Evde çıtır çıtır waffle hamurunu nasıl yapabilirim?

0 oy
109 göst.
önce Diziler & Filmler kategorisinde (296 puan) tarafından

Kızlar postlarıma cevap verenlere teşekkür ederim hepsine yazamıyorum bütün gün kızımla uğraşmaktan fırsatım olmuyor ama okuyorum teşekkür ederim yorumlarınız için bildiğiniz çıtır çıtır waffle hamuru var mı güzel olan tarif 

5 Cevaplar

0 oy
önce (5 puan) tarafından

https://www.instagram.com/reel/DWedn28DUIx/?igsh=YTY2eW9vbm5vZ3Zi

Kendi yemek sayfam da var cnm birçok kişide denedi ve beğendi çok

-Reklam-
0 oy
önce (5,835 puan) tarafından

Waffle hamuru zaten klasik malzemerden yapılıyor ince tutabilirsin hamurunu ve bir tık daha makine de bırakabilirsin çıtır olması için 

0 oy
önce (378 puan) tarafından

Sana tavsiyem hamuru pişirdiğin zaman direkt alıp tabağa koyma, tabağa koyduğunda sıcak olduğu için nemi tamamen içine çekiyor yumuşak oluyor o yüzden. Pişirdiğin zaman bir ızgara telin üstüne koy, ben fırın ızgarasını kullanıyorum. Izgarayı bi güzel sil temizle, pişen waffle ı da koy üzerine hatta fırının içindeyken koy kapağı açık kalsın. Her zaman öyle yaparım çok çıtır olur

0 oy
önce (3,125 puan) tarafından

Ben nefis yemek tariflerinde Yasemin Ataların tarifi idi galiba 🤔 hep onu yapıyorum.

çokta güzel oluyor 

0 oy
önce (8,684 puan) tarafından

Waffle hamurunu neden çıtır çıtır istersiniz ki

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde çıtır çıtır waffle hamuru nasıl yapılır?
Evde çıtır waffle yapmanın sırrı, hamur içerisine mısır nişastası eklemek ve malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. 2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta, 1.5 su bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvı yağı pürüzsüz kıvama gelene kadar çırparak ideal hamuru elde edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Waffle hamurunun çıtır olması için püf noktaları nelerdir?
Waffle hamurunun çıtır kalması için en önemli kural, hamuru pişirdikten sonra üst üste dizmek yerine bir ızgara teli üzerinde dinlendirmektir. Eğer waffle'ları üst üste koyarsanız buharlaşma nedeniyle yumuşarlar; ızgara teli üzerinde hava almalarını sağlamak çıtırlığı korur.
Waffle hamuruna neden mısır nişastası eklenir?
Waffle hamuruna mısır nişastası eklemek, unun glutensiz bir yapıya sahip olan nişasta ile dengelenmesini sağlar ve bu da waffle'ın dışının daha sert ve çıtır, içinin ise yumuşak kalmasına yardımcı olur. Genellikle toplam un miktarının yüzde 20'si kadar nişasta eklemek en iyi sonucu verir.
Waffle hamuru kaç dakika dinlendirilmeli?
Waffle hamuru hazırlandıktan sonra en az 15 ile 30 dakika arasında oda sıcaklığında dinlendirilmelidir. Bu bekleme süresi, unun iyice şişmesini ve kabartma tozunun aktifleşmesini sağlayarak daha dengeli ve çıtır bir doku elde etmenize olanak tanır.
Waffle makinesi kaç derecede ısıtılmalıdır?
Waffle makinesi, hamuru dökmeden önce mutlaka tam ısıya ulaşmalı ve orta-yüksek ayarda çalıştırılmalıdır. Makine iyice ısındığında hamur temas ettiği anda hızla pişmeye başlar, bu da dış katmanın hemen sertleşerek çıtır bir yapı kazanmasını ve hamurun makineye yapışmamasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 201 göst.
+1 oy
0 cevap 117 göst.
6 Mart 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 221 göst.
2 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 136 göst.
8 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Esra_esra (2,606 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,120 soru

24,586,752 cevap

362,766 kullanıcı

...