin sürmek, karıncaların fiziksel olarak geçişini engellerken aynı zamanda kimyasal koku yaymadığı için bebekli evlerde güvenli bir fiziksel engel görevi görür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 236 göst.
3 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Krtls_01 (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 330 göst.
11 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kdkdkfk (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 239 göst.
9 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde pratik-bilgiler (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 316 göst.
14 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ysmnynr (381 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,947 soru

24,690,074 cevap

368,267 kullanıcı

...