Aramayan sormayan akrabaların numaralarını silmeli miyim?

0 oy
279 göst.
önce Diğer kategorisinde (30 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Ne hastalıkta ne sağlıkta arayan soran aktabalarınızın numaraları var mıdır sizde yada tutar mısınız telefonunuzda

12 Cevaplar

+1 oy
önce (8,419 puan) tarafından

Tutmam . Ben çok elerim sevmem fazlalık

Arada telefonada detoks lazım

önce (30 puan) tarafından

Bende silmeyı dusunuyırum ölsem aramıyorlar nıye numaraları var

-Reklam-
+1 oy
önce (30,202 puan) tarafından

Numara silme alışkanlığım pek yok beş sene önce mezun olan öğrencinin bile kayıtlı olduğu oluyor :) ama özellikle birine gıcık olmuş isem silerim 

0 oy
önce (6,127 puan) tarafından

Bende çoğu numara durur 2 yıl once çıktığım isteki arkadaslar orda çalışan işçiler müşteriler veya aldığım sattığım ürünler varsa onların numarasi birgün lazım olur eder diye duruyor akrabalar da öyle bulunur 

Valla kızım ön gün hastaneydı kımse aramadı

0 oy
önce (8,687 puan) tarafından

Eski isyerlerinde kalan tedarikçileri bile duruyor inanmi istiyorum oturup silmek ama useniyorum🤣

Silmeyı düşünüyorum

0 oy
önce (36 puan) tarafından

Hiç bir hala teyze kuzen dayı anca hiç birinin numarası yık bende sadece kardeşlerimin babamın tek var .arkadaşlarımın var görüncelerimin bide.başka da yok 

Bende öyle yapmayı düşünüyorum

0 oy
önce (3,034 puan) tarafından

Asla tutmam hele ki canım sıkılmışsa o kişiye anında silerim bir daha da dönüp bakmam. 

Silmeyı düşünüyorum

0 oy
önce (859 puan) tarafından

Numara silmem kolay kolay akraba, arkadaş, komşu herkesi eklerim insanın başına ne gelir bilemiyorsun

Bilmiyorum silmeyı düşünüyorum

0 oy
önce (354 puan) tarafından

Taş çatlasın yirmi kişi var rehberimde konuşmadığım selam vermediğim insanların numaralarını kaydetmem silerim hemen

Silmeyı düşünüyorum

0 oy
önce (2,072 puan) tarafından

Ay bende de numara silme aliskanligim yok telefon ful eski calistigim kisilerle kayitli

Benımdd varsa kımseyle konuşmuyorum

0 oy
önce (5,590 puan) tarafından

Akraba olarak baz almam ama ileride lazım olur diye tuttuğum numaralar var. Fakat arkadaşlık açısından uzun süredir iletişim kuramadığım kişileri siliyorum. Ya da kişi olarak haz etmediğim kişilerin numaralarını bir sebeple kaydetmişsem, iş bittikten sonra yine siliyorum. Fazlalığa gerek yok. 

0 oy
önce (1,387 puan) tarafından

Sana bisey diyim mi wpde durum atsam en fazla 24 kisi goruyo oyle silerim hic kimse umrumda olmaz 

0 oy
önce (803 puan) tarafından

Arada bir listeyi gözden geçiririm. Gereksizleri ve vefasizlari silerim. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aramayan sormayan akrabaların numaralarını silmek doğru bir karar mı?
Aramayan ve iletişimi koparan akrabaların numaralarını silmek, dijital alanınızı temizlemek ve gereksiz kalabalığı azaltmak adına tamamen kişisel bir tercihtir. Eğer bu kişilerle uzun süredir hiçbir paylaşımınız yoksa ve gelecekte de iletişim kurma ihtimaliniz bulunmuyorsa, numaralarını silmek size zihinsel bir rahatlık sağlayabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hangi durumlarda akraba numaralarını rehberden silmek gerekir?
İletişimi tamamen koparmış, aradaki mesafeyi korumak istediğiniz veya sadece sosyal medya üzerinden takip edip gerçek hayatta hiç görüşmediğiniz kişilerin numaralarını silmek makuldür. Kişisel rehberiniz, size değer katan ve iletişimi karşılıklı olan insanlardan oluştuğunda çok daha verimli bir kullanım alanı sunar.
İletişim kurmayan akrabaları silmeden önce ne yapılmalı?
Numaraları silmeden önce, bu kişilerin sizin için ileride bir ihtiyaç olup olmayacağını veya ailevi sorumluluklar açısından bir bağlantı gerekip gerekmediğini değerlendirmelisiniz. Eğer resmi bir bağınız yoksa ve duygusal olarak bir beklentiniz kalmadıysa, rehberden kaldırmanızın herhangi bir sosyal yaptırımı veya zorunluluğu yoktur.
Rehber temizliği yapmak psikolojik olarak nasıl etkiler?
Gereksiz numaralardan arındırılmış bir rehber, dijital düzen sağlar ve günlük hayatınızda telefonunuzu kullanırken odaklanmanızı kolaylaştırır. Özellikle size kendinizi huzursuz hissettiren veya ihmalkar davranan kişilerin numarasını silmek, kişisel sınırlarınızı korumanıza ve gereksiz beklentilerden kurtulmanıza yardımcı olur.
Akrabalarla iletişimi bitirirken numara silme dışında neler yapılabilir?
Numara silmek istemiyorsanız, kişileri rehberinizde gizleyebilir veya sosyal medya platformlarında sessize alarak iletişimi sınırlayabilirsiniz. Önemli olan, sizin için strese neden olan veya hiçbir etkileşimi bulunmayan dijital kayıtları temizleyerek kendi huzurunuzu önceliklendirmenizdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 659 göst.
27 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 294 göst.
3 Nisan 2026 Diğer kategorisinde nicksiz (99 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 434 göst.
23 Şubat 2025 Özel Günler & Hijyen kategorisinde Linkin (26,780 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 361 göst.

Kategoriler

1,506,114 soru

24,586,674 cevap

362,758 kullanıcı

...